Efsanelerin Tüm-Vücut Antrenmanları (ilk çevirim)

Konusu 'Türkceye Çevirilen Yazilar' forumundadır ve egemennn tarafından 1 Haziran 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 28 üye.
  1. doxux
    Offline

    doxux Üye

    Katılım:
    14 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.735
    Beğenileri:
    2.810
    Ödül Puanları:
    123
    Başlangıç aşamasında bu programlarla daha fazla ölçü alınır. Kol, bacak, omuz, göğüs farketmez.
     
    sthammer, khephnes, Balboa7 ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  2. StormBlast
    Offline

    StormBlast Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    922
    Beğenileri:
    1.087
    Ödül Puanları:
    103
    Full-body neden hacim için uygun olmasın ? Split programda da aynı hareketleri , aynı set , aynı tekrarları yapmıyor muyuz ? Üstelik fullbody de bütün kas gruplarını toplu bir şekilde çalıştırmış olmanın büyüme hormonuna olan etkisi de işin içine giriyor. Lakin eğer ben steroid kullanıyorum growth kullanıyorum vs. diyorsan o zaman Split yapmaman için hiçbir sebep yok. Biz bu işi doğal yapan insanlarız ve amacımız Büyüme hormonunu compound hareketlerle tetiklemekken neden gidip saçma sapan izole hareketlerle enerjimizi boşa harcayalim ? Amacın hacim , güç , dayanıklılık ne olursa olsun bunlara ulaşmadaki birinci etken antrenman biçimi değil beslenmedir.Uygulanan antrenman sistemi ise Asıl amacımıza ulaşmada sadece bir araçtır. Kısacası Yemesini bilirsen splitle de hacimlenirsin fullbody ile de hacimlenirsin. Ayrıca madem normal dönemlerinde Split kullanıyorsun, yeniden başladığın dönemlerde de split kullanmalısın neden full-body kullanıyorsun? Yoksa Split programlar vücudunu ısıtmıyor mu :) )
     
    Bozo-Baku, cmrds, doxux ve diğer 4 kişi bunu beğendi.
  3. sultanmehmed
    Offline

    sultanmehmed Üye

    Katılım:
    31 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.205
    Beğenileri:
    2.514
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul/Fatih
    Bir süredir bende tüm vücut çalışıyorım yazıyı Daha sonra detaylı inceleyiğim
     
    sthammer, requ. ve egemennn bunu beğendi.
  4. StormBlast
    Offline

    StormBlast Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    922
    Beğenileri:
    1.087
    Ödül Puanları:
    103
    torifonta , konuya bakarken bu mesajini gördüm ve alt göğüsten çok çekmiş biri olarak bir iki şey söyleyeyim dedim : ) Şahsım adına çok hızlı gelişen bir üst göğüse sahibim ama alt göğüs yani pectoralis majorin alt kısımları , göğüsü karın kaslarından ayırmaya yarayan bölge bende de çok sorunluydu ve hala da tam istediğim seviyede değil. Sana şunu kesin olarak söyleyebilirim ki , bench press te ciddi bir kiloya gelmeden örneğin 75-80 kilo olan birisi için 80-90 kilo ile çalışamadıktan sonra alt göğüs çalışmanın gerçekten hiçbir faydasi olmuyor. Bench press te kilolar arttıkça ilginç bir şekilde göğüs kendini göstermeye başlıyor . Bir de önceleri çok anlamsız bulduğum Dumbbell Fly hareketi kendi adıma her türlü alt göğüs egzersizinden daha çok alt göğüsüme vuruyor bunu uzun zamandir gözlemliyorum ve dumbbell fly vazgeçilmez olmus durumda benim için . Alt göğüs problemi genetik olarak pek yaygın değil. Örneğin adam hayatında ağırlık kaldırmamış ama bakıyorsun benden çok alt göğüs çizgisi var. Bazısı da sadece bench press yapar , hayatında alt göğüs calısmamıstır ama müthiş alt göğüslere sahiptir işte bu da yine genetiğin önemini gösteriyor
     
    Bozo-Baku, doxux, zafer_zaferoglu ve diğer 4 kişi bunu beğendi.
  5. dragox
    Offline

    dragox Üye

    Katılım:
    12 Şubat 2011
    Mesajlar:
    520
    Beğenileri:
    953
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    BESYO- Nasm cpt- Corrective exercises
    Yer:
    İstanbul
    Nasıl yani her 1 bölge için tek hareket yapmakla aynı bölgeye 5 veya 6 hareket yapmak aynı etkiyimi verir?
     
