Öğrenci işi beslenme rehberi ( en ucuz nasıl besleniriz)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Blonde
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Creatin'in bir mantığı var en azından. Whey'in hiç. 200 liraya 20 kilo tavuk yerim daha iyi. Hatta göğüs almazsak 30-40 kilo yerim. 200 lira whey'e vermek yerine al 300 gr 40 tl'ye kreatin monohidrat, gunde 10 gram kullansan bile 30 gunu var. Whey %80 gereksiz.

Tanrı Türk'ü korusun.

protein tozu antrenman sonrası kaslara acil gerekli olan proteini hızlı bir şekilde almaya ve kas yıkımına engel olmaya yarıyor siz protein tozunu ne diye görüyorsunuz ben anlamış değilim acıkcası :D

protein tozu antrenman sonrası kaslara acil gerekli olan proteini hızlı bir şekilde almaya ve kas yıkımına engel olmaya yarıyor siz protein tozunu ne diye görüyorsunuz ben anlamış değilim acıkcası :D
İdman yapmak kas yıkmaz ki? Eger oyle birsey olsaydi, whey kullanmayan kas insaa edemezdi. Gün içi makroların 3 asagi 5 yukari yeterliyse whey gereksizdir.

Tanrı Türk'ü korusun.

O degilde acil protein ihtiyaci derken? Vucutta anaolic window oyle kisa sureli bir sey degil. 30 dakkada ne yikim olacakta engelleyeceksin

İdman yapmak kas yıkmaz ki? Eger oyle birsey olsaydi, whey kullanmayan kas insaa edemezdi. Gün içi makroların 3 asagi 5 yukari yeterliyse whey gereksizdir.

Tanrı Türk'ü korusun.
Kaslar yıkılmadan gelişmez , idmanda kasları yıkarsın , idman sonrası kaslar dinlenirken onarılır . O arada protein kullanılır onarılması için ve kas eski halinden daha şişkin olur . Biraz arastırmanı öneririm

Merhaba arkadaşlar yaz ayındandır açıcam böyle bir konu açamıyorum o zamanlar özelden çok soruluyordu aylardır sakatlık yüzünden spor yapmadığım için forumdan uzaktım.Bende üniversiteye bu sene başladım öğrenciyim size en ucuz nasıl besleneceğinizi anlatıcam.Öncelikle proteinden bahsedicem.

80 kg bir sporcuyu örnek alalım .Günlük 145 gr protein almak istiyor.Bu bahsedeceğim kişi yağ oranı %10 civarı 80 kg bulkta bir sporcu.2-3 yıllık geçmişi var.Yani en en çok harcayacağınız parayı hesaplayarak çıkardım ki görün diye .Kendinize göre azaltıp arttırıp ekleme çıkarma yapabilirsiniz.Hemen uzatmadan hesaba geçelim günlük tükettiği besinler şunlar olmalıdır:

4 adet orta boy yumurta : 22 gr protein
250 gr tavuk göğüsü : 62.5 gr protein
250 gr lor peyniri : 43 gr protein
500 ml yarım yağlı süt : 15 gr protein

Toplam protein miktarı : 142 gr kaliteli protein .

gördüğünüz gibi 142 gr kaliteli protein etti. Ki bu size yeterde artar bile hele hele bulktaysanız 70-80 gr da en az karbonhidratlardan gelen bitkisel proteinler var.Genel görüş 2gr olduğu için bu hesabı verdim bana göre 1.5 gr kaliteli protein yeterli üstüne bitkiselde alıyoruz.

Totalde bu kişinin alacağı besin değerlerine bakarsan
4 Yumurta : 22 gr protein
250 gr tavuk:62.5 gr protein
250 gr lor : 43 gr protein
500 ml süt ( yada yoğurt ) : 15 gr protein
300 gr makarna-pirinç-bulgur-patates vs : 240 gr karbonhidrat 36 gr protein
1 adet tam buğday ekmeği ( halk ekmeklerde satılan yuvarlak köy ekmeği gibi olan ): 124 gr karbonhidrat 23 gr protein

Totalde alacağı protein : 200 gr protein ( 140 gr hayvansal,60 gr bitkisel ) 364 gr karbonhidrat.
Totalde günlük harcayacağınız para supplementle beraber 7.8 tl aylık 240 tl dir.
Şimdi bu listeyi abartarak yaptım hani en en fazla yapılacak beslenme budur.Kilonuza göre arttırıp azaltabilirsiniz çeşitlendirebilirsiniz.İskelet programdır.

Tavuk göğsünde haşlama yada kızartma falan yaptığımızda bu besin değerlerinde bir değişme oluyormu ? ve Hazır pişmiş çevirme piliçler var 8 TL ye göğüs yerine bu tam piliçi günün belirli aralıklarına bölsek besin değerleri nasıl olur?

Kaslar yıkılmadan gelişmez , idmanda kasları yıkarsın , idman sonrası kaslar dinlenirken onarılır . O arada protein kullanılır onarılması için ve kas eski halinden daha şişkin olur . Biraz arastırmanı öneririm
Eyvalllah bilgilendirdin. Kas yıkımı demek dengesiz beslenme ve asiri idmandan olur, whey almadin diye olmaz. Kaslari gerilim altinda tuttuk diye kas kaybetmeyiz.

