Burako6
Üye
1 Tam yumurtada yaklaşık 6gr küsür protein vardır. Yulaf ile tam buğdayı birlikte kullanmayın şu göbeği eritelimKafama takılan bir diğer soru da aslında bu öğünlerde alınması gereken max protein miktarı. Forumda bu konu üzerine açılmış bir başlıkta da okumustum ve o başlıkta bir ogünde max 30 gr kusur kadar proteinin vücut tarafından alındığını, fazlasinin ya yağ olarak vücutta ya da dışkı olarak vücut dışında yer aldığı belirtilmişti. Simdi mesela 5 yumurtalı bol lorlu bir omlet yanında yulaf ve tam buğday ekmeginden oluşan bir kahvaltıyı ele alalım. Yumurtaların beyazında yaklaşık 3.5, sarısında ise 6 gr kadar protein olduğunu biliyorum. 1 tam, 4 beyaz yersek (6 + 4*3,5)=20 gr protein sadece yumurtadan elde ederiz. Lorunda 100 gr'inda 19 gr kadar protein var sanırım. Bunlar sadece hayvansal kaynaklı ve süt proteinleri. Birde bitkisel protein içeren yulaf ezmesi ve tam buğday ekmegi var. Onları da hesaba katarsak hayli haylidl 30u rahatlıkla asarız. Bunları su sebepleri diyorum; yemeklerde yağ hemen hemen hiç kullanmayan, tatlıyı kaç zaman ağzına sürmeyen ben su göbeği bi türlü eritememistim.Bunun da sebebini olcusuz aldığım proteinlerden biliyorum açıkcası fazlası yağ olarak depolandigi için. Bu yuzden öğünlerde alınması gereken protein miktarı ve bitkisel proteinlerin hesaba katılıp katılmaması başlıkları son derece önem verdigim basliklardir.
Bu konuda bilginiz ya da fikriniz varsa sizden de dinlemek isterim açıkcası.
Teşekkürler..

Bitkisel proteinlerde elbette işe yarar ama hayvansal kadar değil..