Yumurta yiyemiyorum ?

22 yaşıma kadar hiç yumurta tüketmedim. Kokusu bile midemi bulandırıyordu. Bu spordan da doğru düzgün gelişme göremedim. Geçen ay annem önüme koydu 2 tane (sadece sarısını yerim) kafama dank etti beyazını ağzıma attım öğüre öğüre yedim ve alıştırdım kendimi. O gün bu gündür sabahları 3 er yumurta yiyorum ve gözle görülür gelişim sağladım kas hatlarım belirginleşti resmen. Kısaca bence yumurtaya devam et. Bütün yumurtayı ağzıma atıp 5 dakika çiğniyorum kusmamak için zor tutuyorum ama yapacak bir şey yok :)

Günde 20-30 yumurta yiyebilirim ama 4-5 tane yiyorum tabi ki. Çocukluktan beri en sevdiğim şeylerden bir tanesidir yumurta ama gel gör ki peynir, zeytin, yoğurt incir ve ton balığı yiyemem. Soruna gelecek olursak yumurtayı ancak et veya tavuk ile karşılarsın anca kalitede protein başkada zor bulunur.

Sabah 7:30 da 4 tane yumurta yemek hayli zor ve mide bulandırıcı bunun başka bir alternatifi yokmu ?
alternatifi protein tozu, sabah ilk iş olarak. tabi artıları ve eksileri var.
artısı: pratik, tat bakımından göreceli iyi
eksisi: doğal değil, mali açıdan yumurtadan daha pahalı olabilir, amino asit kalitesi markadan markaya değişiyor.

ben günde 1-3 arası tüm yumurta yiyorum, yerine göre günde 25-75gram proteini, tozdan karşılıyorum makro tamamlamak için.(diğer takviye ürünlerinden gelen protein miktarı hariç)

Haşlanmış yumurta bayıyor insanı. Çok az yağla(tavaya yapışıp kalmasını engelleyecek kadar) kullanarak omlet yapabilirsin. Lezzetinden yana sıkıntın varsa omletin üzerine dereotu, maydonoz ekleyebilirsin.

Çedar peynirli ve yulaflı denemeni tavsiye ederim gayet lezzetli oluyor.

IMG_0133.JPG
IMG_0133.JPG
IMG_0134.JPG

yumurta tam profil aminoasit saglar, boyle bir besin daha yok :) tavada yap ye, peynirle yap ye, bircok farkli yontem mevcut kokmamasi icin ..

Bir tarifte ben vereyim. Bi kaseye 2 yumurta kır. İçine kaşar peyniri rendele çatalla çırp. pul biber de koy hafif karışıma. Sonra tavaya hafif tereyağ koy ve karışımı döküp kapağını kapat. Altı sertleşince spatulayla çevirip diğer yüzünü de pişir. En ufak bi yumurta tadı gelmiyor değişik bi tat oluyor

tarifini yazarmısın aga o yulaflı omleti

Ben 4 yumurta , 80-100gr. lifalif ve dilimli satılan çedar paynirlerinden 3 adet kullanıyorum.
@zenginuyak dediği gib yulafı ve yumurtayı karıştırıp pişirmeye başlıyorum fakat yumurta katılaşmaya başlayınca peynirleri atıyorum erimesini beklemiyorum. Omleti ikiye katlayınca peynirler arada kaldığından zaten eriyor.
Aşağı yukarı 500 kcal , 60 gr. karbonhidrat ,70gr. protein.

Back
Yukarı