Tanrı Türk'ü korusun.

Bu arada kas yikimi ayri kas gerilimi sonucu mikrotravma ayri. Biz antrenman ile kas uzerinden mikro travma olustururuz. Kasi yiktigimiz falan yok yani

Kaslar mikrofiber yırtılmalara uğrayıp gelişir . Antreman = 1 adım geri , Beslenme = 1 adım ileri , Dinlenme = 1 adım ileri . Olay bundan ibaret

Whey protein çok gereksiz diyen arkadaşlar çok haklı bir çok bilimsel makale ve araştırma da (suplament firmalarının yaptığı araştırmadan bahsetmiyorum) kas yıkımının öyle 30 dk da olmayacağını yazıyorlar ki bunun en büyük örneği üniversite arkadaşım 130 kilodan 70 kiloya düşüp 80 kilo ya çıkıp taş gibi vücut yaptı ki whey nedir bilmez bir tek kreatin alır o kadar bu kadar çok whey istiyorsanız lor peyniri tüketin o da peynir altı suyundan yapılıyor 250 gr lor da 2 ölçeklik whey protein var

Tavuk göğsünde haşlama yada kızartma falan yaptığımızda bu besin değerlerinde bir değişme oluyormu ? ve Hazır pişmiş çevirme piliçler var 8 TL ye göğüs yerine bu tam piliçi günün belirli aralıklarına bölsek besin değerleri nasıl olur?
o satılan tavuklar cok küçük.verdigin para/aldıgın et oranı düşük.önerim tavuk göğsünü 1 cm lik fileto halinde kesip unla.kızgın yağda önlü arkalı toplam 1.30-2 dk kızart

o satılan tavuklar cok küçük.verdigin para/aldıgın et oranı düşük.önerim tavuk göğsünü 1 cm lik fileto halinde kesip unla.kızgın yağda önlü arkalı toplam 1.30-2 dk kızart
Tarif için sağol, alınca denicem mutlaka

Tarif için sağol, alınca denicem mutlaka
unun içine bir miktar tuz ve damak tadına göre baharat koyabiirsin.bu tarifi bilmeyen varsa tavukları bundan sonra bu şekilde pişirmelerini öneririm

Hazir çevirme pilicler cok yagli oluyor keto diyetinde sorun olmazda normal diyetlerde sıkıntı. Birde gogus aliyorum ben hep cünkü net agirligini biliyorsun mesela but yada pirzola alsan icinde kemik de var kac gr et yedigini bilemiyosun[DOUBLEPOST=1437775008][/DOUBLEPOST]

Dostum saçmalık yok oyle bisey ya :D sallama yani artık bilim bile kabul etti biraz arastirmalar okuyun. Sen whey ictin 20 dk sonra kasa gittigini mi saniyorsun. Whey sadece kolay sindiriliyor tek avantaji bu 45 dk de sindirilmesi 45 dk de kasa gitmesi kası onarmasi demek değil onun kasa ulaşmasi 3 4 saat buluyor ki zaten senin böyle bir ihtiyacin yok. Bi yemek yediginde saniyede kasa dönüşmuyor. Tavuk yediginde bu saatlerce anca sindiriliyor kanda dolanan hazir proteinler zaten var her an her saniye. Sen idmandan ciktiginda daha idman öncesi yedigin tavugun icindeki amino asitler kaninda dolaniyor . Sana beslenmemi anlatiyim

Uyanis 11.00

Öğün 1 saat 16.00
400 gr tavuk
5 gr zeytinyagi

18.00 idman

Ögün 2 20.00
400 gr lor
50 gr şeker
500 ml süt
bunlari mixerde shake yapiyorum

3 yumurta
100 gr ekmek

80 gr protein bir oturuşta yiyorum. Bu sindiriliyor ve kanda dolasiyor aminoasit havuzunda. Vücüt ne zaman ihtiyaç duyarsa ( agirlik idmani sonrasi kas tamiri ,vucutta herhangi bir sakatlık, yara onarmak, saç ve tırnak uzamasi vs) icin alıp kullaniyor. Yani zaten kanında aminolar dolaniyor ve idman sonrasi vucut bunlari kullaniyor zaten o whey 3 4 saatten önce kasa girmiyor .

Son düzenleme:
Hazir çevirme pilicler cok yagli oluyor keto diyetinde sorun olmazda normal diyetlerde sıkıntı. Birde gogus aliyorum ben hep cünkü net agirligini biliyorsun mesela but yada pirzola alsan icinde kemik de var kac gr et yedigini bilemiyosun[DOUBLEPOST=1437775008][/DOUBLEPOST]

Zayıf olduğum için 178cm / 60kg yağlı olması pek sorun olmayabilir. evet işin içine kemik girince ölçüde bir sıkıntı muhakkak oluyor.

Zayıf olduğum için 178cm / 60kg yağlı olması pek sorun olmayabilir. evet işin içine kemik girince ölçüde bir sıkıntı muhakkak oluyor.
öyle deme.ben de zayıfım.fakat kilo alırken karnında olusan az bi yag tabakası six pack lari kapatıyor

Dostum kendini bu kadar kısıtlama su felan da içmiyormuş gibi bir izlenim bıraktın bende

Back
Yukarı