Arkadaşlar bu karbonhidrat konusuna birkaç ekleme yapayım.
Patatesi mümkün olduğunca başka şeylerle karıştırarak yemeye çalışın. Glisemik indeksi yüksek bir sebze. (70 olması lazım)
Antrenman sonrası bulgur yemeyi düşünüyordum. Gelin görün ki bulgur yok burda. (Almanya) -Eğer bulanlar varsa nerden bulduklarını söylerlerse sevinirim ayrıca-
Neyse baktım ne var ne var elde olanları kullanalım diye.
Mercimek gözüme çarptı.
Araştırdıktan sorna bulgurdan vazgeçtim zaten.
Bakliyatlar arasında en az yağlısı, en yüksek protein ihtiva edeni (Bitkisel protein ama hiç yoktan iyidir diye düşünüyorum), soyadan sonra nohutla beraber glisemik indeksi en düşük olanı (G.I. = 30) ve en önemlisi yüksek miktarda çinko içeriyor.
Öğünlerimde vitamin ve mineral yönünden çeşitlilik aradığım için bana çok sıcak geldi.
Fiyatı ne kadar bilmiyorum, yarın gidip bakıcam.
Ufak bir ekleme daha yapayım.
Glisemik indeksi yüksek bir yiyecekle glisemik indeksi düşük bir yiyecek karıştırılıp yenince toplam aldığınız karbonhidratın glisemik indeksi aritmetik ortalama kadar oluyor. (Eşit oranda karıştırırsanız)
Maddi açıdan külfetli bir karbonhidratla külfetsiz oranı karıştırıp hem keseye hem mideye uygun birşey elde edilebilir. (Burda mercimeğin kilosu 5 € olunca düşünüyor insan böyle şeyleri

)
Afiyet olsun arkadaşlar thums: