İdman Sonrası Ne Yenmeli?

Leblebi neresi mantıklı sormak isterim. İdman sonrası kan kaslardayken sıvı harici gıda alımı mantıklı degildir. Varsa protein tozu ve yüksek GI li karb, yoksa da en azından idmandan yarım saat sonra ana yemek yenilmeli.
Hemen eve gidemeyenler ne yemeli diye sormuş arkadas , ne içmeliyiz diye sormamış. Bunun üzerine besin degerleri gayet iyi olan leblebiyi önerdim. Yoldayken idare eder.

--- ERA ---

Hemen eve gidemeyenler ne yemeli diye sormuş arkadas , ne içmeliyiz diye sormamış. Bunun üzerine besin degerleri gayet iyi olan leblebiyi önerdim. Yoldayken idare eder.

--- ERA ---
Ben de hıc bir sey yemesin imkan yoksa dedim, leblebi kanı mideye çeker, en azından meyve suyu da içebilir pratik.

Leblebi nedir ya :)) bişey icmek yerine illa yemek istiyorsan 3 4 tane yumurta beyazı alman gereken protein i rahatlıkla karşılar ama sindirimi toza göre daha uzun sürer orası malum.

Kesinlikle sivi..imkani olanlar hakiki uzum suyu..kavaklidere..en kotu bir muz yada meyve suyu..unutmadan protein tozu sart...kullanmayanlar 1saat icinde yemek yemeli..

Ben calistigim için spora akşam saat 7 gibi gidebiliyorum haftada 4 gün beslenme ise sabahları 4 yumurta beyazı kör peynir ve yulaf ezmesi öğlene kadar bir elma ve cig badem kuru üzüm öğlen iş yerindeki yemekleri yiyorum yine saat 5 e kadar cig badem kuru üzüm muz yiyorum akşam 5 gibi 120 gram.civarı ton balığı ve bir dilim tam tahıl ekmeği iş çıkışı 1 ölçek protein tozu ve spora gidiyorum spor sonrası bir ölçek protein tozu su ile ve bir muz saat akşam 9 da 200 gram.civarı tavuk göğsü ve yatmadan önce de 3 yumurta beyazı ve lor peyniri yiyorum benim.sıkıntım su ki göbek bolgemde yağ var ve biraz da gobegim var gece yatmadan önce yediğim lor peyniri ve yumurta bende kilo yapar mi yağ yapar mi bilgi verebilirmisin iz birde sizce beslenmem nasıl

Valla herkes farklı farklı besleniyor kendine göre bunun bir standartı yok galiba, ben iki buçuk aydır hem body bulding hemde kardiyo yapıyorum göbek bölgemde yağ var iki buçuk ayda 7kg verdim ölçülerimde küçülme ve kaldırdığım kilolarda düşüş yaşadım göbek bölgemde de ciddi bir yağ kaybettim yaklaşık 4cm gibi bir azalma oldu kollar 44 ten 42 ye düştü sixpacklerim çıktı ,sormak istediğim ben kafama göre besleniyorum ,Çalıştığımdan dolayı idamanıma saat 20:00 da başlıyorum,Haftada 3 gün body 3 gün kardiyo bu aralar kardiyoyu bıraktım sadece body yapıyorum İdmandan 2 saat önce %60 proteinli %30 karbo geri kalanda sebze tüketiyorum idmandan yaklaşık 1 saat önce komplex protein içiyorum (prosure) mama, idmandan yarım saat önce L-carnitine(1000mg) ,glutamin(7gr.) ve argin(7gr.) ve idmana başlarken 7gr.bcaa içiyorum idmanım yaklaşık 1:30 saat bilmedin 1:40 dakika sürüyor idmandan yaklaşık 30dk sonra iki ölçek whey protein alıyorum yaklaşık 50gr protein haricinde hiç birşey almıyorum gece yatmadanki bu da saat 00:00 gibi bir saat bir adet tribestan ve dolu dolu bir kase yoğurt yiyip yatıyorum , bu şekilde beslenmem sizce nasıl yorumlarınızı bekliyorum (mesala idmandan sonra karbo almalımıyım alırsam kilo yaparmı?Teşekkür ederim

Merhaba bb baslayali 1 ay oldu kilo problemim yok, biraz gobegim var bir turlu kurtulamadigim, antremanlardan hemen sonra 1 muz tuketiyorum yorumlarmisiniz

Muz içerdiği basit ve komplex karbonhidratlarla çok iyi bir antreman sonrası yiyecektir ama ben sabah kahvaltısından sonra ara öğün olarakta kullanıyorum :)

Idman sonrası muz yenebilir fakat muz karbonhidrat içerir idman sonrası protein de alman gerekli whey protein yanına muz yiyebilirsin toz kullanmiyorsan 5 yumurta beyazı ve muz yiyebilirsin.

Back
Yukarı