pardon internet takıldı 2 kere cıktı....
arkadaslar...internette bulamadınızmı...yani milyonlarca urun sitesi arasından gene size bir kucuk iyilik yapıp, (ki siz aldıgınız adama daha buyuk iyilik yapıyorsunuz cunku onun dukkanını secmissiniz!) hediye/kucuk bir deger yazacak bir sahıs/firma bulamadıgınızı farzedelim

).........aç
www.yellowpages.com u...binlerce dukkan (internet sayfası degil yani gercek dukkan aynı ank ist gibi buyuk sehirlerde gordugum gnc urunlerini satan, sokaktaki eczaneler gibi) istemediginiz kadar dukkan var..nutrition depot, vitamin shoppe, mother's market..aklıma gelen sadece bir kac yer...yellowpages de nutrition store, supplements filan diye arattır...tlf unu bul ve dukkan sahibi adama anlat derdini..tr gumrugunde nasıl fiyat gecirdiklerini, ondan urun almak istediginizi ve yapması gereken seyi. (hediye/$50) dukkan sahibi adam buyuk ihtimalle gulecek ve tabii diyecek

) yeterki gidip te gene buyuk bir firmanın isini ciddiyetle ezberlemis elemanına tlf acmayın
p.s: cok kucuk bir hikaye ve ornek...ben aynı zamanda tenise meraklıyım. fakat turkiyede tenis pek oynanan spor olmadıgı ıcın tum raketlerimi bu sene turkiyeye tasınmadan once satmış/arkadaslara vermistim...sonra geldim bir de baktımki..evimin cok yakınında bir tenis kortu var ve oynayan insanlar! (ve hepsi kek...anlamıyorlar fakat o kadar bilmis bilmis ovunerek konusuyorlarki inanamadım..adam daha raketi tutamıyor, turnuvadan turnuvaya gidiyormus..belki de dogrudur, burası turkiye)... raketim yok, hemen bir magazaya gittim..boyner diye hep eski gecen senenin spor malzemelerini satan bir magaza..fiyatı 359YTL! dollar bazında en az $250 olacak!!!! inanamadım...adam bir de beynimin ucukladıgını gorunce gelmis "bu fiyat tr nin her yerinde aynıdır" diyor!!!

)
geldim eve..internetten biraz fiyatlara baktım en uygun dukkanı buldum doittennis.com ...fakat sonra aklıma bu gumruk problemleri olabilecegi geldi....internetten arastırdım...malın degeri 100 dolardan az ise ve birde ustune ustluk hediye yazılırsa prb olmayacak gibi okudum...sonra bu websitesine email yazıp anlattım...adamda bana bunun farkında olduklarını ve cogu int'l musterilerinin boyle bir prb'i oldugunu ve bu yuzden zaten kucuk fiyat yazdıklarını soyledi!!

hemen sayfalarından siparis verdim $150 civarında fazla da para harcamadan...ondan sonra raket hic problemsiz geldi..bi baktimki adam benim istedigim $50 yerine $25 yazmış

bizim isyerine gelmis, babam almıs (babam tr de yasıyor) ve bana 25 dollara mı aldıgımı sordu hemen beni gorunce

) sonra babama gnc den her zaman aldıgı glucosamine chondriate (burada 64YTL) aldım postayla...$20!
sonra ebay'de istedigim raketleri buldum (daha dun geldi) 3 raket yani daha buyuk paket...turkiye degeri 1000 YTL nin ustundedir, gene aynı sekilde $50 ve hediye (gift) yazdırttım...ustune ustluk bir prb cıkar diye, satan kadına paketin ustune buyukce "melih'e hediye" diye yazdırttım turkce..ki bakarsın gumruk memuru ingilizce hediye/gift yazdıgını anlamayabilir ve prb cıkartır...fakat turkce buyukce yazdırttım...raketler geldi dun.....
anlatabiliyormuyum??