Haşlanmış tavuktan artık gına geldi.

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve thekinger tarafından 26 Eylül 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. thekinger
    Offline

    thekinger Üye

    Katılım:
    24 Haziran 2010
    Mesajlar:
    639
    Beğenileri:
    78
    Ödül Puanları:
    38
    Hazır paketlerde 500-600 gr tavyk göğsü alıyorum, kuşbaşından biraz büyük doğrayıp haşlıyorum.
    Yarısını yiyorum yarısını ertesi güne bırakıyorum.
    Ertesi gün soğukken yemeye çalışmak iğrenç oluyor artık gına geldi.
    Şu tavuğa bir alternatif bulamadık:(
     
  2. Antony
    Offline

    Antony Üye

    Katılım:
    11 Ocak 2012
    Mesajlar:
    486
    Beğenileri:
    556
    Ödül Puanları:
    103
    Yer:
    Ordan-Burdan
    tavugun alternatifi maalesef yok :)

    He var kilosu 30 tl :) onuda günde 300 gr yesen hesabını sen yap yani hergün imkansız...
    Ama tavukla alternatifleri deneyebilirsin kendine bi elektrıkli ızgara edin, soya soslu, köri soslu deneyebilirsin...
     
    j.claude.er bunu beğendi.
  3. j.claude.er
    Offline

    j.claude.er Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2010
    Mesajlar:
    536
    Beğenileri:
    441
    Ödül Puanları:
    73
    neden sadece haşlama? hep aynı şekilde beslenirsen bıkarsın tabi.
     
  4. _zgr_
    Offline

    _zgr_ Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2009
    Mesajlar:
    42
    Beğenileri:
    40
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Çanakkale-İstanbul
    Balık sezonuda açıldı bildiğim kadarıyla. Arada bir balıkta yersen beslenmeni çeşitlendirmiş olursun. Böylece tavuktan bıkmazsın :)
     
  5. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    Neden sadece haslama, bir suru yontem var firinda, grillde, hafif kizartma farkli uygun baharatlar, soslar :)
     
  6. Duratec
    Offline

    Duratec Üye

    Katılım:
    4 Ekim 2010
    Mesajlar:
    881
    Beğenileri:
    657
    Ödül Puanları:
    103
    Yer:
    Ankara
    Başka şekillerde pişirmeye çalış.. Haşlanmış tavuk hayatta yiyemem ben yiyenlerde nasıl yiyor bilmiyorum valla :)

    En güzeli ızgara , elektirikli ızgara al bir tane at pişir hemen
     
  7. thekinger
    Offline

    thekinger Üye

    Katılım:
    24 Haziran 2010
    Mesajlar:
    639
    Beğenileri:
    78
    Ödül Puanları:
    38
    Haşlama hem hızlı hemde kolay oluyor, bu nedenle haşlama, tavada göğüs yapmak için biraz yağ koymak gerekiyor maalesef.
     
  8. Antony
    Offline

    Antony Üye

    Katılım:
    11 Ocak 2012
    Mesajlar:
    486
    Beğenileri:
    556
    Ödül Puanları:
    103
    Yer:
    Ordan-Burdan
    Fısfıslar var içine yag koy teflon tavaya 3-4 kere sık ve mümkünse zeytin yagı kullan 3gr zeytinyagının zararlı olabılecegnımı düşünüyosun :)

    Sonucta bu sporu 3 aylık yapmıyoruz eger hayatımın sonuna kadar saglıklı beslencem sporun içinde kalcam diyosan tavuguda yumurtayıda yulafıda loru da bi şekilde hayatımıza katmalıyız unutma...
     
  9. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    Kesinlikle gerekmiyor :) olay tavada biter bende tefalin cok saglam bir tavasi var. tava kizinca baharatlanmis ve ortadan ikiye ayrilaraka incelmis gogsu tavaya atiyorum 2-3 saniye sonra arkasini ceviriyorum, buna muhurleme deniyor. Tavugun icini kurutmuyor. Ardindan kisik ates ve kapak kapali pisirin. Sifir yag :)
     
  10. thekinger
    Offline

    thekinger Üye

    Katılım:
    24 Haziran 2010
    Mesajlar:
    639
    Beğenileri:
    78
    Ödül Puanları:
    38
    Bunu deneyeceğim.
     
  11. John399
    Offline

    John399 Bölüm MOD Yönetici Bölüm MOD

    Katılım:
    21 Temmuz 2012
    Mesajlar:
    890
    Beğenileri:
    536
    Ödül Puanları:
    103
  12. AkrepHan
    Offline

    AkrepHan Yeni Üye

    Katılım:
    3 Nisan 2012
    Mesajlar:
    1.289
    Beğenileri:
    286
    Ödül Puanları:
    0
    aynı pişirme yönetimini uyguluyoruz ama ben ters çevirmiyorum 2 3 saniye sonra :) tava kızında direk atıyorum 7 dakika ön taraf 7 dakika arka taraf kısıkta ve kapalı kapakta pişiyor sonra altını açıyorum suyunu buharlaştırıp kızartma işlemine geçiyorum kızarmya başlayınva yağın eksiğini limonla kapatıp süper bir kızartma yöntemi uyguluyorum :)
     

Sayfayı Paylaş