Yurtdisindan supplement alanlar iceri

Herkese iyi aksamlar. Arkadaslar ulkemizde cok pahali oldugu icin amazon veya ebay gibi sitelerden supplement almak istiyorum. Bir arkadasim bana $100 altindaysa gumruge takilmadan gecer dedi. Aranizda muhakkak yurtdisindan kargoyla urun getiren vardir. Bu isler nasil oluyor bi yardim edebilir misiniz.

Eskidendi gümrüğe takılmama olayı şimdi vergilerini verip gümrükten geçirebiliyorsun sanırım .

Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü

3 - 13.06.2010 tarihli ve 27610 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının 65 nolu alt bendinde tanımlanan "takviye edici gıdalar" ile 06.12.2003 tarihli ve 25308 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi 2003/42 nolu Sporcu Gıdaları Tebliği'nin 4 üncü maddesinde tanımlanan "sporcu gıdaları"nın posta ve hızlı kargo yoluyla getirilmesi mümkün bulunmamaktadır.

Ancak, bu kapsamdaki ürünleri doktor tavsiyesi ile kullanan kişilerin, hastalıklarına dair resmi hastaneden alınmış bir raporu ve doktorun önerdiğine dair bir reçeteyi, milli sporcuların ise "Milli Sporcu Belgesi"ni ilgili gümrük idaresine ibraz etmeleri halinde söz konusu ürünleri posta ve hızlı kargo yoluyla getirmelerine izin verilir.

Kısacası bulaşma bu işe diyor herkes, paran varsa riske atacak oyna kumarını belki geçer :)
riske atacak paramin oldugu soylenemez. Buradaki fiyatlar cok yuksek yani myofusion $43 e satiliyor yabanci sitelerde burada 160 dan asagi fiyat alamiyoruz. Birde urun yelpazesi burada cok dar mesela d4 thermal shock gibi seyler burada kesilikle yok.

d4 thermal shock bu urunun yerini tutacak o kadar cok ürün var ki inan bunun yoklugundan yakınmaya gerek yok, en saglıklısı güveilir bir siteden alışveriş ya da akrabalara sipariş. Kolay gelsin

Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü

3 - 13.06.2010 tarihli ve 27610 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının 65 nolu alt bendinde tanımlanan "takviye edici gıdalar" ile 06.12.2003 tarihli ve 25308 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi 2003/42 nolu Sporcu Gıdaları Tebliği'nin 4 üncü maddesinde tanımlanan "sporcu gıdaları"nın posta ve hızlı kargo yoluyla getirilmesi mümkün bulunmamaktadır.

Ancak, bu kapsamdaki ürünleri doktor tavsiyesi ile kullanan kişilerin, hastalıklarına dair resmi hastaneden alınmış bir raporu ve doktorun önerdiğine dair bir reçeteyi, milli sporcuların ise "Milli Sporcu Belgesi"ni ilgili gümrük idaresine ibraz etmeleri halinde söz konusu ürünleri posta ve hızlı kargo yoluyla getirmelerine izin verilir.

Doktorun önerdiği reçete kapsamında mesela aile hekimine gidip protein tozu veya amino konusunda yardımını istesek onun verceği reçete geçerli olur mu?

Doktorun önerdiği reçete kapsamında mesela aile hekimine gidip protein tozu veya amino konusunda yardımını istesek onun verceği reçete geçerli olur mu?

Yasada ne tür doktor raporu gerektiği yazmıyor. Onun için ucu açık kimi gümrük personeli aile hekimi raporunu kabul etmiş , kimisi ise aile hekiminin raporunu yeterli görmemiş , yani burada gümrük memurunun insiyatifinde kalıyorsunuz.

Konu daha önce burada detaylıca tartışılmıştı konuyu takip etmek isteyen bakabilir.

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/sipari-g-mr-kte-tak-t33644.html

Milli sporcu belgesi götürsen bile zorluk çıkartıyorlar, birisinden tarım köyişleri bakanlığı imzalı dilekçe istemişler

Her türlü sıkıntı çıkartırlar gümrükte tanıdık varsa rahat rahat geçirirsin ama.

Ben biraz daha farklı bişey soracağım. Dealextreme gibi sitelerden alışveriş yapacağım. Kimileri 75 euro kimileri 125 euro sınırı var diyor. Hangisi doğru ?

Dealextreme 60 doları bence geçme ama ben buyincoins diye çin malı siteden 30 dolarlık alışveriş yaptım 14 günde geldi

Ben biraz daha farklı bişey soracağım. Dealextreme gibi sitelerden alışveriş yapacağım. Kimileri 75 euro kimileri 125 euro sınırı var diyor. Hangisi doğru ?

Geçen ay gümrükte takılan ürünümü almaya gittim 75 euro sınır olduğunu yetkiliden öğrendim 75 euro üstü her ürün gümrüğe tabidir

Back
Yukarı