hellimlive
Üye
arkadaslar kımse cevap vermıyecek mı? yukarıda fitness a 3 ay ara verdikten sonra animal cuts ve animal nitro kullanmanın doğru olup olmayacağını sormuştum! lütfen cevap verin..
Böyle bir kural yok tabiki.benim tecrübeli arkadaşlara daha farklı bir sorum var....örneğin benim kg 80.deniyorki 160 gr protein alman gerekir...protein tozu kullanmadan günlük 100-110 gr protein alabilirim..işte 160 değilde 110 gr protein alımı nasıl olumsuz etki yapar...yani 160 gr almam farzmı ? 110 gr lık protein gelişmeme yardımcı olmazmı...aklıma takılan en büyük soru bu..cevaplarınızı bekliyorum....
Aşağı yukarı konuşulan ve danışılan her konuda ''arama yaptınızmı'', ''arama yapın'' vb. yaklaşımlarla karşılaşıyoruz.Asteriks, butun sorularinizin cevabi forumda daha once konusuldu. Arama yapmayi denediniz mi?
Merhabalar. 187 boyunda 98 kiloyum. 25 yaşındayım.
3 aydır body building yapıyorum.
Amacım hacim yapmaktan ziyade diri ve fit bir vücuda kavuşmak.
Bu bağlamda diyet yapıyorum ancak protein eksikliğim için whey kullanıyorum.
Normal ağırlık antrenmanları sonrası cardio ile tamamlıyorum.
Whey kullanmam yağ yakımımı sekteye uğratır mı, yoksa direk kas yapımında mı rol oynar.
Ve protein alımını ağırlık sonrası yapıp, sonrasında cardio mu yapmalıyım.
Yoksa tüm antrenman tamamlandığında mı almalıyım.
Ve ek olarak tavsiye edebileceğiniz bir supplement varmı.
Yardımlarınız ve bize rehber olduğunuz için çok teşekkürler.
Ne yazıkki gittiğimiz salonlardaki hocalarımız her türlü supplementi satmak istediklerinden doğruyu bulamıyoruz.
Aşağı yukarı konuşulan ve danışılan her konuda ''arama yaptınızmı'', ''arama yapın'' vb. yaklaşımlarla karşılaşıyoruz.
Arama kutusuna whey, kilo yazdığımızda, çok genel, spesifik olmayan sonuçlara ulaşıyorum.
Keza diğer sorularımda da öyle.
Sanırım sorularıma cevap bulabilmem için soru sormam değil, bütün forumu baştan aşağı okumam gerekiyor.
Ama bu kadar zamanımız olamayabiliyor takdir edersiniz ki. Hayatımız bu alandan ibaret değil.
Dolayısıyla elimizden geldiğince ilgili konu başlıklarına yazmayı deniyoruz (m).
Buna rağmen arama yapın diyorsanız, arama kutucuğuna whey ve kilo yazalım, bakalım ne kadar genel başlıklar çıkıyor, sonrasında da baştan aşağı, 2-3 saat okuyalım.
İş güç? Aman canım.. ne gerek var.
Aşağı yukarı konuşulan ve danışılan her konuda ''arama yaptınızmı'', ''arama yapın'' vb. yaklaşımlarla karşılaşıyoruz.
Arama kutusuna whey, kilo yazdığımızda, çok genel, spesifik olmayan sonuçlara ulaşıyorum.
Keza diğer sorularımda da öyle.
Sanırım sorularıma cevap bulabilmem için soru sormam değil, bütün forumu baştan aşağı okumam gerekiyor.
Ama bu kadar zamanımız olamayabiliyor takdir edersiniz ki. Hayatımız bu alandan ibaret değil.
Dolayısıyla elimizden geldiğince ilgili konu başlıklarına yazmayı deniyoruz (m).
Buna rağmen arama yapın diyorsanız, arama kutucuğuna whey ve kilo yazalım, bakalım ne kadar genel başlıklar çıkıyor, sonrasında da baştan aşağı, 2-3 saat okuyalım.
İş güç? Aman canım.. ne gerek var.
Ek besin alımınızın spora başladığınız süreyle doğrudan ilgisi yoktur.Benim şöyle bir sorum var. VG yi 8-9 ay aralıksız yapıp bırakmıştım 2 yıl önce. şimdi 2 aydır düzenli olarak tekrar başladım. bu durumda olan biri içinde protein tozu, creatine vs. gereksiz midir?