Yeni başlayanlar için beslenme tekniği

Yeni başlayanlar yada evde yapanlar vs demişsiniz.Ama günde 8 yumurta yanlış görmüyorsam sadece 2 si tam diğerleri beyazı.Bu kadar yumurta karaciğere dokunmuyor mu ? Forumda görüyorum haftada 100 yumurta yiyenler görüyorum.Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.Arada varsa kusura bakmayın çok post var hepsini tek tek okuyamadım.

yazdıklarınızı okudum gerçekten emek vermissiniz bi sorum olucaktı 67 kiloyum günlük 1 litre süt öğlen sabah 2tam 1 beyaz + lor öğlen 150 gr tavuk aksam 1-2 yumurta beyazı yesem antreman günlerimdeki protein ihtiyacımı karşılar mı şimdiden teşşekürler

Benim boyum 1.71 kilom 65
Bu program bana uygun olurmu? zaten göbeğim var birazda basenlerde yağ var.

Ben saat 12:30 da okula gidiyom 18:10 da eve geliyom.Saat 10 gibi kalkıyom.Ona göre güzel program ayarlarmısınız?

Birde ben kilo almak istemiyom bilakis vermek istiyom.

Son düzenleme:
Bu yazcağım program gramı gramına yazılmış bir program değil ve evde çalışan ve giriş seviyesinde biri o kadar gram hesabı yapmamalı bence. Programı gün içinde çalışan ya da okula giden birini düşünerek yazdım. Örnek şahsımız 70 kilo ve hafif yağlı.

Kalkış : Pekmez ya da bal ve 20-30 gram kadar lor peyniri. (Gece boyunca yükselen kortizolü kesmek ve kana çabuk karışacak proteini sağlamak için)

30 dk sonra: 2 tam yumurta + 2 yumurta beyazı + 50 gr lor peyniri omlet + 1 dilim kepek ekmeği

Öğle yemeği:

100-150 gr tavuk ya da kırmızı et + bir porsiyon pilav (mümkünse esmer pirinç ya da bulgur)

Ara öğün: (2-3 saat sonra)

Öğle yemeği ile aynı tür beslenme, vakit bulamıyorsanız yanınıza aldığınız bir tane konserve ton balığı ve 1 dilim kepek ekmeği.

Eve gelince:

bir porsiyon pilav içine 50 gr kadar lor peyniri.

1 saat sonra antreman

Antremandan hemen sonra:

50 gr lor + bir bardak meyvasuyu

30 dk sonra:

4 beyaz + 1 tam yumurta omlet + 1 dilim kepek ekmeği

Yatmadan önce:

50-60 gr yağsız beyaz peynir (casein için)

Bu program başlangıç seviyesi olduğu için kilo almaya yönelik. Supplement içermiyor. Çok aşırı yağlı olanlar, pilav ve ekmekleri yarım porsiyon yapabilir.

Hocam ben bu programa basladım fakat bi kaç sorum olucak mesgul etmek istemem ama kısaca cevaplarsanız sevinirim.

Antremandan 30 dk sonra: 4 beyaz + 1 tam yumurta omlet demişsiniz hocam
içine lor peyniride katsak bi sakıncası olurmu

bide kalkıştan 30 dk sonrası omlet var malum omlet yaglı olunca sabah sabah yiyemiyorum omleti öğlen arasına alsak ve kalkıştan 30 dk sonrasınıda öğlen yemeği gibi beslensek bi problem olurmu hocam şimdiden tşkler.
bench_O

Bu yazcağım program gramı gramına yazılmış bir program değil ve evde çalışan ve giriş seviyesinde biri o kadar gram hesabı yapmamalı bence. Programı gün içinde çalışan ya da okula giden birini düşünerek yazdım. Örnek şahsımız 70 kilo ve hafif yağlı.

Kalkış : Pekmez ya da bal ve 20-30 gram kadar lor peyniri. (Gece boyunca yükselen kortizolü kesmek ve kana çabuk karışacak proteini sağlamak için)

30 dk sonra: 2 tam yumurta + 2 yumurta beyazı + 50 gr lor peyniri omlet + 1 dilim kepek ekmeği

Öğle yemeği:

100-150 gr tavuk ya da kırmızı et + bir porsiyon pilav (mümkünse esmer pirinç ya da bulgur)

Ara öğün: (2-3 saat sonra)

Öğle yemeği ile aynı tür beslenme, vakit bulamıyorsanız yanınıza aldığınız bir tane konserve ton balığı ve 1 dilim kepek ekmeği.

Eve gelince:

bir porsiyon pilav içine 50 gr kadar lor peyniri.

1 saat sonra antreman

Antremandan hemen sonra:

50 gr lor + bir bardak meyvasuyu

30 dk sonra:

4 beyaz + 1 tam yumurta omlet + 1 dilim kepek ekmeği

Yatmadan önce:

50-60 gr yağsız beyaz peynir (casein için)

Bu program başlangıç seviyesi olduğu için kilo almaya yönelik. Supplement içermiyor. Çok aşırı yağlı olanlar, pilav ve ekmekleri yarım porsiyon yapabilir.

Hocam benım okul saatleri biraz düzensiz 3 gün 17.30 2 gün 15.00 civari cıkıyorum.

bu işi isteyenlerin düzenli yapması gerektiğini daha önceden yazmışsınız.ben okuldan erken cıktıgım günler ara öğünü yiyebiliyorum ,geç cıktıgımda ise yiyemiyorum.düzenli olması icin hiç yimeden mi devam edeyim ,yoksa erken geldiğim günlerde ara öğünüde yiymmi :) aklıma takılan buydu hocam şimdiden tşkler :)

Bide erken geldiğim günler antremana erken gitsem geç geldiğimde geç gitsem nasıl olur , biraz düzensiz oluyor ama düşünceniz nedir hocam bu konuda

antreman saatleri
pazartesi 15.30 çarşamba 17.30 cuma 16.00 okuldan cıkma saatlerine göre ayarlarsam böyle oluyor tavsiyeniz nedir hocam :)

Son düzenleme:
Çalışmaya başlamak için, antrenman öncesi aldığın son öğünün üzerinde 2-2,5 saat süre geçmesi kafi. Buna göre zamanlamanı yapmalısın. Yanında tam buğday ekmeği arası lor gibi bir ara öğün malzemesi götürebilirsin. Ya da bir önceki öğünü daha ağır yiyip, antrenman öncesi öğünü bir avuç kuruyemiş ve bir bardak sütle geçirebilirsin.

Hocam benım okul saatleri biraz düzensiz 3 gün 17.30 2 gün 15.00 civari cıkıyorum.

bu işi isteyenlerin düzenli yapması gerektiğini daha önceden yazmışsınız.ben okuldan erken cıktıgım günler ara öğünü yiyebiliyorum ,geç cıktıgımda ise yiyemiyorum.düzenli olması icin hiç yimeden mi devam edeyim ,yoksa erken geldiğim günlerde ara öğünüde yiymmi :) aklıma takılan buydu hocam şimdiden tşkler :)

Bide erken geldiğim günler antremana erken gitsem geç geldiğimde geç gitsem nasıl olur , biraz düzensiz oluyor ama düşünceniz nedir hocam bu konuda

antreman saatleri
pazartesi 15.30 çarşamba 17.30 cuma 16.00 okuldan cıkma saatlerine göre ayarlarsam böyle oluyor tavsiyeniz nedir hocam :)

Çalışmaya başlamak için, antrenman öncesi aldığın son öğünün üzerinde 2-2,5 saat süre geçmesi kafi. Buna göre zamanlamanı yapmalısın. Yanında tam buğday ekmeği arası lor gibi bir ara öğün malzemesi götürebilirsin. Ya da bir önceki öğünü daha ağır yiyip, antrenman öncesi öğünü bir avuç kuruyemiş ve bir bardak sütle geçirebilirsin.

maşallah bunları yersekde önümüzde duran olmaz zaten ne yesem yarıyor 183 boy 92 kiloyum ama bazıları oluyor günde 8 ögün yemek yeseler bile kilo almıyorlar anlamış değilim.) bende fitness e başlayınca yemeye çalışacam. sagol bilgilendirdigin için.

Herkes kilo almak için çabalıyor. Anlayamıyorum yani insan yiğince alır ya nasıl alamıyorsunuz?Kilo almaya çalışan kişilere hayranım keşke bende zayıf olsam da vicdanım rahat bir şekilde yemek yiyebilsem :) Bende kilo vermeye çalışıyorum 1 ay oldu başlayalı ama göbek hala olduğu gibi duruyor. Yemek düzenim yok çalışan biri olarak bu muhakkak etkiliyordur. Kilo almaya çalışanada vermeye çalışanada aynı beslenme işe yarar mı?181 boy 82 kilo göbek bölgeme toplanmış durumda tüm yağlar :)

Yeni başladım yardım edermisnz

arkdşlar ben bodye yeni başlayacağım 2 gündür forumları araştırıyorum 2 isteğim olacak bilgisi olan arkdşlarm yardım edebilrmi.
1- whey gold protein tozu kullanıcam buna uygun bir beslenme programı istiyorum
2- bana uygun bir program arıyorum ilk başlayanlar için .
boyum 178 kilom 65 yardım ederseniz çok sevinirm teşekkür ederim.

bende yeni başladım ve programım genel itibariyle şöyle:
06:30 sabah 2 tam yumurta 8 zeytin ve 4 dilim ekmek 300 mil süte 30 gram tam tahıllı gevrek karıstırıp yiyorum
08:30 yarım karışık tost
12:00 100 gram kırmızı et veya 150 gram tavuk eti ve pilav salata tabi ekmekte var.
17:00 150 gr tavuk yada kırmızı et pilav yada bulgur salata.
antranmandan 20 dakika önce 300 mil sütle tam tahıl gevrek yine.
19:15 antrenman
20:30 antrenmandan cıkıs ve yaklasık 150 gram tavuk barındırıan bir dürüm.
23:00 acıkıyorum tekrar ve ya ton balıgı yada tahin pekmez karısımını ekmekle yıyorum ve son olarak yine 300 mil sütle gevrek karısımı.
yağ oranım oldukca dusuk ve boyum 1.82 kilom 72 düşünceleriniz paylasırsanız sevinirim.ayrıca sizinde önerilerinizi dikkate alarak ilk 3 ay supplement kullanmayı dusunmuyorum.

white22,

Programın genel olarak fena değil. Eksikler şöyle;

- Antrenmandan 20 dk. önce yiyeceğin süt ve yulaf şişkinlik yapar ve antrenman performansını düşürür.
- Yatmadan önceki son öğünde de karbonhidrat olmamalı. Sadece süt ya da yoğurt yeterli olacaktır.

white22,

Programın genel olarak fena değil. Eksikler şöyle;

- Antrenmandan 20 dk. önce yiyeceğin süt ve yulaf şişkinlik yapar ve antrenman performansını düşürür.
- Yatmadan önceki son öğünde de karbonhidrat olmamalı. Sadece süt ya da yoğurt yeterli olacaktır.

açıktcası tahinin protein degerinin yüksek oldugunu bildiğim için tüketiyorum ve o saatlerde acıktıgm ıcın aclıgımı da bastırıyor..onun yerıne aclıgımı bastırması ıcın ne onerebılırsınız..?ayrıca oldukca fazla ekmek tuketıyorum gobegım oldugu soylenemez hatta neredeyse sıfır gobek denılebılır bunun bana dezavantajı ılerde ne olur?

SCHWARZXXL birkaç soru soracaktım spora 1-2 ay oldu başlayalı kilo almak istiyorum kilo almak için bu program gerçekten yeterlimi yoksa programa besin takviyesi yapmalımıyız?

bir sorum daha mesela öğünlerde 2 tam yumurta + 2 yumurta beyazı + 50 gr lor peyniri omlet demişsin burda 2 tam 2 beyaz haşlama yapıcaz + omlet yapıcaz bu anlamamı geliyor yoksa 2 tam + 2 beyazı omlet olacak anlamınamı geliyor?

bu yemek düzenine ek olarak forumdaki yeni başlayanlar için antrenman programı yeterli olacakmıdır?

tekdir edersiniz ki hergün bunu yapmak sıkıcı olacaktır, konuyu açan arkadaş ilk mesajı editleyip yine bu tarzda birkaç yemek programı daha eklerse konu daha fayladı olur bence

176 boyunda 70-71 Kilo civarındayım. Göbek bölgem oldukça yağlı.. Bodye ilk defa başlıycam. Kilo almamak ve göbek yağlarını eritmek için bol protein çok çok az karbonhidrat ve çok az yağ şeklinde beslenirsem hacimlenebilirmiyim? ve aynı zamanda göbek yağlarımdan kurtulabilirmiyim ?

Yiyeceğim şeyler sadece: tavuk , light ton balığı, lor peyniri,lightpeynir,yumurta,light süt, arada bir tam tahıllı ekmek olucak. bu beslenme yetersiz mi olur ? ve hatalı mı olur?

usta arkadaşlar bende 08-16 ve 16-24 olarak vardiyalı çalışıyorum ben nasıl beslenmeliyim?

8-16 çalıştığım zaman zaten sabah kahvaltısı yalan, 1tane simit yada poğaça yiyorum, öğlen yemeği tavuk yada köfte + pilav makarna ara öğün yok akşam eve geldiğimde evde antrenman yapıyorum ve sonra akşam yemeği.

16-24 çalıştığımda kahvaltıda bal peynir 30dk sonra yumurta beyazından omlet 1-1buçuk saat sonra antrenman 16da işte olacak şekilde servise biniyorum ve akşam yemeği yine köfte yada tavuk+pilav makarna eve geliş zaten gece 1 ondan sonrada yatıyorum
bu düzen nasıl sizce? bu düzende bundan faydalanabilirmiyim?

Back
Yukarı