    StormBlast bunu beğendi.
  6. StormBlast
    Offline

    StormBlast Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    922
    Beğenileri:
    1.087
    Ödül Puanları:
    103
    Aslında yukarıdaki yazdığımdan çıkan anlam tam olarak bu değil ancak ucundan yakalamıssın. Full-body de her bölge için maksimum 1-2 hareket uygulanır ve bu hareketler çoğu zaman compound yani birden çok kası çalıştıran dumbbell/barbell bench press , incline bench/dumbbell press , dumbbell/barbell/cable rowing, pulldown, rmilitary/neck press, barfiks ve dips gibi hareketlerdir. Örneğin göğüs için bir antrenmanda incline press + bench press son derece yeterli olacaktir. Ancak split programlarda 5-6 hareketle göğüs olabildiğince farklı ve bana göre gereksiz şekilde uyarılmaya çalışılır.Burada benim hiçbir zaman anlam veremediğim şey bir göğüs antrenmanında örneğin ağır bench press - ağır incline press ve herhangi bir Fly hareketi sonrası geriye kalan 2-3 hareketten bir insan çok üst düzey beslenmiyorsa ve kürde değilse nasıl verim alabildiğidir . Bu saydığım üç hareketle zaten göğüsün çalıştırılmayan bölgesi kalmamış oluyor ve bu hareketlerin üstüne bir de gidip sosyetik hareketlerden olan garip garip high- low cable cross gibi yarışmacıların poz amaçlı kullandıkları hareketler yapılıyor. Benim kendi tecrübelerime ve görüşüme göre bu inanılmaz gereksiz bir antrenman türüdür eğer kişi yukarıda belirttiğim şartları ( kür dönemi - üst düzey beslenme) taşımıyorsa . Kişinin Ekstradan yapmış olduğu bu concon hareketlerin kayda değer bir getirisi olmayacağı gibi Göğüs kasını gereksiz yere zorlayarak iyileşme sürecini de uzatacaktir ki bu da istenen maksimum gelişim açısından pek iyi bir şey sayılmaz.Kür yapanlar ve gerçekten çok ama çok disiplinli beslenen kişiler, bu sporu Meslek haline getirenler, yarışmacılar bu programlardan maksimum fayda sağlıyolar çünkü Kür içersinde olan birisinin zaten Recover yani iyileşme süreci naturel birisiyle kıyaslanmayacak kadar kısadır, bu sporu meslek haline getiren bir adam da zaten varını yoğunu bu işe yatırır , beslenmesinden uyumasına her şeyi düzenlidir. Ayrıca kür yapanlar kişiler de 3-4 hareketi yeterli görmezler ve kası olabildiğince farklı şekilde uyarabilmek adına daha farklı hareketlere yönelirler.Aynı şekilde üst-düzey beslenen bir kişinin de toparlanma süreci ve antrenmandaki performansı çoğumuz gibi orta halli beslenen kişilerle kıyaslanmamalıdır. Ben günde 6-7 öğün aksatmadan yerim, benim genetiğim çok iyi , günlük kalori ,protein, karbo ,yağ hesabımı yaparım , hergün de tartıya çıkarım diyorsa birisi buyursun Split programları yapsın buna asla karşı çıkamam çıkmak haddime de değil zaten. Benim anlatmaya çalıştığım şey Türkiye de bu sporu yapanların % 95 inden fazlasının 20-25 yıllık spor geçmişi olan , düzenli olarak kür yapan kişilerle, hayatını bu spora adamış ve ekmek teknesi olarak gören kişilerle aynı programları yapmasının arkadasında yatan hiçbir mantıklı gerekçenin olmadığıdır. Ben bu durumu biraz da daha önce karşı cinsle hiçbir gönül ilişki yaşamamış 20li yaşlardaki bir gencin ilk ilişkisine 35-45 yaşlarındaki bir bayanla başlaması olarak görüyorum
     
