Zıplamamı nasıl geliştirebilirim ?

aziz4458 ağırlık bağlayarak çalışmak bağlarını zorlayacağı için ilerleyen yaşlılık döneminde sıkıntı yaşayabilirsin ama yaşamayabilirsinde bu yüzden önerilmez. hiçbir ABD li koç tarafından
Air alert yapabilirsin zaten şöyle düşün kimse sana kesin birşey söyleyemez sıçrama genetikle alakalıdır bu yüzden cok farklı çalışma metodları var bu metodlardan bir tanesi cok iyidir denemez ben bir çok metodla çalıştım faydalarını cok gördüm ha ilk olarakda aır alert yapmıştım
1.84 77kg
üniversitede yaptırdığım sıçrama testi stoplu sıçrayarak 86 koşarak 97 cm çıkmıştı hatta rekor rakamım 101cm dir bundan 7 ay önce şimdi cok daha fazla sıçrıyorum ama tek tavsiyem şu dönemsel antreman yap birçok metod dene hangisinin işe yaradığını düşünürsen onu yap yapacağın her metod sıçramanı artırmaya yöneliktir ama sadece bazıları işe yarar bu senin genetik kas yapınla alakalı birşeydir. bunu kendin bulmalısın
iyi forumlar

aziz4458 ağırlık bağlayarak çalışmak bağlarını zorlayacağı için ilerleyen yaşlılık döneminde sıkıntı yaşayabilirsin ama yaşamayabilirsinde bu yüzden önerilmez. hiçbir ABD li koç tarafından
Air alert yapabilirsin zaten şöyle düşün kimse sana kesin birşey söyleyemez sıçrama genetikle alakalıdır bu yüzden cok farklı çalışma metodları var bu metodlardan bir tanesi cok iyidir denemez ben bir çok metodla çalıştım faydalarını cok gördüm ha ilk olarakda aır alert yapmıştım
1.84 77kg
üniversitede yaptırdığım sıçrama testi stoplu sıçrayarak 86 koşarak 97 cm çıkmıştı hatta rekor rakamım 101cm dir bundan 7 ay önce şimdi cok daha fazla sıçrıyorum ama tek tavsiyem şu dönemsel antreman yap birçok metod dene hangisinin işe yaradığını düşünürsen onu yap yapacağın her metod sıçramanı artırmaya yöneliktir ama sadece bazıları işe yarar bu senin genetik kas yapınla alakalı birşeydir. bunu kendin bulmalısın
iyi forumlar

Şimdi air alertmi yapmalıyım yoksa zıplamaya devammı etmeliyim hangisi daha yararlı olur ?

yaşın daha 15 air alerti önermem çünkü ağır bi program kaslarına zarar verebilirsin.
Zıplama genel olarak calf ve bacak kaslarıyla beraber tüm vücudun işlev gördüğü bir harekettir.Kaslardan bahsetmiyorum kalf kası veya bacak kası hiç olmayan bi adamın 65 70 cm zıpladığını görürseniz şaşırmayın.Yapmanız gereken şey esneklik kazanmak.Tüm vücudunuza esneklik kazandırmalısınız.Bu hem 2-3 cm daha yükseğe sıçramanızı hem de kolunuzu daha yükseğe esneterek havada yine 2-3 cm daha yükseğe kolunuzu değdirmenize yarar.

Genel antrenman metodu ise air alert ağırlıklı olmamalıdır hele yaşın 15 ise.Plyometric çalışmalar mevcut internette bakmanı öneririm vücut ağırlığı ile yapılan.Ayrıca bi video daha ekliyorum derrick rose'un uyguladığı bir zıplama hareketi:

https://www.youtube.com/watch?v=12jEny6fnBA

Arkadaslarım var aynı boydayız benden 4 kilo zayıf 65 cm zıplıyor 3 ay da 15 cm daha yükseğe zıplamam lazım benim başka önerebileceğiniz birşey varmı

Air alert , bilege agirlik takip ziplamak turu seyler kesinlikle sakatlik yaratan seylerdir sen ip atlamaya devam et plyometrik calismalar yap bunlar ziplamani kesinlikle gelistirecektir

Benim spor salonundaki hocam 2.ay programı olarak patlayıcı kuvvet antrenmanı yaptıracak. spor salonuna gidip hocandan yardım alabilirsin.

sen bilirsin ben millet gibi, her şeyi biliyorum ben süperim gibi bi çaba içerisinde değilim tamamen yaşadığım tecrübelerle söylüyorum. Evde tek başına bir şeyler yapacaksan KESİNLİKLE bulaşma air alerte ! Ben burda birine bir şey kanıtlamak zorunda değilim. Air alertten bile adammı sakatlanır tarzında yorum yapanlara cevap verme gereği duymuyorum. Seçim senin. Ama tabiki herkes sakatlanacak diye bir şeyde yok. Ben sadece kendimde dahil çevremdeki 10 larca insandan sadece 3-5 inin sakatlanmadan bitirdiği bu programın tehlıkesını anlatmaya calısıyorum

Air Alert yapmak zorunda değilsin google a plyometric egzersizleri yaz air alertten daha kısada sonuç alırsın yalnız sıçrama bence agresif sıçramalar ile gelişir böyle sıçrama programlarına gerek yok sen sadece basketbol oynamaya devam et arada agresif sıçramalar yap yeter

hocam youtube da dwayne wade ve diğer elite sporcuların idmanları var. bosu idmanının jumping değerlerini önemli ölçüde artırdığı belirtiliyor.. birde https://www.youtube.com/watch?v=oFl5SuQzuYo&feature=related tarzı videolar var.. arkadaşların dediği gibi air alert var.. seçenek çok.. beachbody.com sitesinde insanity traning program isimli bir ürün var onu da deneyebilirsin...

Son düzenleme:
Back
Yukarı