Yulaf Yemenin Kolay Şekli

arkadaşlar nereden bulucaz biz bu yulaf tozunu veya proteinin nerede satılır

arkadaşlar sizler nereden alıyorsunuz bu yulafı lütfen biride bu soruyu cevaplasın herkez nasıl kullandığını yazıyor biride nereden alabiliriz ne kadar onları yazsın lütfen
 
arkadaşlar sizler nereden alıyorsunuz bu yulafı lütfen biride bu soruyu cevaplasın herkez nasıl kullandığını yazıyor biride nereden alabiliriz ne kadar onları yazsın lütfen
Büyük marketlerde çeşitli markaların ürünleri satılıyor.
Mesela eti lifalif'in yeşil renkli kutularında satılanları alıyorum ben genelde..
 
evet tokluk hıssı verıyor ama ıstah kaybı seklınde değil olması gerektıgı kadar. ve cok guzel enerjı verıyor kendımı cok enerjık hıssedıyorum.....
 
Arkadaşlar bu karbonhidrat konusuna birkaç ekleme yapayım.

Patatesi mümkün olduğunca başka şeylerle karıştırarak yemeye çalışın. Glisemik indeksi yüksek bir sebze. (70 olması lazım)

Antrenman sonrası bulgur yemeyi düşünüyordum. Gelin görün ki bulgur yok burda. (Almanya) -Eğer bulanlar varsa nerden bulduklarını söylerlerse sevinirim ayrıca-

Neyse baktım ne var ne var elde olanları kullanalım diye.

Mercimek gözüme çarptı.

Araştırdıktan sorna bulgurdan vazgeçtim zaten.

Bakliyatlar arasında en az yağlısı, en yüksek protein ihtiva edeni (Bitkisel protein ama hiç yoktan iyidir diye düşünüyorum), soyadan sonra nohutla beraber glisemik indeksi en düşük olanı (G.I. = 30) ve en önemlisi yüksek miktarda çinko içeriyor.

Öğünlerimde vitamin ve mineral yönünden çeşitlilik aradığım için bana çok sıcak geldi.

Fiyatı ne kadar bilmiyorum, yarın gidip bakıcam.

Ufak bir ekleme daha yapayım.

Glisemik indeksi yüksek bir yiyecekle glisemik indeksi düşük bir yiyecek karıştırılıp yenince toplam aldığınız karbonhidratın glisemik indeksi aritmetik ortalama kadar oluyor. (Eşit oranda karıştırırsanız)

Maddi açıdan külfetli bir karbonhidratla külfetsiz oranı karıştırıp hem keseye hem mideye uygun birşey elde edilebilir. (Burda mercimeğin kilosu 5 € olunca düşünüyor insan böyle şeyleri :o )

Afiyet olsun arkadaşlar thums:
 
toptan ve ucuza alacağımız bi yer bilen yokmu ufacuk kutular dünya para .baya kazık yani..bilen varsa çok makpule geçer
 
"... but, for the ultimate absorption of enzymes and minerals, soak the oats overnight with four tablespoons of whey, lemon juice or cider vinegar. This neutralizes phytic acid. Phytic acids coat grains and inhibit the absorption of minerals."

Yabancı bir forumda gezinirken bir üyenin yazmış olduğu bu yazı dikkatimi çekti. Şöyle diyor:

"
Enzim ve minerallerin en iyi şekilde emilebilmesi için bir gece önceden yulafı 4 yemek kaşığı (30 gramlık 2 ölçek) whey ile birlikte, limon suyu veya elma sirkesi ekleyerek ıslayın. Bu pithik asidi nötralize eder.
Pithik asit yulaf tanelerini kaplar ve mineral emilini engeller."


Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

Kaynak: http://www.elitefitness.com/forum/diet-bodybuilding/steel-cut-oats-microwave-575360.html
 
bende sabah kahvaltısından etinin lifalifni yiyorum.Önceleri ligth sütle karıştırıp yemeye calıstım ancak tadı bana hıcte guzel gelmedı ve yıyememıstm.Daha sonra light yogurtla denedim ve tadı süper oldu bana göre şimdi bu şekilde 100 gram yulaf+light yogur kahvatıdakı karbonhidrat terchihim.İçine bal-pekmez gibi şeyler eklemiyorum basit şeker içerdiğinden dolayı.Ama bazen fındık veya ceviz doğruyorum ıcıne guzel gıdıyor.
 
bende bugun eti lifalif aldım ve hemen sütle karıstırdım baktım tadı kotu pekmez tahin ekledim yine olmadı zar zor yedim ama yerken bi de bana sorun yani midem resmen ayaga kalktı akşam yemeginde corbanın içine koydum harika oldu tadı hiç gelmio zaten kutunun üstünde de yazıyo corba yogurt fln diye ben corbayı tercih ettim tavsiye ederim
 
ya bu 25 kg lık çuvallarda hayvan yemleri (kepek, sütyemi vs) satılıyor. Buralarda satılan yulafla marketllerdeki bir avucu bi dünya para olan yulaf aynımıdır ki ? :)
 
Oralarda satılan yulaflarda marketlerdeki yulaflar farklı olabilir. Örneğin buğday, normal birisi için buğday buğdaydır ama kendi içinde türleri var. Sarı bursa vb.

O marketteki satılan yulafla aynı tür yulafı bulursanız onu da ayıklayıp ezerseniz ya da hangi işlemden geçiriliyorsa ev ortamında geçirirseniz olur.
 
evet arkadaşlar, bende sabah kahvaltısında light yoğurt ile tercih edenlerden birisiyim. 250 ml sütle 1 ölçek whey aldığım için yulafla yoğurdu tercih ediyorum. ayrıca bir yemek kaşığı kadar hariçten bal alıyorum. içinede karıştırılabilir belki ama hiç denemedim. bu müsli'nin tropikal meyvelisinin tadı light yoğurt ile ciddi derecede güzel oluyor arkadaşlar. denemenizi mutlaka tavsiye ederim. yulafın yanında üzüm, fındık, incir vs. kurutulmuş birtakım meyve parçacıklarıda çok hoş oluyor.
 
yulaf ezmesi yiyemeyenler

Yulaf hepimizin bildigi gibi sporcular için çok faydalı ve faydasıyla kıyaslanamayacak kadar da ucuz olan bir besin ama herkez bu yararlı besini yemek konusunda pek başarılı degil.:)

Sizde benim gibi yulaf ezmesi yiyemiyorsanız bir kap yulaf ezmesini toz haline gelene kadar herhangi bir parçalayıcıda (rondo vs.) çekin sonra elde ettiginiz tozu 2 porsiyon şeklinde shaker kullanarak sütle karıştırıp için.

10-15 dk da yüzünüzü büze büze yediginiz yulaf ezmesi anlattıgım şekilde yapıldıgında 3 saniye içinde midenizde olacak. :)
 
Dediğiniz mantıklı evet.ben de hiç sevmiyorum yulaf ezmesinin tadını ama dediğiniz gibi zor da olsa yiyodum.zaten yulaf ezmem biteli 3 hafta oldu ama malesef hiçbir yerde Eti nin yulaf ezmesini bulamıyorum.Eti vitalif yazıyodu heralde,hiçbir yerde yok.2 ayda 1 mi piyasaya sürülüyo anlamadım.Ben de son zamanlar yulaf ezmesi yerken,kaseye 2 yemek kaşığı keçi boynuzu pekmezi koyarak yiyodum,güzel oluyodu tadı.pekmez bittiği zaman dediğiniz gibi yaparım
 
vandammme dostum ben her sabah kahvaltıda tüketiyorum.Yaşadığın yerdeki herhangi bir migrostan bulabilirsin ben öyle yapıyorum.Ürünün adı "eti lifalif" kutusu değişti rengi sarı oldu.

evet önceden yeşil kutuydu gözüm alışmıyya hala migrosa gittiğimde yeşil kutu arıyorum :d
 
valla yulaf ezmesini mikserden geçirip pudra haline getirip tüketen tek ben değilmişim,(kendimi çok yaratıcı sanmıştım bir an) :)sabah 07.30 da antreman yaptığım için 06.00 'da ;
3 yemek kaşığı yulaf ezmesi ''pudrası''
2 tatlı kaşığı fındık ezmesi
2 yemek kaşığı kuru üzümü
su ile karıştırıp,
(bazen ''eğer gece unutmazsam'' bir su bardağına 2 kaşık kuru üzümü koyup,sıcak su ekliyorum sabah bardaktaki üzümleri ,suyu ile birlikte karışıma ekliyorum )
antreman öncesi kahvaltı menüsü oluşturdum.
süt ile karıştırınca geç sindirileceğini düşündüğüm için su ile puding kıvamında mideye indiriyorum.
 
Güzel karışımlar yapıyosunuz bende üzerine biraz light yogurt eklıyıp 100 gram kadar tuketıyodum.Acaba yarn bı degısıklıkmı yapsam boyle robottan flan gecırırp :D Fındık ezmesi çokta yakışıyodur bu karışıma ama sonuçta şeker =) nefret edıyorum sekerden aslında şekerden deil şekerin çabuk yağlandırmasından :)
 
diyet esnasında şeker, meşrubat vs. bende kesmiştim fakat bir noktadan sonra insanız ,at değil, :)hafatda 4 gün ağırlık çalışınca ,sabah 2 ufak tatlı kaşığını hakediyorum diye kendimi kandırıyorum, yada ikna ediyorum demek daha doğru olur.
 
Back
Yukarı