İdman Sonrası Ne Yenmeli?

buradan çıkan sonuç şu idmandan sonra herşeyi yiyeceksiniz. protein, karbonhidrat (basit şeker olsun kopleks olsun) muz(potasyum).

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:00 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 19:46 ----------

Kesme şekerin (sofra şekeri) yarısı glukoz yarısı fruktozdur. Üzüm suyunda ya da herhangi bir meyve suyunda da fruktoz (meyve şekeri) vardır. Yani antrenmandan sonra sofra şekeri de tüketebilirsiniz. Ama kesme şeker yerine toz şekeri tavsiye ederim. Çünkü kesme şekerini o halde tutabilmek için içine kimyasal eklendiğini duymuştum.

Asıl %100 katkısız şeker ilavesiz ürünü almalısınız. Bunlar fruktoz şurubu içermeyen doğal meyvelerle tatlanması sağlanmış meyve sularıdır. Ve sizin istediğiniz etkiyi verir.

Kompleks k.h. kısaca sindirimi daha yavaş olan k.h. dir. Bulgur pilavı, esmer makarna ve pirinç, kepek, çavdar ekmeği vs. gibi. Bunlar günlük öğünler de alınması gereken k.h. ler.

Hızlı sindirilen k.h. lere ise basit şeker denir. Bunlar sofra şekeri, reçel, çikolata vs.. Basit şekerleri sabah ilk uyandığınızda ve antrenamdan sonra kullanmalısınız.

Muz basit değil kompleks k.h dir. Antrenmandan sonra tercih eilmesinin sebebi içerdiği çinko dan dır.

çinko mu? yoksa potasyum mu? ben potasyım diye biliyorum. birde çinko yumurtada bolca bulunur ve asıl midye ve istridyede daha fazla.

herkes yok 10 gram 20 gram vs. vs. uzatmista uzatmis :)

ben sabah sadece ekmek koyden gelmis tereyag ve peynirler ile kahvaltimi yaparim

spordan 1 - 2 saat once dolu bir tabak makarnayla beraber 1 kase yogurt + meyvemi yerim sporumu yaparim

eve donunce gene bir tabak makarna bir kase yogurt ile birlikte + bir tabak tencere yemegi ( ne varsa ) ve meyvemi yerim

yatmadan oncede birseyler atistiririm ve yatarim :)

5 aydir spor yapiyorum 56 kilo basladim suan 65 kiloyum toz vs. hicbirsey kullanmadim ve cok iyi bir gelisim gosterdi vucudum ama yemek saatlerim sabittir asla sasmaz ve sporumuda disiplinli bir sekilde yaparim saygilar :)

İdman sonrasında 1 Litre süt ve 2 adet muz tüketiyorum.

bence gayet yanlış yapıyorsun. bildiğim kadarıyla sütün hazmı zordur ve içindede aman aman bir protein yok. oysaki idmandan sonra hızlı sindirilen proteine ihtiyacın var. meyve suyu ile lor bence hemen idman sonrası için uygun. daha sonra 1 veya yarım muz bence 2 muzda çok (tabi kabız olmak istiyorsan 5 tanede yiyebilirsin). daha sonrada tavuk, kırmızı et veya yumurta ve makarna idaaldir.

Son düzenleme:
Öncelikle herkese iyi forumlar. Yeni üye olmama rağmen 1 aydır foruma düzenli olarak giriyorum. Beslenme mevzusunda yazılanların neredeyse tamamını okudum. Herkes iyi niyetle bildiklerini aktarmış ancak sorun şu herkes alınması gereken protein, karbonhidrat vs. gramaj olarak vermiş. Benim tecrübeli arkadaşlardan ricam şu sorumu yanıtlamaları. Geçen yaz 4 ay salona gittim ancak bırakmak zorunda kaldım. Ama evde şınav mekik dips elimden geldiğince çalıştım. Ramazanla birlikte tekrar bir salona yazıldım ve bu sefer kısmetse kesintisiz devam edeceğim. Ramazanda yazılmamın sebebi ilk 1 ay zaten gelişme gibi bir olay olmadığı için et kesmeleri falan bitirip forma girmek, Ramazan'dan sonrada tam disiplinli bir şekilde bu sporu yapmak. Yaşım 17 boyum 1,92 kilom 84. Amacım hacim kazanmak tabiki kas olarak. Sizce neyi, ne zaman, ne kadar yemeliyim? Lütfen mümkünse gramaj olarak değilde şundan şu kadar ye şeklinde söyleyin. Ayrıca protein tozu vb. kullanmıyorum. Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle herkese iyi forumlar. Yeni üye olmama rağmen 1 aydır foruma düzenli olarak giriyorum. Beslenme mevzusunda yazılanların neredeyse tamamını okudum. Herkes iyi niyetle bildiklerini aktarmış ancak sorun şu herkes alınması gereken protein, karbonhidrat vs. gramaj olarak vermiş. Benim tecrübeli arkadaşlardan ricam şu sorumu yanıtlamaları. Geçen yaz 4 ay salona gittim ancak bırakmak zorunda kaldım. Ama evde şınav mekik dips elimden geldiğince çalıştım. Ramazanla birlikte tekrar bir salona yazıldım ve bu sefer kısmetse kesintisiz devam edeceğim. Ramazanda yazılmamın sebebi ilk 1 ay zaten gelişme gibi bir olay olmadığı için et kesmeleri falan bitirip forma girmek, Ramazan'dan sonrada tam disiplinli bir şekilde bu sporu yapmak. Yaşım 17 boyum 1,92 kilom 84. Amacım hacim kazanmak tabiki kas olarak. Sizce neyi, ne zaman, ne kadar yemeliyim? Lütfen mümkünse gramaj olarak değilde şundan şu kadar ye şeklinde söyleyin. Ayrıca protein tozu vb. kullanmıyorum. Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.

İlk 1 ay gelişme olmaz demen yanlış,ilk aylar çok önemlidir.Başlarda atılan temelin üzerine koyarsın ilerleyen zamanlarda.

Forumdaki kimse sana istediğin gibi bir beslenme programı veremez.Boy,kilo,antrenman sıklığı,antrenman ağırlığı,ekonomik durum,boş zaman gibi bir çok faktör var.Ancak kendi kendine bir beslenme programı oluşturabilirsin forumdan edindiğin bilgilerle.

Antreman yaptıktan sonra genelde Tavuk , pilav , makarna gibi besinlerle besleniyorum. Doğru olanı yapıyorum sanırım :)

İlk 1 ay gelişme olmaz demen yanlış,ilk aylar çok önemlidir.Başlarda atılan temelin üzerine koyarsın ilerleyen zamanlarda.

Forumdaki kimse sana istediğin gibi bir beslenme programı veremez.Boy,kilo,antrenman sıklığı,antrenman ağırlığı,ekonomik durum,boş zaman gibi bir çok faktör var.Ancak kendi kendine bir beslenme programı oluşturabilirsin forumdan edindiğin bilgilerle.

İlk 1 ay gelişme olmaz derken 6.-7. aylara nazaran olmaz diye söyledim yoksa gelişme tabiki olur. Beslenme programı konusunda haklısın sanırım. Kendim yapacağım artık birşeyler :)

BİLGİLERİN GENELİ YANLIŞ!! ÜZGÜNÜM MAKSADIM ÇOK BİLMİŞLİK YAPMAK DEĞİL AMA NE YAPAYIM DAYANAMADIM ARKADAŞLAR.. BU BİLGİLERİN GENELİ KİŞİSEL HERKESE UYMAYACAK YANLIŞ BİLGİLER.. ÇOK AMATÖRCE..
Doğrusu nedir, hocam

bence gayet yanlış yapıyorsun. bildiğim kadarıyla sütün hazmı zordur ve içindede aman aman bir protein yok. oysaki idmandan sonra hızlı sindirilen proteine ihtiyacın var. meyve suyu ile lor bence hemen idman sonrası için uygun. daha sonra 1 veya yarım muz bence 2 muzda çok (tabi kabız olmak istiyorsan 5 tanede yiyebilirsin). daha sonrada tavuk, kırmızı et veya yumurta ve makarna idaaldir.

Merhaba. Sadece muz ile ilgili deneyimlerimi belirtmek isterim. Her gün 2 adet, nadiren 3 adet muz yerim. Günde en az 8 bardak su içiyorum. Henüz kabızlık gibi bir sorun yaşamadım maşaallah. Belki de çok su içtiğim için böyledir. Tatlı ihtiyacımı muzdan karşılamaya çalışırım, nefsimi kesiyor.

ondan evel üsteki yazımı düzeltmek istiyorumn. öğrenmenin yaşı yok işte:) sütü idmanda kullanabilirsiniz ama içindeki whey ile kazeini ayırarak ve laktozunuda parçalayarak yoksa hazmı zor olacağı için idman sonrası yine önermiyorum şahsen . forumda mevcut nasıl yapılacakları. muza gelirsek ishal tedavisinde tavsiye edilen bir besin muz. bende 2 den sonrası yaramıyor normal zamanlar. sizde abartı yemiyorsunuz 3 tane abartı sayılmıyor ben 5 ve üzerinden bahsetmitim.

ben de akşam 7-8gibi gidiyorum spor salonuna.cardio yapıyorum ve eve gelişim 9bçuğu buluyo.yağ oranımı azaltmak istiyorum.bu saatten sonra ne kadar protein ve karbonhidrat almalıyım??(boy:162 kilo:53 bayanım)

Arkadaşlar herkese merhaba. Spor yapmaya yeni başladım. İlk amaç yağ yakıp kilo vermek,daha sonra belli bir miktar kas yapmak. İş yüzünden spor salonuna saat 7 gibi gidiyor akşam 9 buçuk gibi de eve dönüyorum. O yüzden akşam yemeğini 9 buçuk 10 arası yiyorum. Yemek olarak da light ton balığı 80 gr. yağsız lor penir ve tam buğday ekmek yiyorum. Bu yaptığımda bir sakınca var mıdır?
Boy: 1,75
Kilo: 80
İlk hedef: 75
Son hedef: 68

Arkadaşlar herkese merhaba. Spor yapmaya yeni başladım. İlk amaç yağ yakıp kilo vermek,daha sonra belli bir miktar kas yapmak. İş yüzünden spor salonuna saat 7 gibi gidiyor akşam 9 buçuk gibi de eve dönüyorum. O yüzden akşam yemeğini 9 buçuk 10 arası yiyorum. Yemek olarak da light ton balığı 80 gr. yağsız lor penir ve tam buğday ekmek yiyorum. Bu yaptığımda bir sakınca var mıdır?
Boy: 1,75
Kilo: 80
İlk hedef: 75
Son hedef: 68

yoktur.. idmanda kısmen boşalan glikojen depolarını kas yıkımı olmaması için basit şekerle yükselttikten sonra bu rutine başlasan daha faydalı.

Merhaba arkadaşlar.İdmandan 2 saat önce 2-3 yemek kaşığı kadar yulaf ezmesi yiyorum.İdmandan sonra light beyaz peynirli salata veya birkaç meyve ile geçiştiriyorum idmana saat 7:30 civarında gidip saat 9 civarında eve gelebildiğim için akşam saatlerinde pek birşey yememeye gayret ediorum fakat yazılanları okuduğum kadarı ile yanlış yapıyormuşum.İdman dan sonra saatin geç olmasına aldırmadan protein,karbonhirat ve basit şeker tüketmelimiyim ? İlk etapta biraz yağ yakmak için uğraşmaktayım.Teşekkürler.

İdman sonrası hiçbir zaman basit şeker kullanmadım; kullanmayı düşünmüyorum.
Glikojen depolarımızı boşaltabildiğimizi de sanmıyorum.
Basit şeker tüketmeyerek kas kaybı yaşamadım sadece söylemek istedim.

Back
Yukarı