Ton balığı ile yulaf ezmesini,6 yumurta akı ile sütü içmene hayran kaldım doğrusuBen sabahları sıcak sütle birlikte ancak yiyebiliyorum yulaf ezmesini
![]()
kilonun 2 katı protein deniliyo.benim için 160 gram
peki ant. sonrası 30 gr whey tamam sonra 1 saat içinde ana öğün 30 gr pro tamam ant. öncesi karbo diyosunuz geri kalan 100 gram protein nasıl karşılıycam ben ?
ayrı başlıkta sordum ama burası daha populer, daha çok cevap veren çıkar sanırım;
VG yapan biri değilim %18 olan yağ kütlemi indirmek, kilo vermek niyetim.
Protein ağırlıklı bir diyet uyguluyorum.
Ancak 19-20 gibi başladıgım kardiyo agırlıklı antremanımın bitişi 21.30-22.00 buluyor.
spor sonrsı hemen 200ml süt ve 3-4 light yulaflı bisküvi alıyorum. eve gelincede yemeğimi yiyorum. (haşlanmış tavuk-salata ya da ton balıklı salata.
haliyle son öğün 22 yi bulmuş oluyor, yemesem aç kalıyorum.
bu kadar geç saate kalması aklıma takılıyor, acaba ters bir etki yapar mı?
bir de spor sonrası aldığım süt ile bisküvi dogru tercih mi? diyetistyenim önermişti ama sütün kolay sinirilmediğini biliyorum, dsaha hızlı sindirilecek bi protein kaynaığna mı yönelsem?
BENIM DUYDUKLARIM GORDUKLERIM PEK SAAT 22:00 DEN SONRA bir sey yenmemesi ama haslanmis tavuk gogsu veya yagi iyice suzulmus ton baligi belirli miktarlada sorun yaratmaz cunku 1 saat boyunca kosuyorsaniz kas kaybini engelemek icin vucudunuza protein takviseyi sart benim basima geldi bilincsizce yapilan 4 aylik sporda ciddi anlamda kas kaybi yasadim...
Kesme şekerin (sofra şekeri) yarısı glukoz yarısı fruktozdur. Üzüm suyunda ya da herhangi bir meyve suyunda da fruktoz (meyve şekeri) vardır. Yani antrenmandan sonra sofra şekeri de tüketebilirsiniz. Ama kesme şeker yerine toz şekeri tavsiye ederim. Çünkü kesme şekerini o halde tutabilmek için içine kimyasal eklendiğini duymuştum.
Asıl %100 katkısız şeker ilavesiz ürünü almalısınız. Bunlar fruktoz şurubu içermeyen doğal meyvelerle tatlanması sağlanmış meyve sularıdır. Ve sizin istediğiniz etkiyi verir.
Kompleks k.h. kısaca sindirimi daha yavaş olan k.h. dir. Bulgur pilavı, esmer makarna ve pirinç, kepek, çavdar ekmeği vs. gibi. Bunlar günlük öğünler de alınması gereken k.h. ler.
Hızlı sindirilen k.h. lere ise basit şeker denir. Bunlar sofra şekeri, reçel, çikolata vs.. Basit şekerleri sabah ilk uyandığınızda ve antrenamdan sonra kullanmalısınız.
Muz basit değil kompleks k.h dir. Antrenmandan sonra tercih eilmesinin sebebi içerdiği çinko dan dır.