yumurta

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

drogba11

Üye
Hayırlı sabahlar spora başlayalı 1 ay oldu basladıgım zamandan itibaren hergun 4 tane haşlama yumurta yedim ama son 1 haftadır omlet yapıyorum çok az yağ koyuyorum bi sıkıntı olurmu

Sarısıyla 4 tane yiyorsan kolestrol anlamında sıkıntı olur 4 tane yiyorsan bunun 2 tane sarısını yemen daha saglıklı olur

omlet de yapabilirsin sorun olmaz,4 sari fazla bi rakam degil diyette degilsen.kolestrolun asiriya kacilmadikca zarari oldugunu dusunmuyorum ama 4 den yukarisi fazla olur,pulbiber vs. kullanip tuz kullanimini da azaltabilirsen daha iyi olur

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Bir yumurta sarisinda 186 mg kolestrol var bizim gunluk ihtiyacimiz en fazla 300-350 mg bu konuyla ilgili internette fazlasiyla video var insanlari yanlis yonlendirmeyelim

Herkeste aynı olay görülmez. Kimisi gunde 10 tane yiyodur bir şey olmaz, diğerine dokunur. Belli bi süre devam et sonra test ettir kolesterolü

Bu yazıyı sevdenur diye bir üyemiz yazmış,araştırınca doğruluk payının olduğunu gördüm,hiç yorumsuz ekliyorum. @SevdenurKrc

Yumurtada çokça kolestrol var ancak yumurtanın içinde sindirildiğinde kolestrol emilimini azaltmaya sebep olacak lesitinde var. Yumurtadaki kolestrol 100 gr ise lesitin 500 gr. Yani yumurta kendi içindeki kolestrolü zararsız hale getirecek mekanizmaya sahip. Lütfen günahını almayın yumurtanın :D

Değerli üyemiz;
Konu başlığınız kilitlenmiştir.

Kilitlenme sebebi ;

* Günlükler bölümüne açtığınız başlık günlük niteliğinde değil soru niteliğindedir.10.07.2011 tarihinde yapılan duyuru gereği günlükler bölümüne açılan soru başlıkları artık doğru bölüme taşınmamakta ve içeriğine bakılmaksızın kilitlenmektedir. (ayrıca bkz : Forum Kuralları Madde-26)

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız!
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı