Pişirilmiş besinlerin buzdolabında saklanması

Araştırma yaptım internette ve forumda fakat net bir bilgi bulamadım.
şimdi sorum şudur;

Pazartesi günü kasaba gittim -atıyorum- 1kilo tavuk göğsü aldım ve 1 kg tavuk göğsünü ben 1 haftada tüketiyorum.

Pazartesi günü bu 1kg tavuk göğsünün hepsini zeytinyağında kızarttım ve dolaba koydum(buzluk değil) yanında da bulgur pilavı,pırasa,ıspanak,nohut,bezelye vb. yemekleri pişirdim koydum dolaba. 1 hafta boyunca her gün yemem gereken kadarını dolaptan alıp yiyorum. dolapta bekleyen bı kızartılmış,pişirilmiş ürünlerin besin değerlerine bi düşüş olur mu?
 
Araştırma yaptım internette ve forumda fakat net bir bilgi bulamadım.
şimdi sorum şudur;

Pazartesi günü kasaba gittim -atıyorum- 1kilo tavuk göğsü aldım ve 1 kg tavuk göğsünü ben 1 haftada tüketiyorum.

Pazartesi günü bu 1kg tavuk göğsünün hepsini zeytinyağında kızarttım ve dolaba koydum(buzluk değil) yanında da bulgur pilavı,pırasa,ıspanak,nohut,bezelye vb. yemekleri pişirdim koydum dolaba. 1 hafta boyunca her gün yemem gereken kadarını dolaptan alıp yiyorum. dolapta bekleyen bı kızartılmış,pişirilmiş ürünlerin besin değerlerine bi düşüş olur mu?

RevoLt neden günlük yiyeceğin kadar yapmıyorsun yada 2 günlük. 1 hafta biraz uzun süre. Besin değerlerini geçtim sağlık açısından. Tabi bana göre bu dediğim bir şey.
 
RevoLt neden günlük yiyeceğin kadar yapmıyorsun yada 2 günlük. 1 hafta biraz uzun süre. Besin değerlerini geçtim sağlık açısından. Tabi bana göre bu dediğim bir şey.

şimdi günlük 150gr tavuk göğsü yemem gerek.bunu da bölüyorum.tek öğünde tüketmiyorum.her öğünde tek tek pişirmek zahmetli oluyor ki bunun yanında daha bulgur pilavı sebze vs. var. çok uğraştırıyor.
 
Hayatta haşlamasını yiyemem.
Elektrikli ızgara var dehşet-ül vahşet!
Buzdolabında 2 gün kalmayla birşey olmaz ama yine de fazla uzatmamak lazım.
Haşlama ve ızgara bence en sağlıklı yöntemdir.
 
Bakteriler üremek için et, süt, tavuk, balık, yumurta gibi protein yönünden zengin besinleri tercih ederler. Bu nedenle proteinden zengin olan besinler potansiyel tehlikeli besinlerdir. Besinleri soğuk alanda tutma veya dondurma işlemi bakterileri öldürmez, ancak üremelerini yavaşlatır veya durdurur. Pişirme ve kaynatma ile bakterilerin birçoğu ölür ama sporları ve toksinleri tamamen yok edilemez. Bu toksinler de gıda zehirlenmelerine yol açabilir. O yüzden bu tür besinleri mümkün olabildiğince tazeyken tüketmek daha yararlı olacaktır.
 
Back
Yukarı