Yumurtaları sarısı ile beraber tüketin !!

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan 007EMRE
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
sevgili zeuss , danny boy,

zaten kimseye bi şey ispatlama derdinde olamdığımızı sanıyoruz ..hele "heldic arkadaşımıza "asla!...

ancak, konunun gidişatına göre bazı değerlendirme yapmayı gerekli görmekte olduğumdan bazı şeyleri hatırlatmak gerekir diye düşünüyorum...)

herşeyden önce bilkinmesi gereken konu:

"dengeli beslenmek " ...

beslenme tabi ki önemlidir, ancak burda gördüğüm kadsarıyla artık bir "fenomen ,tabu "olmuş!...

çoğunluk , 10 gr eksik hayvansal protein aldığında kendisini " lösemili" gibi hissetmekte...))

oysa, gerçek çok başka ...

önemli olan "beslenme, antrenman, dinlenme, hayat" arasındaki " sinerjiyi "yakalamak ...ve bunun için "aşırı beslenme, gerekenden fazla beslenme " hedefe daha çabuk varmayı engellenemekte...((
 
tamam ıyı guzelde salmonellaya sebeb olan tek hucrelıyı nasıl tespıt etceksın sonucta sne tavugu kendın dahı yetıstırsen buna engel olamassınkı
risk almayı seviyorum kendi yetistirdigim tavugun yesillikle beslendigi icin besin degerlerinin yok olmasını istemiyorum omega 3 yuksek sıcaklıkta yok oluyor ve iyi bir bagısıklık sisteminiz varsa hastalıklar o kadar sorun degil grip i 1 gunde atlatabiliyorsunuz yada paleo beslenenler senelerce hasta olmuyor bu tercih meselesi guvenmiyorsanız pisirirsiniz zaten bakkaldan aldıgınız yumurtanın pisirilmesinin gerektigini en bastan yazdım bunu neden anlamamak da ısrar ediyorsunuz bunda artniyet var.


hayır eger engel olmanın bır yolu varsa sole bızde bılelım

psıkoljık sorunların oldugunu herkes bılıyor ( ruh doktorumusun yada müneccim ) :) burda sana kımse cevap dahı yazmasa sen burda aynı konu hakkında bırseyler paylasmaya devam edıyorsun ( burası forum gayet normal )


bız nerden bılelım senın payalsımlarını yaptıgın proflardan bırı olmadıgıunı yada onalrın reklamcısı olmadıgını ( evet Profosor Doktor Karatay ım ben dün haberturk deydim de :) )



bence buna son versne ıyı olcak cunku guven veremıyorsun ustune bırde ınsanların saygısını sevgısını yıtırıyorsun ( bunada insanlar karar verir müneccimligi iyi biliyorsunuz )



kendisinin yanlışını asla kabul etmiyecek birisi olduğu
arkadasım yüksek karbonhidrat düsük yag ile beslenmenin bana saglıklı dusuk karbonhidrat ile beslenmenin saglıksız oldugunu kanıtlayan bilimsel calışmalar gösterin bende yanlıs oldugunu kabul edeyim

benim gösterdigim bilimsel calısmalara sadece laf kalabalıgı ile cevap veriyorsun yada bir veterinerin inekler hakkında söyledigi bir sey ile .

Tam bir hafta boyunca sadece yağ-protein-multivitamin kullanarak ketojen diyet yapın, meyveler sebzeler yasak onlarda Kh var diye insanların sağlığını hiçe sayarak çığırtkanlık yaptın. Artı bunu yaparken bu diyetin şeker hastaları için zararlı hatta ölümcül olacağını değinme gereği bile görmeyerek bir kez daha insanların sağlığını tehtit edici tavırlarına devam ettin.
bunları biliyorsan ve dogru ise bilimsel makalelerle kanıtlarsın ketojen diyette sebzeler yasak degildir cig sebzeler bolca yenmelidir bunu her yazımızda yazdık cig sebzeleri sınırsız yiyebilirsiniz diye sebzeler meyvelere göre sekersizdirler ve daha cok vitamin mineral icerirler pisirilmeyip cig yendikleri icin besin degerlerinide tahıllar gibi kaybetmezler.


Ketojen diyet nasılsa çeşit çeşit ya; eleştiriyi görünce biraz Kh miktarını artır meyve ekle, biraz daha zorlasak neredeyse low-carb diyetine varacaksın, sanki bizim hiç yapmadığımız bilmediğimiz bir şeymiş gibi...
bilgisizliginizi bir kez daha gösteriyorsunuz

ketojen diyet esittir low carb diyet esittir paleo

bir kisi paleo olup aynı zamanda ketojen olabilir paleo da dikkat edilmesi gereken yagların ve etlerin nerden geldigidir

iyi yaglar kullanılır aynı bizim yaptıgımız gibi tereyagı kuyrukyagı zeytinyagı fındıkyagı ve hindistan cevizi yagı

kisi verecegi kiloya göre karbonhidrat miktarını kendi ayarlar sizlere kilo verme egrisini de yayınladım


carbgraph.gif




kisi vermek istedigi kilo ya göre karbonhidrat miktarını kendi ayarlar burdaki insanların cogu yag yakım amacındalar onlara nasıl karbonhidratı arttırın diyebilirsiniz ?

bambaska dünyalarda yasıyoruz saglıklı yasamak demek kilo vermek 200 kilo kaldırmak zayıf olmak cok kaslı olmak degildir.

Burda bahsettigimiz saglıklı yasam.

burda 1 kisi gunluk karbonhidrat alımını 100 150 gr aralıgında tutarsa kilosunu korur 50 ile 100 gr arası tutarsa daha yavas kilo verme altı ise daha hızlı kilo verme olan ketosis dir.

siz kalori sayarsınız biz karbonhidrat sayarız dünya artık eski pramidi kullanmıyor beslenme pramidi degisti eski piramit insanlara bir sürü hastalık veren piramit


paleo_pyramid.jpg



herkesin aklı mantıgı var eger ben yanlıs besleniyorsam bir gün bunun cezasını hastahanede görürüm yada sizler bir gün hastahanede dediklerimi hatırlarsınız

abd de paleo doktor ları var ilac yerine beslenme tarzında hafif oynamalarla insanların duyarlı oldugu seyleri yememelerini söyleyerek ilac kullanmadan tedavi ediyolar. bizdeki sistem o duruma gelmeden bu konuları daha cok tartısırız



Yazdıkca bitmiyor ki kafadan atma tutmalar oldukca

Ketosis Eliminates Various Ailments such as Type 2 Diabetes and Hypertension

Ketosis has been shown to eliminate ailments such as type 2 diabetes and hypertension. This makes sense since insulin levels are scrupulously controlled under ketosis, and large portions of fat and LDL cholesterol are lost.




In the high-carbohydrate group, hemoglobin A1c decreased (from 8.2% to 6.9%, P<.03), fasting plasma glucose decreased (from 8.8 to 7.2 mmol/L, P<.02), and insulin sensitivity increased (from 12.8 to 17.2 μmol/kg/min, P<.03). No significant changes in these parameters occurred in the high-protein group, instead systolic and diastolic blood pressures decreased (−10.5±2.3 mm Hg, P=.003 and −18±9.0 mm Hg, P<.05, respectively).



The LCKD [Low Carbohydrate Ketogenic Diet] improved glycemic control in patients with type 2 diabetes such that diabetes medications were discontinued or reduced in most participants. Because the LCKD can be very effective at lowering blood glucose, patients on diabetes medication who use this diet should be under close medical supervision or capable of adjusting their medication.

şeker hastalıgını tedavi ediyor insanlar ilac kullanmıyor siz şeker hastalarına ölümcül etki diyorsunuz arkadaslar hic haber makale okumuyormusunuz ?


Tip 2 diyabet hastaları, "Taş Devri Diyeti" olarak da bilinen protein diyeti ile insülini bıraktı. Bu diyete göre sabahları yumurta serbest, öğlen yemeğinde istenildiği kadar et yenebiliyor. Endekronoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan onlarca diyabet hastasına bu diyeti uygulayarak başarı sağladı. Mocan'ın hastaları arasında 100-200 ünite insülini yavaş yavaş azaltıp bırakan var. Bu hastalar bir yıllık süre içinde ölçümlerini yapmayı sürdürecekler ancak diyete bağlı kaldıkları süre içinde tekrar insülin kullanmaları beklenmiyor. Bu özel diyet için hastalara önce özel beslenme programları ayarlanıyor. "Taş Devri Diyeti" olarak bilinen protein ağırlıklı beslenme modeli öğretiliyor. Kolesterol sorunu olmayan hastalar bu diyeti kolaylıkla uygulayabiliyor. Diyet, hastalara yavaş yavaş kilo verdirirken, şeker düzeylerini kontrol altına alıyor. Karbonhidrat alınmadığı için hızlı şeker oynamaları yaşanmıyor.



25 yıllık hastalar kilo verirken iyileşiyor
bullet.jpg
59 yaşındaki, 14 yıllık şeker hastası Şemim Arısan, 2 ayda 71 kilodan 64'e düşerek insülini bıraktı.
bullet.jpg
Müjdelen Olgaç 59 yaşında, 8 yıldır şeker hastası. 101 kiloydu, 4 ayda 21 kilo verdi, şu an 80 kilo. Şekeri 330 civarındaydı. Günde 44 ünite insülin kullanıyordu. Tedaviye başladıktan 1.5 ay sonra insülini bıraktı.
bullet.jpg
66 yaşındaki Gülsen Yaka tam 25 yıllık şeker hastası. Diyete başlayalı bir ay oldu. 15 günde 78 kilodan 75 kiloya düştü. Haşimato hastalığı ve hipotiroidi de var. Şekeri 200'lerden 100'lere düştü ve insülin dozu da 20 günde 98 üniteden 12 üniteye indi. İnsülini bıraktı, kontrolleri sürüyor. 10 kilo daha vermesi planlanıyor.
bullet.jpg
Nükhet Aktan 142 kilodan 112'ye düştü. Günde 100 ünite insülin kullanıyordu, şimdi 48 ünite kullanıyor. Hedef, 50 kilo daha verip insülini bırakması.
bullet.jpg
Perihan Öztaşkın 25 yıllık şeker hastası. Günde 200 ünite insülin kullanıyordu. Şu an 100 ünite kullanıyor.
bullet.jpg
Halise Çalışır 3 yıllık şeker, 6 yıllık tansiyon hastası. Bir ay önce diyete başladı. 95 kilodan 90 kiloya düştü. Şekeri 200 civarındaydı. 36 ünite insülin kullanırken şimdi şekeri 100'lerde ve insülini 10 üniteye kadar düştü. Yakında insülini bırakması hedefleniyor.



buyrun kaynagı da burda sabah gazetesi


http://www.sabah.com.tr/Yasam/2011/03/03/tas_devri_diyetiyle_insulini_biraktilar
 
Son düzenleme:
Ben size artık cevap yazmıyorum, lütfen benim bu forumda her hangi bir yere yazdığım cümlelerden alıntı yapmayı kesin!
Bundan bir önceki mesajımda niye cevap yazmıyacağımı çok net bir şekilde belirttim!

Herkese iyi akşamlar...

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:21 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:13 ----------

çoğunluk , 10 gr eksik hayvansal protein aldığında kendisini " lösemili" gibi hissetmekte...))

Şu cümleye hayranlığımı belirtmeden geçemeyeceğim :)
 
bence de fala bir sey kaybetmemis oluruz en azından şeker hastası olan insanlar ilac kullanmadan iyilesirlerken onları öldürmek le itham edilmis olmam :)

iyi geceler
 
Bu baslıgı okumak guzel oldu. 2 taraf da elinden geldigince tezlerini destekler paylasımda bulunmuslar.

Ancak...

Bakıyorum da herkes birbirinin uslubundan sikayetci olsa da her 2 taraf da alaycı, asagılayıcı uslup kullanmaktan hic cekinmemis.

Sonuc olarak...

Bu baslık altındaki bazı arkadasları, foruma hic yakısmayan usluplarından dolayı uyarmıstık. Anlasılan sonuc vermemis.

Demek ki forumdan süreli olarak uzaklastirmaktan baska cozum vermiyorsunuz bize
 
Yumurta ile ilgili Profosor Doktor Karatay hanımın bugun kü yazısını okudum yorum yapmıyorum karar sizin


• Ancak hayvansal bir gıda olan yumurtada az miktarda omega-6 yanında fazla miktarda omega-3 de bulunmaktadır. Ortalama 60 gr doğal olan bir yumurta sarısında, 900 mgr bozulmamış omega-3 bulunur. Orta boy 60 gr bütün bir pişmemiş yumurtada, bütün bir canlının oluşması için gerekli birçok temel vitamin, mineral, aminoasit bulunur. Yumurta sarısında bulunan kolin aminoasidi, karaciğer yağlanmasını önlemektedir. Diğer 19 adet aminoasit de bir canlının oluşması için gereken proteinlerin ön ve temel maddeleridir. Bu aminoasitler ise insan proteinine en yakın olan, aminoasitlerdir.

Önemli olan yumurtanın pişirilme şeklidir. Yumurtayı çok haşladığımız zaman, eğer sarının etrafında gri-yeşil bir renk oluncaya kadar haşlarsak, yumurtanın hem sarısı hem de beyazı de-nature olmuştur. Yani artık o yumurta değildir, zaten genelde pikniklerde çok pişirilerek hazırlanan katı yumurtanın sarısını ağzımıza aldığımız zaman dağılır, un ufak olur. Ya da yumurtayı kavurup, yakarsak gene onu de-nature etmiş oluruz. Yumurta sarısı bozulduğu gibi beyazı da bozulmuştur içeriğinde aşırı miktarda arachidonic asit ve trans yağlar meydana gelmiştir.
• İşte bu transyağlar tehlikelidir, kanserojendir (kanser nedeni), aterojendir (damar sertliği nedenidir) ve insülin direncinin başlamasının da ana nedenidir. İşte Sayın Dr. Kınıkoğlu'nun açıklamak istediği de bu olsa gerek diye düşünüyorum.
• Yumurtalar kayısı kıvamında haşlandığında ya da köy tereyağında hafif ısıda beyazı biraz yoğunlaştıktan sonra ateşten indirilip (yani yakılmadan pişirilip), tavanın üstü kapatılıp kendi sıcaklığıyla sarısı arzu edilen kıvama gelince tüketildiğinde, zararlı değil, üstünüze üstlük glisemik indeksi sıfır olduğu için çok faydalıdır. İnsülin direncinin kırılmasını sağladığı ve uzun süre tokluk hissi verdiği için sağlıklı kilo verilmesini sağlar.
• Ayrıca sindirim sisteminde uzun süre kalacağından kan insülin düzeyinin aşırı derece dalgalanmasını ve sık sık açlık krizlerimizin oluşmasını önler. (Bakınız Karatay Diyeti'yle Yaşam Boyu Sağlık, Hayykitap, Kasım 2011, Sayfa 147-153)

Prof. Dr. M. Canan Efendigil Karatay
İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi
İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Anabilim Dalları Öğretim Üyesi

yumurtanın sarısını dedigimiz gibi tüpü kapattıktan sonra üstüne kırılmasını öneriyor hocamız. Yada haslanacaksa sarısının kayısı kıvamında olması gerektigini.
 
günde sadece 100 ila 150 gr arası karbonhidratla kilo koruyacağız anlaşılan. 150+ olduğu zaman kilo alma ihtimali var. o zaman abi kilo vermek isteyenler niye bu kadar uğraşıyor ki, herkes 1 hafta ölüm orucu tutsa halkımızın kilo ortalaması 55 kiloya düşecek. ya da daha iyi bir fikrim var. su yerine zeytin yağı içelim. ekmek yerine lahana yiyelim. 32 tane yumurta yiyelim. paso kırmızı et tüketelim. hayat ketosisçilere güzel valla...
 
günde sadece 100 ila 150 gr arası karbonhidratla kilo koruyacağız anlaşılan. 150+ olduğu zaman kilo alma ihtimali var. o zaman abi kilo vermek isteyenler niye bu kadar uğraşıyor ki, herkes 1 hafta ölüm orucu tutsa halkımızın kilo ortalaması 55 kiloya düşecek. ya da daha iyi bir fikrim var. su yerine zeytin yağı içelim. ekmek yerine lahana yiyelim. 32 tane yumurta yiyelim. paso kırmızı et tüketelim. hayat ketosisçilere güzel valla...

Ah be abi naptın sen yaaav ;) Yönetici geldi ortalığı söndürdü sen geldin bastın kıvılcımı :D

bench_O
 
yoo kivilcima bascak birsey yok :)

Cunku kalori saymadan aynen dedigi gibi besleniyoruz :) 15 yumurta yedigim gun oluyor bazen kuyruk yagi tereyagi bolca :) hic kilo almiyorum kalori saymadan

Ben 60 kilo dan fazla zayifladim eger yagli bir vucudunuz varsa yani kiloluysaniz eger vucudunuzun insuline karsi direnci var demektir insulin salgilanmasini ne kadar az yapabilirseniz direnciniz o kadar kirilir ve kilo verirsiniz
 
bir konuda arkadaşlarımı bilgilendirmeliyim..

burda yazılanların hiçbiri genelin yapması gereken ya da genele tavsiye edilen konular değildir..lütfen herkes kaynaksız ifadelerini " ben böyle yapıyorum" şeklinde düzenlesin ki yazılanlar genel tavsiye olarak algılanmasın..

herkesin kendi hayatında uyguladığı beslenme şekillerin kendisine özeldir..bilimsel olarak altlık verilmeyen, kaynakla beslenmeyen hiçbir konu genel tavsiye olarak verilmemeli ve alınmamalıdır.
 
canan karatay'ın az önce bir ifadesini dinledim..
diyorki " 60 yıllara kadar amerikada kahvaltılarda pastırma (beacon) ve yumurta yenirdi fakat şimdilerde de çok büyük olan bir tahıl gevreği firması o zaman pazar payını artırmak için bir araştırma yaptırıyor ve yumurtanın kolestrol ve yağdan ötürü çok tehlikeli olduğunu koyuyor." yıllar sonra anlaşılıyor ki yapılan araştırmada taze yumurta değil toz halinde yumurta kullanılıyor..toz halinde olan hem süt hem yumurta trans yağlar barındırmaktadır fakat taze tüketir ve doğru pişirirseniz sağlıksız değillerdir.."
 
60 lı yıllara kadar dünyada insanlar " bedenle çok çalışırlardı" ...

bu nedenle , dedelerinden kalma usüllerle kuvvetli beslenmeleri pek önemli değildi...

oysa , günümüzde ?!...((
 
60 lı yıllara kadar dünyada insanlar " bedenle çok çalışırlardı" ...

bu nedenle , dedelerinden kalma usüllerle kuvvetli beslenmeleri pek önemli değildi...

oysa , günümüzde ?!...((

60'lı yıllarda doktor, öğretmen, avukat, mimar, mühendis vs yok muydu? 1500'lerden bahsetsen anlardım.

Tam tersi 60'lı yıllardan sonra sanayi, inşaat gibi sektörler hız kazanmış ve eskiye göre daha fazla "beden gücüne" ihtiyaç duyulur olmuştur. Misal 60'lı yıllardan sonra başta Almanya olmak üzere birçok gelişmiş ülke beden gücü açığını gidermek için milyonlarca yabancı işçi almıştır ve almaya da devam etmektedir.
 
heldic le uğraşmaya deymez adam ekmek yeme diyor ama tereyağı ye iç kilo yapmaz ama 2 dilim ekmek kilo yapar diyor :D

bu markette satılan yumurtalar omega3 yönünden fakirler doğal köy yumurtası tabiki omega3 yönünden zengindir ama marketteki yumurta için fazla heveslenme proteini al şükret yani :D
 
Son düzenleme:
insulin nedir yag depolama hormonu

Insuline ne etki eder yag mi karbonhidrat mi

1 kilo yag insulini ziplatmazken 2 dilim ekmek insulini yukseltir.

1 kilo yag yiyecek kisi varmi ayriyeten

Eskiden cok yiyip hareket ediyormus diyorsunuz da bizler sporcuyuz yiyecegimizi hareketierimize gore ayarlayabiliriz


3000 kalori harcarken o civarda yersek tahilla beslenmekmi et yag ile beslenmek mi faydali


Marketlerde omega 3 orani yuksek yumurtalar var fiyati biraz pahali ama olsun
 
insulin nedir yag depolama hormonu

Insuline ne etki eder yag mi karbonhidrat mi

1 kilo yag insulini ziplatmazken 2 dilim ekmek insulini yukseltir.

1 kilo yag yiyecek kisi varmi ayriyeten

Eskiden cok yiyip hareket ediyormus diyorsunuz da bizler sporcuyuz yiyecegimizi hareketierimize gore ayarlayabiliriz


3000 kalori harcarken o civarda yersek tahilla beslenmekmi et yag ile beslenmek mi faydali


Marketlerde omega 3 orani yuksek yumurtalar var fiyati biraz pahali ama olsun
tahıl et :D
 
o sizin dusunceniz saygi duyarim

Afiyet olsun :)
 
60 lı yıllarda "doktor, mühendis, öğrenci vb" de işe ,okula gidebilmek için bolca yürür, otobüse biner, iner yine yürürlerdi...bulaşıklar, çamaşırlar vb bile elle yıkanırdı...)asansör , yürüyen merdiven bile imrenilerek, gıpta edilen şeylerdi...ısınma için bile insanlar kazana, sobaya odun atar efor harcarlardı...

arabası olanlar oldukca zengin sayılırdı...daha sayalım mı?!..

ayrıca, 60 lı yıllarda "öğretmen, öğrenci, avukat ,mühendis sayısı "bile çok azdı...

amaleler bile "betonu ,kumu sırtta taşır ,saatlerce "çalışırlardı...cumartesi bile 1/2 gün çalışılırdı...) market vb yoktu, fırına, pazara gitmek için bile uzun mesafeler katedilirdi...)

kısaca ,ortalama bi vatandaş bugünkü ortalama vatandaşın en az 3-4 katı efor sarfederdi...((
 
eee efor sarfeder di simdi efor sarfedmezken noldu 50 sene de genler mi degisti

Hikayemi masal mi desem okuyorsunuz da


Derdiniz kalori derdi ise

Yaglar karbonhidratlara gore daha kalorilidir fakat kan sekeri uzerinde oynama yapmadigi ve mideye yag girer girmez beyine doyum sinyali gittigi icin insan daha gec acikir ve cabuk doyar

Sonuc olarak yaglar daha kalori li olmasina ragmen gun sonunda insan doyarak aclik cekmeyerek daha az kalori alip zayiflar


yasamadan bilemezsiniz ben 60 kusur ustunde zayifladim 2 turlu de beslendim

Yuksek yag dusuk karbonhidrat insan oglunun aliskin oldugu beslenme seklidir gerisi hikaye

---------- Post added at 23:05 ---------- Previous post was at 22:47 ----------

tum haberlerde bilim adamlari cayir cayir bagiriyor kolestrol ve yaglarin cok faydali oldugunu bunun dusmanligini yapanlarin insanlara ilac satmaya calisan ilac firmalari oldugunu


Bu kadar bilim adamlari bunu binlerce yapilan gozlemlerle deneylerle katlarken

Bunlari goz ardi etmek gormemezlikten gelmek sadece ilac firmalari ile iliskisi olanlarin isine gelir


2 3 sene arasi 0 karb a yakin besleniyorum turp gibiyim cap canliyim az uyuyorum sizin dusundugunuze gore yasamamam lazimdi
 
0 karbonhidrat beslenıyorsan senin sındırım sıstemın nasıl çalışıyor yağ yıyerekmı yaşıyorsun robotmusun sen :D yağı bu kadar seven ve herekse öneren bir başkasını görmedim :)
 
Back
Yukarı