Yeni başlayanlarda Supplement (protein,aminoasit vs) kullanımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba ben yaklaşık 3 haftadır bodye gidiyorm yaşm 15 boy 173 kilo 55 .bende bir kaç ay sonra supplemet almayı düşünüyorm *kilo için* .ne almamı tavsiye edersiniz ?

Evet olabilir komplex suplamentlerde iyi sonuç verir
Hocam benim
Bir sorum var ben gecen yil yarim donem vucut gelistirmeye gittim ve biraktim bu yil haftada 4 gun seklinde gitmeye tekrar basladim . Protein tozu alarak 12 ayda ne gibi bir degisiklik olur? Suanda hafif adonuz biceps var gobek yok? Simdiden tesekkurler

Arkadaslar biliyorum bu tarz sorulardan bıktınız artık ama bizde fazla kilolardan bıktık.. Hakkınızı helal edin... İş güç malum çalışıyoruz ve eve geç gidiyorum. saat 8 gibi salona gidiyorum ve dietde oldugum için o saatden sonra ya 1 tabek sebze yemegi yada yogurtla geçiştiriyorum arkasından 1 gün arayla salona gidiyorum. Salondaki görevli artık ne kadar hoca bilmiyorum. Bana 1 ay agırlık çalışma dedi bende bunun için interval cardio yükleniyorum yürüyüş bandında 30 dak. 6.5 hızda yürüyüs her 5 dakikada bir 12 hızda koşuş 1 dakika olarak bu şekilde 30 dakikayı tamamlıyorum arkasından 15 dakika fat burn ayarında eliptik yapıyorum. Göbek var boyum 1,70 kilom su an 83 spora 5 eylülde başladım ve başlarken kilom 89 du. Weider l carnitine 1000 mg kullanıyorum. Lakin benim korkum kaslardan gitmesi, gün içerisinde de yeterli kaloriyi bulamıyorum ve protein alamıyorum. Kaslardan gitmemesi için ne yapmam gerekiyor. Bir yerde Gultamin + BCAA önderdiler. bir yerde Weider CFM Protein tozu yada ISO 100 Protein tozu sizce ne yapmalıyım kafamı çok karıştırdılar. Burda yazılanları okudum genelde Supplement kullanmamam gerektigini anladım ama bu olay hem Cardio hemde BB yapanlar için yazılmış, benim gibi durumu günlük yeteri kadar besin alamayan diyetde olan biri için ve sadece interval cardio yapan biri için ne önerirsiniz supplemente gerek var mıdır?

Teşekkürler.

Arkadaslar biliyorum bu tarz sorulardan bıktınız artık ama bizde fazla kilolardan bıktık.. Hakkınızı helal edin... İş güç malum çalışıyoruz ve eve geç gidiyorum. saat 8 gibi salona gidiyorum ve dietde oldugum için o saatden sonra ya 1 tabek sebze yemegi yada yogurtla geçiştiriyorum arkasından 1 gün arayla salona gidiyorum. Salondaki görevli artık ne kadar hoca bilmiyorum. Bana 1 ay agırlık çalışma dedi bende bunun için interval cardio yükleniyorum yürüyüş bandında 30 dak. 6.5 hızda yürüyüs her 5 dakikada bir 12 hızda koşuş 1 dakika olarak bu şekilde 30 dakikayı tamamlıyorum arkasından 15 dakika fat burn ayarında eliptik yapıyorum. Göbek var boyum 1,70 kilom su an 83 spora 5 eylülde başladım ve başlarken kilom 89 du. Weider l carnitine 1000 mg kullanıyorum. Lakin benim korkum kaslardan gitmesi, gün içerisinde de yeterli kaloriyi bulamıyorum ve protein alamıyorum. Kaslardan gitmemesi için ne yapmam gerekiyor. Bir yerde Gultamin + BCAA önderdiler. bir yerde Weider CFM Protein tozu yada ISO 100 Protein tozu sizce ne yapmalıyım kafamı çok karıştırdılar. Burda yazılanları okudum genelde Supplement kullanmamam gerektigini anladım ama bu olay hem Cardio hemde BB yapanlar için yazılmış, benim gibi durumu günlük yeteri kadar besin alamayan diyetde olan biri için ve sadece interval cardio yapan biri için ne önerirsiniz supplemente gerek var mıdır?

Teşekkürler.

Bende senin gibi 8 de spora gidiyorum ara sıra. Çıkınca sebze yerine ve yoğurt yerine tavuk tüket hiç olmadı yumurta ye. Glutamine ve BCAA gereksiz şu an için. İlla istiyorsan protein tozu al. ISO ya gerek yok bence Optimum al geç. L-carnitine yerine gelecek sefer termojenik yağ yakıcı alabilirsin. Muscletech hydroxycut ürünleri iyidir.

Ayrıca gün içerisinde yeteri protein almamak senin suçun. Yemeğini yanına al götür iş yerinde ye. Ben eğer öğlen protein içeren yemek olmazsa yanımda götürüyorum yemeği. Ara öğün olarak süt içiyorum yoğurt yiyorum vs vs

Bende senin gibi 8 de spora gidiyorum ara sıra. Çıkınca sebze yerine ve yoğurt yerine tavuk tüket hiç olmadı yumurta ye. Glutamine ve BCAA gereksiz şu an için. İlla istiyorsan protein tozu al. ISO ya gerek yok bence Optimum al geç. L-carnitine yerine gelecek sefer termojenik yağ yakıcı alabilirsin. Muscletech hydroxycut ürünleri iyidir.

Ayrıca gün içerisinde yeteri protein almamak senin suçun. Yemeğini yanına al götür iş yerinde ye. Ben eğer öğlen protein içeren yemek olmazsa yanımda götürüyorum yemeği. Ara öğün olarak süt içiyorum yoğurt yiyorum vs vs

Yorumunuz için teşekkürler, peki l carnitine yanında bu termo yağ yakıcıyı kullansam nasıl olur? spordan sonra tavuk yemek daha çok kilo yapmaz mı ? optimum protein tozunu kas kaybetmemem için mi önerdiniz?

Teşekkürler.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorumunuz için teşekkürler, peki l carnitine yanında bu termo yağ yakıcıyı kullansam nasıl olur? spordan sonra tavuk yemek daha çok kilo yapmaz mı ? optimum protein tozunu kas kaybetmemem için mi önerdiniz?

Teşekkürler.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Protein tozunu protein eksiğiniz varsa diye önerdim. Thermojenic yağ yakıcığı l-carnitine ile birlikte kullanabilirsiniz maddi durumunuz varsa :D

Derisi, çok az yağlı tavuk sorun olmaz :)

Merhaba aradaşlar yaklaşık 1 aydır spor salonuna gidiyorum. boy 1.84 kilo 93. Sorum şu 3 aydan sonra whey protein kullanmam uygun olur mu sizce ?

Merhaba aradaşlar yaklaşık 1 aydır spor salonuna gidiyorum. boy 1.84 kilo 93. Sorum şu 3 aydan sonra whey protein kullanmam uygun olur mu sizce ?
Alt yapin varsa kullanabilirsin..en azindan futbol basketbol vs gecmisi...yoksa 4 5 ay beklemeni tavsiye ederim..kullanabilirsin ama muhtemelen verdigin para cope gidicektir

Alt yapin varsa kullanabilirsin..en azindan futbol basketbol vs gecmisi...yoksa 4 5 ay beklemeni tavsiye ederim..kullanabilirsin ama muhtemelen verdigin para cope gidicektir
Hocam zaten 3. aydan sonra kullanmayı düşünüyorum. Bunu sadece antreman sonrasında mı kullanmalıyım ? Yoksa ara verdiğim günlerdede kullanmalımıyım ?

Arkadaşlar size acil bir yardımda bulunmak istiyorum, bölgemde bir spor salonuna 6+6 ay spora yazıldım, yaşım 22 boyum 1,80 kilom 65 baya zayıfım farkındayım fakat geniş çaplı araştırmalarım sonucunda ON (Optimum Nutrition) dan Gündüz+Gece için kampanyalı casein ve whey proteini alıyorum "24 Saat Protein Paketi" 2273+19800 gram, baya uygun geliyorbana ikisi 355 tl, yanındada 59 tl ye yine en güvendiğim marka (Optimum Nutrition) dan Creatine Powder 300 gramından alıyorum toplam hepsi 415 tl civarına denk geliyor, sizden istediğim acil olarak bana bunların kullanımı hakkında bilgi verirmisiniz ve bunlar bana kaç ay gider hızlandırılmış program ile, gece casein gündüzleri antreman sonrasıda whey protein, baya uzun araştırmalarım sonucu bu kanıya vardım kasein uzun süre vücutta kaldığı için gecelerwhey çokçabuk karıştığı için ise antreman sonrası. Bölgemdeki spor salonu hocasıyla konuştum 6+6 ay olmak üzere yaklaşık 1 sene gideceğim beğenirsem devam ederim fakat bu toz kullanımında bana yardımcı olurmusunuz acil olarak. Çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için saygılar sevgiler hayırlı bayramlar..

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.(85 kilo 1,78 boyum var) Sormak istediğim soru şu ben Ramazan ayından önce 4 ay boyunca haftanın 5 günü ve bölgesel antremanlar ile fitness yaptım ancak bu 4 ay boyunca vücudumda yalnızca sertleşme meydana geldi(vücudumda kaslarda bir belirginleşme olmadı) ve yağlarım hiçbir şekilde erimedi.(Doğal beslendim hiçbir şekilde ek besin maddesi almadım). Ramazandan dolayı sporu bırakmak zorunda kaldım taki Kurban bayramının sonuna kadar. Yani işin özü şu arkadaşlar vücudumu güzel bir duruma getirmek istiyorum ve doğal beslenerek şuanda hiç bir yere varamadım(antreman programımdan da şüpheleniyorum) supplement kullanmalımıyım. (Doğal beslenerek şuanda günlük ortalama 140 gr protein alabiliyorum)

Merhaba ben geçen sene yazılmıştım body ye 15 gün gittim aradan 4 5 ay geçti bidaha gittim 11 gün sonra bıraktım ama önceleri geçen sene body ye başlamadan 2 3 sene boyunca evde şınav mekik çekerdim ama hani gaza geldiğimde sizde de olmuştur . Şöyle söyliyim hani kalk şınav çek dese biri 40 çekerim . Barfixte şu an ön kollu 15 normal pozisyonda 10 falan yapabilirim ama nizami bi şekilde bunları anlatmamın sebebi durumum şu Şimdi tekrar başlayacağım ama bu başlangıcımın kısa sürmesini istemiyorum.Protein şimdi mi alayım yoksa 3 ay sonra mı ? ya da bana öneri söylerseniz çok sevinirim boyum 1.76 kilom 65

Arkadaşlar soracağım sorunun cevabı belkide vardır bu konuda ancak bikaç sayfayı inceleyip bulamadığımdan ve 43 sayfayı tek tek inceleyemediğimden sormam gerekti hakkınızı helal edin :)
Yaşım 21 Boyum 186 kilom 73. Bu sene ramazandan önce bir buçuk ay body yaptım sonra beraber çalıştığım arkadaşım askere gidince sıkıldım bıraktım. Şimdi tekrar başlamak istiyorum. O zaman aldığım ancak yarısını hala kullanmadığım birkaç supplementim var. Kilo alma ihtiyacım olduğundan karbonhidrat (İyi bir markaydı çok para vermiştim ancak kutusunu attığımdan markasını bilmiyorum), Anabolic Amino 5500 amino asit (Hap) ve Hardline Taurine(Hap) var elimde. Sizce spora başladığımda bunları kullanmaya da başlamalı mıyım?
Bir de çok iştahsızım kendimi bildim bileli hep aynı kilodayım ama bu yemek yiyemediğimden kaynaklı. 8-10 kilo almaya ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Ne önerirsiniz? Teşekkürler.

Başlangıçta özellikle creatine gibi depolanabililen maddeler gereksiz. Zaten kaslar şiddetli gerilime maruz kalmamış ve doygun. İlk bir kaç ayda vücudu bu açıdan tüketmekte fayda görüyorum. Ayrıca bilinçsizce işlenmiş protein kaynaklarına yüklenmenin de yan etkileri, yeni başlamış ve düşük kilolu bir adamda daha dramatik olacaktır. Aşırı sivilcelenme, idrar bozuklukları kişiyi yersiz korkuya ve endişeye sürükleyebilir. Sonuçta supplementlar ilaç olmasa da kırmızı et kadar da doğal değiller. Her zaman dediğim gibi kola ne kadar doğalsa supplementlar da o kadar doğal ve gerektiği miktar ve zamanda kullanılmalı.
İlk üç ay sonunda creatine ve antreman sonrası için bcaa uygun olacaktır. Beslenme zamanları için sorun yaşayanlar gainer ve whey de kullanabilirler. Kilo fazlası olanlar için l-carnitine ya da cla da yine ileriki dönemler için faydalı olacaktır.

Merhaba ben spora yeni başladım ama 3-4 yıldır hammalık yapıyorum vücudum yük taşımaya alışkın haftada ortalama 3-4 ton yük taşıyorum gelen araçlar kişi sayısı bölününce .
2008 de 3-4 ay fitness yapmıştım amino asit kullandım ozaman 1ay sonra.
Spora da yeni başladım bana hızlı gelişim için ne zaman protein bcaa creatine glutamin ve gerekli ise diğer ürünleri almam gerektiği hakkında yardımcı olur musunuz.
Çok sorum var eğer vakit ayırır bana cevap yazarsanız minnettar kalırım
Dışardan takviyeye ne zaman başlamalıyım.
Takviye olarak en hızlı sonuç için neler almalıyım.
Antreman tavsiyeniz varsa sevinirim.
Teşekkürler
Saygılarımla

Merhaba.Ben spora başlayalı 3 hafta oldu.1.75 boy 69 kilom var.Kafama takılan 2 şey var.Birincisi kilo aldırıcı kullanmalımıyım?.Çünkü kilom yetersiz olabilir vücut yapmam için bunu tam olarak bilemiyorum.Beden olarak genişlemek istiyorum.İkincisi protein tozunu kullanmaya baslasam şuan iyi bi etki görürmüyüm?Öncelikle bu iki takviyeden hangisini almam gerekir daha iyi bir gelişim için. Bu konusuda kararsız kaldım.Sizler tecrubelerinizle yardımlarınızı diliyorum.tşkler.

Merhaba.Ben spora başlayalı 3 hafta oldu.1.75 boy 69 kilom var.Kafama takılan 2 şey var.Birincisi kilo aldırıcı kullanmalımıyım?.Çünkü kilom yetersiz olabilir vücut yapmam için bunu tam olarak bilemiyorum.Beden olarak genişlemek istiyorum.İkincisi protein tozunu kullanmaya baslasam şuan iyi bi etki görürmüyüm?Öncelikle bu iki takviyeden hangisini almam gerekir daha iyi bir gelişim için. Bu konusuda kararsız kaldım.Sizler tecrubelerinizle yardımlarınızı diliyorum.tşkler.
kilo almak için sağlam beslenmen gerekir forumda örnek beslenme programı gerekli bilgiler bile var sözünü ettiğin protein tozu yetersiz beslenmeye hiçbir yanıt vermez yani sen iyi beslenirsin o sadece aradaki küçük açığı kapatır ayrıca 3 haftalık sporcu için supplement gereksiz antreman seviyesi arttığı zaman düşünürsün yani ileri düzeyde antremanların şiddetlendiği zaman şimdilik elinden geldiğince kaliteli beslen yeter

kilo almak için sağlam beslenmen gerekir forumda örnek beslenme programı gerekli bilgiler bile var sözünü ettiğin protein tozu yetersiz beslenmeye hiçbir yanıt vermez yani sen iyi beslenirsin o sadece aradaki küçük açığı kapatır ayrıca 3 haftalık sporcu için supplement gereksiz antreman seviyesi arttığı zaman düşünürsün yani ileri düzeyde antremanların şiddetlendiği zaman şimdilik elinden geldiğince kaliteli beslen yeter

teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.Kilo aldırıcı tozlar işe yararmı peki.Şundan soruyorum günde 5 6 öğü yemek yeme fırsatım olmuyor.1.75 boy 69 kilom var.Sence kaç kilo daha almalıyım balboa7 ?

teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.Kilo aldırıcı tozlar işe yararmı peki.Şundan soruyorum günde 5 6 öğü yemek yeme fırsatım olmuyor.1.75 boy 69 kilom var.Sence kaç kilo daha almalıyım balboa7 ?
şimdi vücut belli bir noktadan sonra yağ olarak depoluyor çünkü yaşamsal faaliyet göstermesi için yağada ihtiyaç vardır zaten bu durumda steroid kullanılıyor yağ oranı dahada düşürüp define iri vücut yapılıyor sen tabi steroid kullanmayacaksın bu durumda bana sorarsan hacim al tabi ama vücut yağ olarak depolamaya başladığı ve doğal yoldan zirveye ulaştığın an o kütleyi korumaya başla zaten steroidsiz gelinecek nokta az çok bellidir boy ve kiloya bakıldığında zayıf biride değilsin ama vgde beslenme çok önemli 3 ana öğün aralardada ara öğün yapabilirsin yanında 1 elma fındık ceviz taşıyabilirsin kilo aldırıcılar yukarıdada yazdığım gibi beslenmen çok kötü ise yararı olmaz paran boşa gider eğer dediğimi yaparsan tabiki işe yarar

şimdi vücut belli bir noktadan sonra yağ olarak depoluyor çünkü yaşamsal faaliyet göstermesi için yağada ihtiyaç vardır zaten bu durumda steroid kullanılıyor yağ oranı dahada düşürüp define iri vücut yapılıyor sen tabi steroid kullanmayacaksın bu durumda bana sorarsan hacim al tabi ama vücut yağ olarak depolamaya başladığı ve doğal yoldan zirveye ulaştığın an o kütleyi korumaya başla zaten steroidsiz gelinecek nokta az çok bellidir boy ve kiloya bakıldığında zayıf biride değilsin ama vgde beslenme çok önemli 3 ana öğün aralardada ara öğün yapabilirsin yanında 1 elma fındık ceviz taşıyabilirsin kilo aldırıcılar yukarıdada yazdığım gibi beslenmen çok kötü ise yararı olmaz paran boşa gider eğer dediğimi yaparsan tabiki işe yarar

Tşkler..Tavsiye edeceğin kilo aldırıcı toz varmı peki ?Piyasada okadar çok marka varki insanın kafası karışıyor.

Back
Yukarı