Merhaba arkadaşlar, uzun aralıklarla sporu bırakıp başlayan biri olarak, 3 aylık ters piramit yöntemini denedim. Sonuç gerçekten çok iyi oldu. Daha önce az kilo çok tekrarda beklediğim sonuçları alamadım. Burada omuz ve bacak aynı gün çalışmamınsa etkisi olabilir. Ağırdan hafife gidiyoruz drop değil ters piramit, zaten drop seti çıkarmak zor iş ciddi adaptasyon gerek.
1) Smith Makina öne pres 3 set tekrar 6-8-10
2) Yana açış 3*10 (buraya dikkat omuzlarda gerilimi arttırmak için 20 kilo ile hareket enerjisinide kullandım maksat zorlamak. çünkü hafif kilo çok tekrar hiç işe yaramamıştı)
3) Öne açış 3*10
4) Omuz makinasında ters oturuyoruz arka omuz drop set 4 set* başarısızlık benim üst sırtımımda ağrıdan dolayı 50 ile başlayıp 20 ye kadar iniyordum.
5) Kablo makinasında arka kol halatı var ismini bilmiyorum. Onunla arka omuz çalışıyoruz.
buda drop set
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sporu tekrar bıraktım çünkü skapula rhomboid kaslarım pres hareketlerinde sancı yapıyor. Evde arka omuz ve bu rhomboid egsersizleri yapıyorum. Şunu keşfettim. Omuzlarınızı ortaya çıkaran yan ve arka omuzlar ne kadar arka desekte yan omuzlarıda çalışııyor. Benim acemi biri olarak tecrübelerim.