Zıplamamı nasıl geliştirebilirim ?

Evet arkadaşlar 3 seneden beri basketbol ile ilgileniyorum.Oldugunca az zıplıyorum 40 cm civarı bu çok canımı sıkıyor hangi hareketlerle bu zıplamamı geliştirebilirim ? Şuanlık 2 set olmak üzere 100'er tane ip zıplıyorum sizinde önerileriniz varmı ?

Bacak kaslarını guclendır ByVendetta nın dedıgı gıbı o programa bır bak cıddı ıse yarıyor olumsuz tepkı gormedım ben . Fazla kılon varsa zayıfla .

Yalnız Air Alert 3 ü uygulamaya başladım hafif ısın ilk başlarda biraz zorlar bir kaç hafta sonra alışırsın ben de basketbolcuyum yaklaşık 65 cm zıplayabiliyorum boyum 1.86 kolumda yaklaşık 70 cm 3,05 metrelik poraya smaç atabiliyorum ama bu programda sakatlanmamaya dikkat et :)

Son düzenleme:
Benim şutlarım çok iyi 2.50 pota var ona smaç basmaya çalışıyorum yani 2.50 ye zıpladıgımda avucumun içine kadar çembere dokunuyorum yani çemberi avucumun içine alıyorm ama smaç için yeterli değil 10 15 cm daha lazım

10 kere bu konu açıldı en az ya
googleye yazsanız bir ton materyal çıkar anlamıyorum ki !

Benim şutlarım çok iyi 2.50 pota var ona smaç basmaya çalışıyorum yani 2.50 ye zıpladıgımda avucumun içine kadar çembere dokunuyorum yani çemberi avucumun içine alıyorm ama smaç için yeterli değil 10 15 cm daha lazım

Profesyonel basketbol maçlarında pota 3 metre 5cm biliyorsun değil mi?

2 kiloluk ayak ağırlıkları al, bir kaç hafta onlarla basket oyna, sıçrayış yap vs. çıkardıktan sonra şıçrayış fark eder

Bir aralar yapıyordumda çok zor yav sıkıcı birde benim boy 1.73 kilo 71 kol 72 cm

Kol 72cm yazınca alışkanlık olmuş bende bicepsin zannettim :) dumbelllls , air alert zıplama programının çok başarılı olduğunu duydum. Denemelisin kesinlikle.

burda sana yardım edenlerin bilinçlice ve DOĞRU şeyler yazdığından şüpheliyim. Öncelikle bende basketbolcuyum. 75-80 cm civarı sıçrıyorum. Fakat bu air alert sayesinde değil. AİR ALERT e tam 4 kez başlamayı denedım ve 4 ündede sakatlandım. Ne denirse denilsin sakatlanma ihtimali çok çok yüksek bir proğram. Şimdi çıkıp, benden iyi bildiğini düşünen bi kaç kişi ; yok iyi ısınmamıssındır yok ayakkabsız yapmışsındır vs. gibi gereksiz yorumlar yapmasınlar. Sen istedikten sonra zıplaman sadece basket oynayarakta gelişir emin ol. Kısaca air alertten uzak dur

Air alert gibi programlara başlamadan önce mutlaka ama mutlaka ön hazırlık yapmak gerekir. Benim önerim programa başlamadan en az 2 hafta önceden vücudu bu tempoya ve hareketlere alıştırmak gerekir ki sakatlıklar çıkmasın.

burda sana yardım edenlerin bilinçlice ve DOĞRU şeyler yazdığından şüpheliyim. Öncelikle bende basketbolcuyum. 75-80 cm civarı sıçrıyorum. Fakat bu air alert sayesinde değil. AİR ALERT e tam 4 kez başlamayı denedım ve 4 ündede sakatlandım. Ne denirse denilsin sakatlanma ihtimali çok çok yüksek bir proğram. Şimdi çıkıp, benden iyi bildiğini düşünen bi kaç kişi ; yok iyi ısınmamıssındır yok ayakkabsız yapmışsındır vs. gibi gereksiz yorumlar yapmasınlar. Sen istedikten sonra zıplaman sadece basket oynayarakta gelişir emin ol. Kısaca air alertten uzak dur

Peki sen kemik yapısının kişiden kişiye göre değiştiğini ve dayanıklılığında bu bağlamda artıp azaldığını duydun mu?Evet Air Alert hakikaten zor bir program fakat kimseye gitte bu akşam başla denilmiyor,öncesinde iyi bir ısınma süreci atlatılması lazım ki vücudun dayanıklılık seviyesi artsın benim bu programı yapan bir arkadaşım tam 9 cm faydasını gördü bu da hiç düşük bir rakam değil,değil mi?

Air Alert yaptım ben ve arkadaşım biz niye sakatlanmadık sadece gülüyoruum size ya ayrıca VG antremanı yapmak aır alerttan kat kat daha ağırdır onda sakatlanmayıp aır alert programında sakatlanıyorsanız helal olsun size.

Vallaha arkadaşlar ne yapacağımı bilemedim air alertmi yapayım ipmi zıplayayım ağırlıkmı bağlayayım :) evde yapılabilecek zıplamayı geliştirecek başka hareketler varsa önerebilirmisiniz.Eğer olmazsa air alerte başlayacağım.

Back
Yukarı