Yeni başlayanlar nasıl çalışmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hocam body 3 ay gidip 3 aydan sonra 4 ay civarı bırakırsak ne olur ? kas ufalması erimesi olurmu ? tekrar başlarsak 4 aydan sonra kas yapımı olurmu ?

Arkadaşlar ben yeni yazıldım 1 hafta falan oldu 1.90 boy var 89 kiloyum göbekte kalçada ve yanlarda yağ var vücut şeklim hiç iyi gir görünümde değil benim amacım aşırıya kaçmadan 5-10 kilo vererek hafif vücut yapmak 1 buçuk saatlik süreçte ben 30 dk koşuyorum 10 dk bisiklet sürüyorum diğer zamanlarda karın ve yanlara çalışıyorm mekik vs. ama ben bodye gidince kilo alıyorum iştahım artıyo pek birşey yemiyorum ama ne yesem yarıyo bana su içsem meyve yesem sizce bu normal birşey mi ilk başta kilo alınır mı

body

sa arkadaslar ben 15 yasındayım. 1.60 boyum var ve 60 kilo civarındayım.yaşıtlarıma göre kısayım ve kiloluyum.sporu severim ama fiziksel görünümümü sorun ettiğim için sporla aram iyi değil biraz ailemden bahsedersek annem ve babam kısa.Amcalarımın hepsi uzun ( 1.80 in üzerindeler ) dayılarımın 2 si 1.65 civarındalar ve diger 2 si 1.85 in üzerindeler.bana sorarsanız boyum fazla uzamayacak gibi bundan dolayı işi şansa bırakmamayı düşünüyorum.bunun için body ye başlamayı düşünüyorum.body deki amacım ise uzamak ve kilo vermek ve fit bir vücuta sahip olmak.body ye başlayınca gereğinden fazla ağırlık kaldırmayı düşünmüyorum.(boyum için)
biraz araştırma yaptım ve ilaçların olduğunu duydum.kesinlikle ilaç kullanmamayı düşünüyorum(takviye hariç)(spor sağlıklı yaşam içindir ) ayrıca sigara vb. maddelerlede işim olmadı olmaz
sizce body nin bana yararı olurmu veya zararı olursa ne gibi ? cevaplarsanız mutlu olurum.

yeni

Öncelikle çok güzel bi forum olmuş teşekkürler. Ben ilk defa bu işi yapıcağım bulgaristan varna da okuyorum bu ay başı başlamak istiyorum size sorum bilirsiniz protein tozları karbonhidratlar amino lar hepsi burda üretilir yani burda ucuz bu tozlara ne zaman başlayabilirim bi zararı olur mu teşekkürler. Boyum 178 kilom 80.

Çok teşekkürler herkese sormak istediklerim sorulmuş ve tatmin edici cevaplar verilmiş. İyi çalışmalar herkese.

Öncelikle merhabalar benim yaşım 14 boyum 1.60-65 arası kilom ise 52 ben evimde 2 adet 4 kglik dumbbell ile düzensizce çalışıyorum ısınma hareketi falan yapmadan yanlış olduğunu bu foruma girip araştırdığımda anladım.

Her gün 80-100 arası indirip kaldırıyordum sonra içe doğru 80-100 ondan başka bişi yapmıyordum fakat sonra bıraktım ve şimdi maximum 30 yapabiliyorum.. Şimdi sizlere bi kaç sorum olacak;
1. Tekrar ve set nedir ?
2. Bana evde dumbbell ile çalışma programı lazım omuz kol karın kası vb.
3. Beslenme programı zayıflama yönünde önerebileceğiniz bi program...
4. Isınma hareketleri olarak neler yapmalıyım ?
Şimdiden teşekkürler...

Selamlar,
yeni üye oldum biraz sıkıntı yaşıyorum aradığımı bulmakta. Kusura bakmayın lütfen zamanla alışacağım.

1.85 boy 110 kiloyum. Fakat hep böyle değildim tabi:)

5 yıl lisanslı yüzücülük yaptım. 85 kiloydum ve üstüne 1 yıl ağırlık çalıştım. Bazı şeyleri biliyorum fakat forumda yeni başlayanlar ve hali hazırda devam edenler olarak 2 ye ayrım var. Ben yeni başlayanlara mı giriyorum şimdi?

Bıraktığımdaki ağırlıklar fena değildi özellikle bacak ve sırt.

Şu an nasıl bir program uygulamam gerekiyor.Çalışacağım ağırlıklar ne olmalı? Önceliğim yağ yakımı olacak.L carnitine kullanacağım. Üniverstemin spor salonunda çalışacağım fakat ilgilenecek bir hoca yok. Burda bana rehber olabilecek biri varsa çok sevinirim.

Saygılar.

Selamlar,
yeni üye oldum biraz sıkıntı yaşıyorum aradığımı bulmakta. Kusura bakmayın lütfen zamanla alışacağım.

1.85 boy 110 kiloyum. Fakat hep böyle değildim tabi:)

5 yıl lisanslı yüzücülük yaptım. 85 kiloydum ve üstüne 1 yıl ağırlık çalıştım. Bazı şeyleri biliyorum fakat forumda yeni başlayanlar ve hali hazırda devam edenler olarak 2 ye ayrım var. Ben yeni başlayanlara mı giriyorum şimdi?

Bıraktığımdaki ağırlıklar fena değildi özellikle bacak ve sırt.

Şu an nasıl bir program uygulamam gerekiyor.Çalışacağım ağırlıklar ne olmalı? Önceliğim yağ yakımı olacak.L carnitine kullanacağım. Üniverstemin spor salonunda çalışacağım fakat ilgilenecek bir hoca yok. Burda bana rehber olabilecek biri varsa çok sevinirim.

Saygılar.

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/en-ok-sorulan-sorular-ve-t11375.html

Öncelikle merhabalar benim yaşım 14 boyum 1.60-65 arası kilom ise 52 ben evimde 2 adet 4 kglik dumbbell ile düzensizce çalışıyorum ısınma hareketi falan yapmadan yanlış olduğunu bu foruma girip araştırdığımda anladım.

Her gün 80-100 arası indirip kaldırıyordum sonra içe doğru 80-100 ondan başka bişi yapmıyordum fakat sonra bıraktım ve şimdi maximum 30 yapabiliyorum.. Şimdi sizlere bi kaç sorum olacak;
1. Tekrar ve set nedir ?
2. Bana evde dumbbell ile çalışma programı lazım omuz kol karın kası vb.
3. Beslenme programı zayıflama yönünde önerebileceğiniz bi program...
4. Isınma hareketleri olarak neler yapmalıyım ?
Şimdiden teşekkürler...

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/v_cut_geli_tirme_terimleri-t11406.html
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/en-ok-sorulan-sorular-ve-t11375.html

yeni başladım ama

C:Bu spora yeni başlayan biri başarı istiyorsa ilk önce öğrenmesi gereken sabırdır.Kas gelişimi çok yavaş ilerleyen bir süreçtir.Aceleci ...

sevgili flexor yaklaşık 2aydır bodye gidiyorum yaşım 30 1.87 boy 81 kiloyum
oldukça amatorum her yazını okuyorum benim için yukarda belirtmiş oldgun hareketleri kac set ve kac tekrar yapmam gerektigini yazabilir misin ?

yada bana uygun bir program yazar mısın haftada 4-5 gün gidebiliyorum salona ve sıkı şekilde dogal yolllarla besleniyorum sabahları 7 yumurta beyazı süt bal
ögleleri makarna ve pilav akşamları balık kurufasulye gibi hem karbonhidart hem protein destegi alıyorum.bol bol süt içiyorum.
her kas grubunu mu çalıştırmalıyım yoksa tek tek mi.

yardımların çok teşşekür ediyorum şimdiden SAYGILARIMI sunuyorum.

C:Bu spora yeni başlayan biri başarı istiyorsa ilk önce öğrenmesi gereken sabırdır.Kas gelişimi çok yavaş ilerleyen bir süreçtir.Aceleci şahıslar ya bu sporu bırakacaklar ya da yavaş olan bu süreci daha da yavaşlatacaklardır.Her konuda olduğu gibi temel sağlam olmalıdır.Temel hareketler dışındaki hareketler uygulanmamalıdır.Örnek bir çalışma programı şu şekilde olmalıdır: Haftada 3 gün,3 set 8 tekrar
1.gün: Göğüs-Bench press,Flys Triceps-Close grip bench press,Tricep extension
2.gün:Sırt-Enseye barfiks,Lat pulldown Bicep-Barbell curl,Alternate dumbell curl
3.gün:Omuz-Shoulder press,Lateral raises Bacak-Squat,Leg press
Karın çalışmaları hergün yapılabilir.Hareketlerin detaylarını hareketler sayfasında bulabilirsiniz.

S:Hacim yapmak için haftada kaç gün çalışmalıyım?
C:Hacim için en etkili çalışma Yoğunluk Çalışmasıdır(high intensity training).Ağırlık çok, setler az:4*5,5*5,4*6 olabilir.Her kas grubu haftada sadece bir kere çalıştırılmalı.Bir defa olmasının nedeni çalışmanın çok ağır olmasındadır.Her set tükenene kadar olmalı.Hareketlerin büyük bölümü temel egzersizlerden oluşmalıdır.Bench Press,Barbell Curl,Squat,Dips,Dead Lift,Barfiks,Shoulder Press.

S:Ek besinlerin etkisi nedir ve ne zaman kullanmalıyım?
C:Öncelikle ek besinler doping sınıfına girmeyen doğal gıdalardır.Besinlerden protein ve karbonhidratların ayrıştırılmış konsantre şeklidirler.Amaç gerekli protein veya karbonhidrat'ın saf halde alınarak direkt etki yaratmasıdır.Yani zamandan kazanmaktır.Çünkü yediğimiz gıdalardan proteinlerin ayrıştırılması için uzun bir sindirim işlemi gereklidir.Diğer bir amaç ise saf halde alınarak diğer yan makro besinlerin;yağ veya ihtiyaca göre karbonhidrat 'lardan kaçınmaktır.Amino asitler ise proteinlerin ayrıştırılmış şeklidirler.Yani protein tozlarına göre daha çabuk kana karışırlar.Ek besinlerin etkilerine gelince mucize beklemeyin ama çok faydalı olduları bir gerçektir.Kullanma açısından protein tozları veya enerji sağlayıcılar(karbonhidrat türevleri) antrenmandan 1 saat önce,amino asitler yarım saat önce ve antrenmandan hemen sonra olmalıdır.Antrenman arasında az oranda da alınabilir.Amino asitler dışındakiler yatmadan önce veya öğün aralarında kullanılabilir.Amino asitler ise antrenman dışında sabah kalkar kalkmaz kahvaltı öncesinde alınabilir.

arklar bbu göğüs bench - press falan diorsunuz yha onlar ne oluor hiçbirini anlamadım bi yardım etseniz

calısma sekli

Sımdı merak ettıgım bır konu var demıssınızkı agır calısırsanız daha cabuk hacım sahıbı olursunuz... tabı herkesın tavsıyesı az kılo cok tekrar kası daha dırı tutar dıye bılıyorum ve omru uzun olur...
Fazla kılolara gırdıkten sonra atıyorum 3x8 set maxımumbir sure sonrasında 4x12 setle daha az kılolarla devam edersem cok tekrar az kılocular gıbı sureklılge dayanan gucum aynımı olur...

programı okudum ve benim hocam ayaklar için bir programın erken olduğunu söylüyor ama benim kalçadan problemim var büyüklüğünden şikaayetçiyim ne yapmam gerek sporda 2. ayımı bitirdim

yeni başlık açma sorunsalı

arkadaşlar yeni başlık nasıl açılıyor, yeni üye olduğum için mi açamıyorum.gerçekten çok acil yardıma ihtiyacım var.lütfen ilgilenin benimle.eğer yeni üye olduğum için başlık açamıyorsam da lütfen buradan takip edin.cevap bekliyorum.

Herkeze selamlar.

Uygun başlık bulamadığımdan buraya yazıyorum.Spora başlayalı 2 ay oluyor.Yavaş yavaşta olsa gayet yerinde gelişim gösteriyor vücudum.Sorun yaşadığım nokta şu ki, ağırlık artırımına gidemiyorum.Vücut ağırlık istiyor ama gücüm yok.BU konuda ne yapmam gerekiyor.

Herkese merhabalar... Ben ağırlıkla çalışma ve kardiyoyu yaklaşık 4 senedir aralıklarla devam ettiriyordum. Ancak her seferinde hocalar bana basic program veriyordu, uzun ara verdikten sonra tekrar başladığım için yeniden programı temel egzersizler şeklinde veriyorlardı. Şu anda 29 yaşındayım ve spora gün aşırı gidiyorum elimden geldiğince. Bana verilen program şu şekilde: 20 dakika cardio... ısınma: 10-15 dakika... Leg Extension 3 X 20 Üst Göğüs Press 2 X 20... Lat Pull Down 2 X 20(Göğüse çekiş)... Biceps Machine 2X20... Triceps Machine 2X20... Crunch 2X20... Çakı 2X20... soğumayla sona eriyor bu programım...

Fiziksel özelliklerim: boy(sabah kalkar kalkmaz: 192.5cm- akşam yatmadan 190cm), kilo: sabah 92.5kg, akşam 93.3kg).

Bu program bana uygun değil gibi geldi. Göğüs Press yerine bench press yapıyorum. Bir sorun teşkil eder mi sizce? Ayrıca sana basic program yazmak zorundayım demişti hoca ki ben program yazılmadan önce de ağırlıklı olarak 2-2.5 aydır bench press, incline press ve triceps push down yapıyordum zaten. Bench Press'te 20kgyi aşırı rahat yapabiliyorum ama maksimum 45kg kaldırabiliyorum o da 5-6 tekrar oluyor ancak en üst kilomda. Squatı yasakladıkları için sadece leg extension yapıyorum. Leg Extension'da da ısınma kilosu olarak 41kg ile başlıyorum ve 10 tekrarda genelde 55-63 kg arası yapıyorum. Sol bacağımla da 30 kg kaldırıyorum en fazla(ön çapraz bağ + menisküs + kıkırdak ameliyatı olmuştum 2 yıl önce).

Saygılar...

iyi günler ben evde kendi aletlerimi yaptım dambıl el yayı vb. aletler falan ben evde çalışıyorum bunun bana bir yararı olurmu?ve bir tane daha sorum vardı ben kilo alamıyorum kilo alamamamın sebebi metabolizmamım hızlı çalışmasıymış.Bana ne önerebilirsiniz?

arkadaşlar merhaba, ben öncelikle vardiyalı çalışan birisiyim ve işim oturarak, salona gitmeden önce en azından evde biraz kendimi diri tutmak için 5Kg 2 adet dumbell ve 10Kglik uzun barım var. 08-16 ve 16-24 saatleri arasında her hafta dönüyor işim. yaş 27 boy 175 ve kilomda 70 zannedersem, sürekli oturmaktan göbeklenmeye başladım ve bunun önünü almak istiyorum. amacım öncelikle zinde olabilmek ve daha sonra zaten yavaş yavaş vücut kendini toplayacaktır.
sizin bu düzen içinde mevcut ağırlıklarıme önerebileceğiniz şeyler nelerdir? yada direkt salonamı gideyim?
İzmir hatayda oturuyorum salon tavsiye edebilecek arkadaş çıkarsa çok memnun olurum

Merhaba Arkadaşlar;

Doğum tarihi: 26/10/1997

Boyum: 185 cm.

Kilom:100

Basketbol oynuyorum.Bacak kaslarım etrafımdaki arkadaşlarıma göre gelişmiş bir şekilde.Çoğu çembere değen arkadaşımdaki bacak kası benimkinden daha az.3.05 'lik potanın panyasına değebiliyorum yani çember ile aramda 12-13 cm kalıyor.Sizce ne kadarlık bir çalışma ile smaç basabilirim.Yardımlarınızı bekliyorum.

Back
Yukarı