letsev
Üye
buradan çıkan sonuç şu idmandan sonra herşeyi yiyeceksiniz. protein, karbonhidrat (basit şeker olsun kopleks olsun) muz(potasyum).
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:00 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 19:46 ----------
çinko mu? yoksa potasyum mu? ben potasyım diye biliyorum. birde çinko yumurtada bolca bulunur ve asıl midye ve istridyede daha fazla.
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:00 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 19:46 ----------
Kesme şekerin (sofra şekeri) yarısı glukoz yarısı fruktozdur. Üzüm suyunda ya da herhangi bir meyve suyunda da fruktoz (meyve şekeri) vardır. Yani antrenmandan sonra sofra şekeri de tüketebilirsiniz. Ama kesme şeker yerine toz şekeri tavsiye ederim. Çünkü kesme şekerini o halde tutabilmek için içine kimyasal eklendiğini duymuştum.
Asıl %100 katkısız şeker ilavesiz ürünü almalısınız. Bunlar fruktoz şurubu içermeyen doğal meyvelerle tatlanması sağlanmış meyve sularıdır. Ve sizin istediğiniz etkiyi verir.
Kompleks k.h. kısaca sindirimi daha yavaş olan k.h. dir. Bulgur pilavı, esmer makarna ve pirinç, kepek, çavdar ekmeği vs. gibi. Bunlar günlük öğünler de alınması gereken k.h. ler.
Hızlı sindirilen k.h. lere ise basit şeker denir. Bunlar sofra şekeri, reçel, çikolata vs.. Basit şekerleri sabah ilk uyandığınızda ve antrenamdan sonra kullanmalısınız.
Muz basit değil kompleks k.h dir. Antrenmandan sonra tercih eilmesinin sebebi içerdiği çinko dan dır.
çinko mu? yoksa potasyum mu? ben potasyım diye biliyorum. birde çinko yumurtada bolca bulunur ve asıl midye ve istridyede daha fazla.