    Son düzenleme: 7 Eylül 2014
    Bozo-Baku, technical1967, mkaya ve diğer 10 kişi bunu beğendi.
  7. torifonta
    Offline

    torifonta Üye

    Katılım:
    12 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    681
    Beğenileri:
    305
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    O mesajı yazdığımdan bu yana zaten bende farkettim önemli olanın göğsü doldurmak olduğunu. Yeni upper body anrenmanımda da 3 set fly ve ardından 3 set press giriyorum orta göğüs için, önceden yorma tekniği yani. Uzun zamandır göğüs te ağrı hissetmiyordum ama bu antrenman dan sonra ağrılar gerçekten verimli çalıştığımı hissettirdi bana. Genetikle alakalı söylediklerine katılıyorum, birinin göğüsleri genetik olarak iyi ise zaten alt göğsü iyi demektir bu, ben hiç genetik olarak üst göğsü dolu olan birini görmedim. Bir süredir özellikle üst göğüs ağırlıklı çalışıyorum ve özellikle üst sırtla beraber bu bölgenin hacimlenmesi vücudu daha kalın ve daha iri gösteriyor, alt göğüs te zaten zamanla dolacaktır çok ta kafaya takmaya gerek yok.
     
    StormBlast bunu beğendi.
  8. sultanmehmed
    Offline

    sultanmehmed Üye

    Katılım:
    31 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.205
    Beğenileri:
    2.514
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul/Fatih
    Stormblast çok güzel özetlemişsin . Kelimesi kelimesine sana katılıyorum..
     
    technical1967 ve StormBlast bunu beğendi.
  9. eagle45
    Offline

    eagle45 Üye

    Katılım:
    19 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    210
    Beğenileri:
    42
    Ödül Puanları:
    38
    Selamlar, çeviri için teşekkürler.

    Şimdi ben çok amatör olarak olsa da sonuçta 1 yılı geçkin bir süredir spor yapmam full body e engel olur mu? Okuduklarımdan hep yeni başlayan vurgusunu çıkarıyorum.

    Öyle çok iyi bir antrenman çok iyi bir beslenmem olmadı tabi ki zaman ve para yüzünden. Haliyle gelişim de yerlerde sürünüyor. Bu özelliklere sahip olmakla 1 yılı geçiyor olmak bunu eşitliyor gibi. Yani ikinci bahar gibi. Bu yüzden soruyorum.
     
    egemennn bunu beğendi.
  10. egemennn
    Offline

    egemennn Üye

    Katılım:
    25 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    1.880
    Beğenileri:
    1.710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Edirne --- Çanakkale
    Merhabalar Bence çalışılabilir engel olmaz yani ki forumda tanıdıgım ve uzun süredir de fullbody yapan kişiler var ama StormBlast doxux sthammer sultanmehmed aklıma gelmeyen diger üyeler daha iyi açıklayabilir belki benimki biraz amatör kaldı cevapsız kalmasın diye yazdım ama mutlaka engel olmaz daha iyi açıklamasını yakın zamanda yaparlar umarım k.bkmayın yardımcı olamadıysam :)
     
    sultanmehmed ve StormBlast bunu beğendi.
  11. StormBlast
    Offline

    StormBlast Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    922
    Beğenileri:
    1.087
    Ödül Puanları:
    103
    Çok iyi bir antrenmana ve iyi bir beslenmeye sahip değilsen full-body belki de yapabileceğin en iyi sistemdir. En azından kilo almak gibi bir hedefin varsa bunu Full-body sistemiyle Split e göre çok daha rahat bir şekilde gerçekleştirirsin. Çünkü haftada 3 gün antrenmanla birlikte geriye kalan 4 gününü dinlenmeye ayırırsın ve 5 Günlük split programlarda olduğu gibi her gün salona giderek gereksiz kalori harcayışının önüne geçerek Kilo alımını çok daha kolay bir hale getirebilirsin. 1 yıl kişinin kendisini tanıması için bana göre çok yeterli bir süre olmasa da en azından birkaç kas grubu için hangi hareketlerin sana faydali olduğunu az çok kestirebilirsin. Full-body de önemli olan gereksiz hareketlerle kası yormak değil en çok bir bilemedin 2 hareketle kasa yeterli doyumu sağlatmaktır. Örneğin ben Triceps için dönüşümlü olarak sadece 2 hareket kullanıyorum ve bu bana fazlasıyla yetiyor çünkü Tricepsimin neye ihtiyaci olduğunu biliyorum ve bu yüzden bana faydali olmayan hareketlerle zaman kaybetmiyorum. Bu başlığı ve şu linki : https://www.bodyforumtr.com/threads/tüm-vücut-antrenman-sistemi-program-İskeleti-full-body-workout.87298/ başından başlayarak okuma fırsatın olursa Full-body nin tam anlamıyla ne olup ne olmadiğini ayrıntılarıyla görürsün. İkinci bahar diyebilmek için henüz çok çok erken ancak Full-body ye başlamakta kesinlikle elini çabuk tutmanı öneririm
     
    Bozo-Baku, technical1967, Balboa7 ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  12. eagle45
    Offline

    eagle45 Üye

    Katılım:
    19 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    210
    Beğenileri:
    42
    Ödül Puanları:
    38
    Cevap için teşekkür ederim. O konuda mesajlarım var. Hatta ilk açıldığı zamana denk geldim ki ilk okuyanlardanım, sthammer ve senin mesajlarını okumuştum. Aldığım kilonun göbek yapması sonucu diyete girdiğimde kardiyo ile beraber full body yi yapmıştım çünkü bu oldukça işime geliyordu. 10 kilo vererek 60'a düştüğümde aldığım ölçüleri de kaybedince karın kası görmeden diyeti de bıraktım. Şu an 63'üm ve bu 3 kiloluk artışta bile o göbek bir balon gibi çıkıyor ya daha ne yapmalıyım bilmiyorum.

    1 aydır split uyguluyorum. Kasların dinlenme sürelerini uzun tutabilmek için. Acaba ektonun dinlenmesi iyi mi olmalı diyerek kendimi bulmaya çalışıyorum. Tabi ki pro anlamda bir split değil. Büyük kas gruplarına 3-4 hareket diğerlerine 2-3 hareket gibi. Hacim için kilo da lazım, gelen kilo göbeğe haliyle. İyi bir beslenme olmasa da - sonuçta ben pro değilim - 100 gr protein aşağını görmüyorum - a/b çalışmasnın faydasını çok da görmedim. Spliti 3 ay uygulamıştım. 1 hafta ara vereceğim yine ve buna geçerim.
     
  13. wrestler
    Offline

    wrestler Super Moderator Yönetici Super Moderator

    Katılım:
    4 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.231
    Beğenileri:
    3.368
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    TOKAT
    Yanlış resmi düzelttim.

    Arkadaşlar açtığınız başlıklarda bu tür düzeltemediğiniz durumlar yaşarsanız bizlere ö.m. yoluyla bildirin. Elimizden geldiğince ilgilenmeye çalışırız.
     
    egemennn bunu beğendi.
  14. Balboa7
    Offline

    Balboa7 Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2014
    Mesajlar:
    700
    Beğenileri:
    1.355
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    eskilerin antreman sistemine beslenme koşullarına bakıldığında şimdilerde fazla kasıyoruz kendimizi şu alet olmasa şu kas grubu gelişmez şu supplementi kullanmasak şu olmaz eskiler belli başlı hareketleri yaparak iyi beslenerek iyi vücutlar çıkarmışlar ha işin içinde steroid var elbette ama sadece temel hareketlerle çalışmakla supplementsiz bu iş olmaz diyenlerinde artık yanıldığını gördüm
     
    Lorethlorien, StormBlast ve egemennn bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş