Yurtdışından Supplement Siparişleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
sölediklerini tam olarak anlıyamadım. aslında söledikleriniz açık fakat mesela netrition.com dan alışveriş yapmak (optimum 5 lbs whey, birde Bcca amino almak istiyorum)
istesem nasıl bir prosedür uygulamam lasım ki sorunsuz bir şekilde elime ulaşabilsin. ilk defa sipariş vericem ve başlıktaki yorumları okudum karşılıklı atışmalardan tam olarak konuya hakim olamadığımı anladım. dolayısıyla bana bu konuda yardımcı olabikcek arkdaşlar olursa çok memnun olurm..
1.gift olayı
2.bu tyeşil gümrük deklerasyon formu
3 fiyat etiketi ..
bunları sölediğim siteden alışveriş yaparken nasıl satıcıya /firmaya uygulatabilirm
birde bu ay içerisinde sipariş veripde eline sorunsuz ulaşan kullanıcılar varmı acaba..
yanıtlarıınız için şimdiden teşekkür ederim

Bunları soyledigim siteden alısveris yaparken nasıl satıcıya firmaya uygulatabilirim diye sormussun...Bunu satıcıya SORARAK uygulatabilirsin...Turkiyede vergiyle insanlara nasıl gecirdiklerini soylersen cogu satıcı anlayısla karsılar.
evet ben bu ay icerisinde siparis verdim soyledigim sekilde elime sorunsuz ulastı!

arkadaslar bu dedıgınızı bir firma yapamaz yapmaz. yaparsa vergi kacırmıs olur. 5 kurusluk bir seyi 3 kurusluk dıye fatura edemez. oyuzden eger boyle birseyler yapan birilerini arıyorsanız ebay dan alısverıs yapın derım.

oylemi? bu dedigimi COGU firma yapıyor, ozellikle yurtdısındaki (abd dısındaki) musterilerinin ulkelerinde verginin cok agır oldugunu bilen firmalar.. bunun vergi kacırmakla alakası yok!!!! vergisini (sales tax) zaten senden alıyor!! gumruk formu ustune yazılan/karalanan degerin onlara hicbir avantajı dezavantajı yok...diger ulkelerin (tr) vergi kaybı (daha dogrusu insanlara vergi gecirmesi) onlara bir prb yaratmaz!

Ama sizin e-mail siparısınızı alan, yeni veya anlamayan bir eleman size olmaz molmaz diye zorluk yaratabilir..oyle olursa baska bir firmaya email yazıp sorun...TEK YAPMANIZ GEREKEN, MALI ALMADAN ONCE SORMAK!!!

Orası amerika beyler muz cumhuriyeti değil , malı yollayan şahıs olsa tamam yazdırılır ama firma asla yapamaz değeri aşağıda gösteremez

oylemi sanıyorsun? O zaman ben 15 yıldır muz cumhuriyetinde yasıyordum bu sene tr de yasıyorum...muz cumhuriyetinde de senin elindeki para degerli, turkiyede de, abd icinde.............

Asagıdaki linkte, abd den size postayla birseyler gondermek isteyecek kısı/fırma nın doldurması gereken form. bu formun ustune bir gift yazılacak birde degerine kucuk bir rakam yazdırın $50 gibi.

turkiye de postanız gumruge gelince...orda oturup çayını içen gumrukcude sizin siparis ettiginiz iki kutu nitrix in (atıyorum kafadan pahalı bir sey) degerinin $25 degil $250 oldugunu bilgisayarına oturup internete baglanıp nitrix'i bulup yaklasık fiyatını ogrenip ve kuşkulandıktan sonra nitrix'in ureticisine email yazıp NSRP'sini (nationally suggested retail price - tum ulkede tavsiye edilen perakende fiyatı) konfirme edip size gumruk koyarsa....ben o gumrukcuyu gercekten bulup tebrik ederim!!!!! :))

http://webapps.usps.com/customsforms/sampleImageForm2976.htm

melih1976 Burada zaten 2 firma üzerine yogunlaşmış çoğu kişi peki bu malum 2 firma bu söylediklerini uyguluyormu?

dumbellllsdumbellllsdumbellllsdumbelllls

ben bu forumu cok takip etmiyorum hangi firmalar bunlar bilmiyorum ogrenmek icin tek yapılması gereken firmaya tlf acıp email yazıp rica edip yapmalarını soylemek sunu yapında kendi ulkemde bana 4 katı gumruk gecirmesinler diye!!!

Bunları soyledigim siteden alısveris yaparken nasıl satıcıya firmaya uygulatabilirim diye sormussun...Bunu satıcıya SORARAK uygulatabilirsin...Turkiyede vergiyle insanlara nasıl gecirdiklerini soylersen cogu satıcı anlayısla karsılar.
evet ben bu ay icerisinde siparis verdim soyledigim sekilde elime sorunsuz ulastı!

EDIT: biraz once yazmıstım..sizin icin netrition.com a baktım..policies/kurallar da u.arası posta gonderiminde acık olarak kurallarını yazmıslar "We report the exact amount of the sale on the Customs form. Please do not ask us to claim less than the actual sale amount." Kısacası yapmıyorlar. Demek ki bir cok ulkeden boyle teklif geliyor o yuzden yapmıyorlar. Zaten netrition.com gibi bir devin yapması beklenemez, yani tr den ornek vereyim..sabancı gibi daha guvenilir bir sirketin daha strict..(? yapması zorunlu) politikalar izlemesi gibi...ama niye gidipte netrition dan alıyorsun? hem ondan ucuzunu rahatlıkla bulabilirsin hem binlerce kisi siparis veriyor onlardan sana dogru durust musteri hizmeti vermezler hem bak boyle basit bir seyi bile yapmıyorlar!!! onlarda alma baska bir sirkete sor ozellikle ebay de rahatlikla bulabilirsin!!! hem daha ucuz hem de istedigin gibi gonderirler!!!

oylemi? bu dedigimi COGU firma yapıyor, ozellikle yurtdısındaki (abd dısındaki) musterilerinin ulkelerinde verginin cok agır oldugunu bilen firmalar.. bunun vergi kacırmakla alakası yok!!!! vergisini (sales tax) zaten senden alıyor!! gumruk formu ustune yazılan/karalanan degerin onlara hicbir avantajı dezavantajı yok...diger ulkelerin (tr) vergi kaybı (daha dogrusu insanlara vergi gecirmesi) onlara bir prb yaratmaz!

Ama sizin e-mail siparısınızı alan, yeni veya anlamayan bir eleman size olmaz molmaz diye zorluk yaratabilir..oyle olursa baska bir firmaya email yazıp sorun...TEK YAPMANIZ GEREKEN, MALI ALMADAN ONCE SORMAK!!!

adress : urun linki için buraya tıkla

shipping başlıgı altındakileri bir oku istersen..
-------------------------------------

International orders are shipped via USPS primarily but UPS is also available. Normal delivery time for a USPS Airmail package is 3-6 weeks. Global Priority is available on some orders. We are not responsible for items seized in customs, so please know your local laws pertaining to the items you order. We do not alter customs fees in any way and will not change customs details (marking it as a gift, etc.) Please do not ask. The customer also assumes full responsibility for seized items and no refund will be given for the shipping costs incurred. -
--------------------------------------

anlamadıgın bir sey varsa sımdı tekrar sorabılırsın.

adress : urun linki için buraya tıkla

shipping başlıgı altındakileri bir oku istersen..
-------------------------------------

International orders are shipped via USPS primarily but UPS is also available. Normal delivery time for a USPS Airmail package is 3-6 weeks. Global Priority is available on some orders. We are not responsible for items seized in customs, so please know your local laws pertaining to the items you order. We do not alter customs fees in any way and will not change customs details (marking it as a gift, etc.) Please do not ask. The customer also assumes full responsibility for seized items and no refund will be given for the shipping costs incurred. -
--------------------------------------

anlamadıgın bir sey varsa sımdı tekrar sorabılırsın.

iyi de binlerce satılan ebay/satıcı/firma adreslerinden hediye diye yazmak istemeyenleri bulma gayretindemisin??? ebay icinde de gidip 7000 satıs yapıp bu isi daha ciddi yapmaya baslayan adamın urununu bulmussun o kadar sayfa arasından!!!amino acid istiyorsan al
http://cgi.ebay.com/ProLab-L-Carnit...ryZ75082QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
bu adam 228 tane satmıs bu adama sor! bir baska adama sor...anlatabiliyormuyum?

pardon internet takıldı 2 kere cıktı....

arkadaslar...internette bulamadınızmı...yani milyonlarca urun sitesi arasından gene size bir kucuk iyilik yapıp, (ki siz aldıgınız adama daha buyuk iyilik yapıyorsunuz cunku onun dukkanını secmissiniz!) hediye/kucuk bir deger yazacak bir sahıs/firma bulamadıgınızı farzedelim :)).........aç www.yellowpages.com u...binlerce dukkan (internet sayfası degil yani gercek dukkan aynı ank ist gibi buyuk sehirlerde gordugum gnc urunlerini satan, sokaktaki eczaneler gibi) istemediginiz kadar dukkan var..nutrition depot, vitamin shoppe, mother's market..aklıma gelen sadece bir kac yer...yellowpages de nutrition store, supplements filan diye arattır...tlf unu bul ve dukkan sahibi adama anlat derdini..tr gumrugunde nasıl fiyat gecirdiklerini, ondan urun almak istediginizi ve yapması gereken seyi. (hediye/$50) dukkan sahibi adam buyuk ihtimalle gulecek ve tabii diyecek :)) yeterki gidip te gene buyuk bir firmanın isini ciddiyetle ezberlemis elemanına tlf acmayın :)

p.s: cok kucuk bir hikaye ve ornek...ben aynı zamanda tenise meraklıyım. fakat turkiyede tenis pek oynanan spor olmadıgı ıcın tum raketlerimi bu sene turkiyeye tasınmadan once satmış/arkadaslara vermistim...sonra geldim bir de baktımki..evimin cok yakınında bir tenis kortu var ve oynayan insanlar! (ve hepsi kek...anlamıyorlar fakat o kadar bilmis bilmis ovunerek konusuyorlarki inanamadım..adam daha raketi tutamıyor, turnuvadan turnuvaya gidiyormus..belki de dogrudur, burası turkiye)... raketim yok, hemen bir magazaya gittim..boyner diye hep eski gecen senenin spor malzemelerini satan bir magaza..fiyatı 359YTL! dollar bazında en az $250 olacak!!!! inanamadım...adam bir de beynimin ucukladıgını gorunce gelmis "bu fiyat tr nin her yerinde aynıdır" diyor!!! :))
geldim eve..internetten biraz fiyatlara baktım en uygun dukkanı buldum doittennis.com ...fakat sonra aklıma bu gumruk problemleri olabilecegi geldi....internetten arastırdım...malın degeri 100 dolardan az ise ve birde ustune ustluk hediye yazılırsa prb olmayacak gibi okudum...sonra bu websitesine email yazıp anlattım...adamda bana bunun farkında olduklarını ve cogu int'l musterilerinin boyle bir prb'i oldugunu ve bu yuzden zaten kucuk fiyat yazdıklarını soyledi!! :) hemen sayfalarından siparis verdim $150 civarında fazla da para harcamadan...ondan sonra raket hic problemsiz geldi..bi baktimki adam benim istedigim $50 yerine $25 yazmış :) bizim isyerine gelmis, babam almıs (babam tr de yasıyor) ve bana 25 dollara mı aldıgımı sordu hemen beni gorunce :)) sonra babama gnc den her zaman aldıgı glucosamine chondriate (burada 64YTL) aldım postayla...$20!
sonra ebay'de istedigim raketleri buldum (daha dun geldi) 3 raket yani daha buyuk paket...turkiye degeri 1000 YTL nin ustundedir, gene aynı sekilde $50 ve hediye (gift) yazdırttım...ustune ustluk bir prb cıkar diye, satan kadına paketin ustune buyukce "melih'e hediye" diye yazdırttım turkce..ki bakarsın gumruk memuru ingilizce hediye/gift yazdıgını anlamayabilir ve prb cıkartır...fakat turkce buyukce yazdırttım...raketler geldi dun.....

anlatabiliyormuyum??

Son düzenleme:
ebay de bulursunda sahte olma ihtimali olamazmı ebayde?

neyin sahtesi? adam gelecekte sana 20 dollarlık protein tozunun sahtesini yani icine toz şeker koyuptamı kakalamaya calısacak sanıyorsun??? :) musteri hizmetleri konusunda abd'nin muz cumhuriyeti olmadıgını hatırlatırım...

ben tenis raketi aldım, bana yanlıs raket gondermis kadın
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&item=260259181389
bana cok az deigisik bir modeli var onu gondermis...mesaj attım cevap geldi, bana raketi geri gonder, posta masrafını sana geri gonderecegim dedi..raketi ptt den geri gonderdim 27ytl tuttu..$25 tuttugunu soyledim, bana geri gonderdi..bunu yapan buyuk bir firma degil....simdiye kadar 100 tane/hicbirsey- urun satmıs ama profesyonel olan bir satıcı...elbette senin cebindeki 100 dolları almaya calısan da olabilir ebay de..fakat onlar genelde "0" satıs yapmıs yani oyle bir deneme yapmaya calısan kisilerdir

ebay'in degeri milyarlarca dolar...tr deki gittigidiyor.com u birkac milyon dolara satın aldı. profesyonellik hem ebay hem de diger satıcılar icinde gecerli (yeterki biraz dikkatli ol)

yok ben elimle gordugum yokladıgım kokladıgım seyden baska sey almam diye dusunuyorsan...sen tas devrinde yasıyorsun! o yuzden 20YTL'lik şeyi turkiyedeki cogu insan gibi 200ytl ye almak zorundasın!!! :)

melih senın anlatmak ıstedıgını keske butun satıcılar yapsa hepımız eyvallahız ama yapmıyorlar dıyorum yapanlarıda bulmak zor oluyor. he baska bırseyler alacaksan yapabılıyorlar ama ben ıstedıgım supplementı satıp aynı zamanda degerını dusuk gosteren cok az satıcı gordum. ama ebaydakı butun saat satıcıları kargolarınızı gıft olrak işaretler ve urunun bedelını dusuk gosterır. ama bunun aynısını supplement satanlar yapmıyor pek. tavsıyem bb.com dan vazgecmemenıızdır.

ya birşey sorcam
ben ayın 27 sinde saat akşam 10 gibi sipariş vermiştim yani
3-4 gün fln oluyor
ürün toplam fiyatı 116 dolar (kargo dahil)
Fakat hala gelmedi. yarında beklicem. eğer yarında gelmesse site yetkilierine mesaj yollucam. Sizce normalmi bu süre yoksa birşey olamuş olabilirmi? gümrüğe takılmışmıdır?
teşşekkürler

ptt değilde kargo ile aldıysan eğer verdikleri fedex tracking number ile takip edebilirsin kargonu..

bakıyorum siteden
fedex ile aldım evet
ama kargo bulunamadı yok fln diyor.
direk netritiondan giriyorum yönlendiriyo fedex sitesine. ama bulunamadı fln yazıyor. daha çıkmadımı kargoya acaba?
5 gün oldu ya

Arkadaşlar Amerikadan arkadaşım istediğim ürünleri getirecek ama sürekli getirtme durumum olmadığından yüklü bi sipariş vericem
bilgisi olan varmı istenildiği kadar getirebiliyormu bi sınırı varmı?
arkadaşım öğrenci bu arada ve bildiğim kadarıyla öğrencilere kolaylık sağlıyorlar okadar sormuyorlar
sizin yorumlarınız nedir bu konuda?

Buarada isterseniz listeyide yazarım ama garip olabilir biraz:)
Şöyle diyim 11kg filan geliyor hepsi.
4-5 tane protein tozu var. büyük olarak.

Son düzenleyen: Moderatör:
bu basliktaki son 10 sorudan en az 3-4 u yurtdisindan ne kadar mal getirtebilirim arkadasimla diye,lutfen biraz okuyun!

Özrümü belirtmiştimki kabahtimin daha büyük olduğunu düşünmüyorum.
Evet başlığın 83 sayfasını okumadım ama araştırdım 1 defa denk geldi gelirken getirme olayı.
Acelem varken, işlerim varken yani mecburiyetten ve forumu az-çok araştırmışken ve kaç saattir (madem gerek yok) cevap yazılmamışken yani başlık açmam bu yüzdendir.

bakıyorum siteden
fedex ile aldım evet
ama kargo bulunamadı yok fln diyor.
direk netritiondan giriyorum yönlendiriyo fedex sitesine. ama bulunamadı fln yazıyor. daha çıkmadımı kargoya acaba?
5 gün oldu ya
bb.com da live chat diye canlı sohbet var.netrititon.comda da en azından buna benzer birşey vardır.Seni direk başından savamazlar bence çünkü o kargolarla anlaşmaları vardır bence.Sonuçta birçok kargo şirketi varken neden sadece fedex mesela?tracking numberden baktığında hiç yola çıkmamış gibi görünüyorsa kaybolmuştur ya da unutulmuştur muhtemelen fakat Türkiyeye girişi yapıldıysa ve gümrükte kalmış gözüküyorsa hemen gümrükte bu konudayla alakalı insanlarla irtibata geçmelisin.Sen çok sipariş verip satıcılık yapmak peşinde değilsen onları ikna edebilirsin bence düzgün bir konuşmayla.Bu insanına göre değişir ama sonuçta ithalat ihracat işiyle uğraşmıyoruz sadece kendimiz için sipariş veriyoruz birkaç kiloluk.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı