Yeni Başlayıp Kilo Almak İsteyenler

mrb . arksdslr

BOYUM1,90 KILO 68 17 YASINDAYIM.. KILO ALMAM GEREKIOR ACAMA BODY SPOR SALONUNA GITSEM KILO ALABILIRMIYIM.. KILO ALMAK COK ISTIORUM.. LUTFEN YARDIMCI OLUN BANA..BU GORUNTUDEN RAHATSIZ OLUYORUM :mad:
Arkadaşım bu forumda bu cümle en az 50 farklı yerde yazıyordur, spor yapmadan sadece yiyerek kazanacagın tek şey koca bir göbek olur, kollar bacaklar yine aynı kalır. Evet, spor yapmalısın spor yapıp kasları şişireceksin, yoracaksın sonra aldığın her protein oralara depolanacak. Spor salonuna yazıl, biraz da ağır gir, ama dikkat et bu ağırlık sakatlayacak derecede değil! Sadece kasları zorlaman gerek ki oraya yoğun şekilde kan pompalansın. Sonra karbonhidrat ve protein al,ve düzgün beslen, tavuk,balık,yumurta.. Hadi kolay gelsin..

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 22:31 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:23 ----------

arkadaslar benım boyun 182 kılom 57 ,yaş 30 mayısta 16 olcak
göğüs 89
bel 74
kalça 87
boyun 34
omuz 110 du heralde
daha önce bb yapmadım ve gımteyı dusunuyorum amacım kas kütlesi olarak kilo almak istiyorum benim durumumda olup bb ye gıden ayrıca kilo alan arkadaslar varsa önerilerinizi bekliyorum :)
Dostum daha 16 yaşındasın. Sen şimdilik sadece spor yap basketbol filan oyna yaş 18'e vurdumu zaten gelişiminin sonlarına yaklaşmış olursun(yavaşlar ve azalır) ondan sonra yine aynı durumda olursan ( ki ben olacagını hiç sanmıyorum) bb'ye başlarsın. Bu yaşta vücuduna fazla ağırlık yüklemek bozabilir gelişimini.

Selamlar.Forumda bulunduğum zaman içerisinde yeni üyelerin ve sporda yeni olanların en çok kafasını kurcalayan sorunlardan biri olan kilo almayı bi siteden alıntıladım.Kilo almak isteyen yeni bi sporcu bu makaleyi bi kere mutlaka okumalı diyorum;

Kilo Almanın Püf Noktaları
Kilonun fazlası zararlı olduğu kadar çok zayıf olmakta bir o kadar zararlıdır bazı insanlar vardırki metabolizması çok hızlı çalışır işte bu nedenle yediklerini çabuk yakarlar ve kilo alamazlar bazıları genetik bazılarıda başka etkenlerden dolayı kilo almada zorlanır...

Peki kilo nasıl alınır ? Kilo almak için günlük kalori ihtyacınızdan fazla kalori almak gerekmektedir. mesela sizin günlük kalori ihtiyacınız 3000kcal ise siz 4500/5000 yada daha fazla kalori alırsanız kilo almaya başlarsınız fakat buradaki püf noktası şudur aldığınız kaloriyi egzersiz & vücutgeliştirme gibi sporlarla birlikte değerlendirdiğinizde kas kütlesi olarak kilo alırsınız.... asıl olması gerekende budur tıp dünyası kas kütlesi olarak kilo almayı sağlıklı görmekte ve önermektedir yağ olarak kilo almak ilerde damar tıkanıklığı,kalp krizi, vb... sorunlara yol açtığı kanıtlanmıştır elbetteki vücudumuzun yağada ihtiyacı vardır fakat gerektiği kadar alınmalıdır....

Peki kilo alırken nelere dikkat edilmeli ? Eğer gerçekten ciddi bir zayıflığa sahipseniz bir doktora gözükmenizde fayda görüyoruz çünkü aşırı zayıflıkta obezite gibi bir hastalıktır ama almak istediğiniz 5-10kg gibi bir değerse bunu kendinizin oluşturacağınız bir yemek programı ile alabilmek mümkündür.....

Yağ kütlesi olarak kilo almayı kesinlikle önermediğimiz için... sizlere kas kütlesi olarak kilo almanın yollarını anlatmakta fayda görüyoruz.... kas kütlesi olarak kilo alabilmek için önemli olan gıda proteindir.... ama şunuda unutmamalıyız ki sadece protein almak bir işe yaramaz yanında spor yapmakta şarttır....

Vücutgeliştirme sporunun temelinde yatan karbonhidrat & protein beslenme stili size kilo aldırmak için yeterli olacaktır yanlız antreman öncesi karbonhidrat antreman sonrası protein & karbonhidrat alınması daha uygundur. zayıf bir bünyeye sahipseniz antremanda aldığınız karbonhidratı yakacağınız için daha fazla karbonhidrat almak ve antremandan sonra yine karbonhidrat almak hem kas kütlesine enerji verecektir hemde size kalori olarak dönüp kilo almanıza yardımcı olacaktır Sporcunun sevdigi, alisik oldugu besinler tercih edilmelidir. Hacmi az konsantre besinler alinmali, besin degeri yüksek bilesik karbonhidratlar tercih edilmeli, enerjinin artisina bagli olarak hayvansal kaynakli kaliteli protein, vitamin ve mineral alimi artirilmalidir. Ögün aralarinda; kuru kayisi, kuru erik, kuru üzüm gibi kuru meyveler ve findik, fistik, ceviz, badem gibi kuru yemisler alinmalidir. Sütlü veya hamur isi tatlilara kek ve pastalara findik, fistik, ceviz, krema, yumurta, kuru üzüm eklenmelidir. Çay, kahve, kakao ve meyve sulari gibi içeceklere, seker ve süt katilabilir. Bulanti, kusma gibi olumsuzluklardan kaçinmak için yemekler çok yagli olmamalidir (çok yagli besinler, kizartmalar). Yagli besinler ayni zamanda tokluk hissi vererek istahi olumsuz etkilerler. Salata yerine sütlü tatlilar tercih edilmelidir. Kalorisi yüksek, besin degeri düsük bos enerji kaynagi dedigimiz besinler (alkol, kola, gazoz vb.) diyette fazla yer almamalidir Yemek saatleri programlanmali, acele ayak üstü ve gelisi güzel saatlerde atistirma seklinde yemek yenilmemelidir. Sinirlilik hali istahi olumsuz etkileyebileceginden sinirli ve huzursuzken sofraya oturulmamalidir. Kilo almak için karaciger, böbrek bozukluklarina yol açan kansere neden olabilecek ilaçlar (anabolizan vb.) alinmamalidir. Reçetesiz satilan ve dogal oldugu söylenen kilo veren ek besinlerin içerigine dikkat edilmelidir.

--------------******************** sitesinden alıntıdır...-----------------

yazdıklarınızı okudum bir çok kişiye sordum ama bide burada sormak istiyorum..
16 yaşındayım 1.68 boyundayım 50kg amacım sağlıklı kilo almak bodye başlamalı mıyım? şimdiden teşekkürler...

Ya arkadaslar cok sasirabilirsiniz ama ben 183um ve 58kiloyum... kiz arkadasim cok skayetci ve bende cok rahatsz oluyorum... 17 yasndaym ne yapmalym yaz icin havuz ve spor salonuna yazlmay dusnuyorum kutfen yardmci olunnn....

Ya arkadaslar cok sasirabilirsiniz ama ben 183um ve 58kiloyum... kiz arkadasim cok skayetci ve bende cok rahatsz oluyorum... 17 yasndaym ne yapmalym yaz icin havuz ve spor salonuna yazlmay dusnuyorum kutfen yardmci olunnn....

Şaşırılacak bir şey yok bende 1.89 - 58 kiloyum bir süre önce 4-5 ay düzenli kick boks yaptim hiç kilo almadım , şimdi hem budy hem boks'a başladım amatör bir şekilde,kilom ve boyum aynı ayrıyetten forumdan yararlandığım bilgiler doğrultusunda çalışıp deneyeceğim.bench_O

Oncelikle yanliz olmadigimi bilmek cok guzel esekkur ederim ama önerilerinizi de bekliyorum...

cem_35 havuza belli bir kiloya ulaşana kadar sakın gitme.Yüzerken vücut bütün kasları kullandığından çok kalori harcanan bir spor.Yalnızca VG yap beslenmene dikkat et.

acaba body yapmak için biraz kilo şartmı yoksa zayıf bi kişi yapsa body yaparak kilo alabilirmi

Aynen bende çok zayıfım baya bir süredir çalışıyorum boyum:1.82 kilom:55 Yaşım:15
Belim ince görünüyor ama kol kasım baya iyi okulda 2-3 kişiye bilek güreşinde yeniliyorum sadece.Kilo almak şart değil gibi sanki.Bende kol kasıda var göğüs kasıda fena değil karın kasıda baklava olmasada iyi.Ama bir sorum olucak bende 2.3 kilo dambıl var malesef ağırlığı az ama en az 50 tekrar 3 set yapıyorum sizce doğru oluyormu ?:confused:dumbelllls

Kilo Alma

Herkese Günaydın,

Yaşım 39
Boy 1,65
Kilo 45

Formu kuran ve katkılarından dolayı herkese teşekkür ederim.Forumda bulunan kilo alma ve yeni başlayanlar bölümünün tamamını okudum. Amacım Kilo almak ve düzgün bir fiziğe sahip olmak.Forumdan anladığım kadarıyla bu isteklerime disiplinli bir çalışma ile ulaşabileceğimi düşünüyorum. Bilgisi olan arkadaşlardan şunu rica ediyorum. Bu spora başlamak için geç mi kaldım? İyi bir beslenme programı,kilo aldırıcı tozlar ve hareketleri doğru yaparak yani spor ile amacıma ulaşabilirmiyim? Formu okudum ama benim yaşımda başlayana hiç rastlamadın genelde benden daha genç arkadaşlar zamanında başlamış bu yüzden önerilerinizi bekliyorum. Yazımı okuyan arkadaşlar görüpte katkıda bulunurlarsa çok memnun olurum. Herkese başarılar dilerim

Herkese Günaydın,

Yaşım 39
Boy 1,65
Kilo 45

Formu kuran ve katkılarından dolayı herkese teşekkür ederim.Forumda bulunan kilo alma ve yeni başlayanlar bölümünün tamamını okudum. Amacım Kilo almak ve düzgün bir fiziğe sahip olmak.Forumdan anladığım kadarıyla bu isteklerime disiplinli bir çalışma ile ulaşabileceğimi düşünüyorum. Bilgisi olan arkadaşlardan şunu rica ediyorum. Bu spora başlamak için geç mi kaldım? İyi bir beslenme programı,kilo aldırıcı tozlar ve hareketleri doğru yaparak yani spor ile amacıma ulaşabilirmiyim? Formu okudum ama benim yaşımda başlayana hiç rastlamadın genelde benden daha genç arkadaşlar zamanında başlamış bu yüzden önerilerinizi bekliyorum. Yazımı okuyan arkadaşlar görüpte katkıda bulunurlarsa çok memnun olurum. Herkese başarılar dilerim

merak etme 39 yaşnda başlasanda çok fazla geç kalmış sayılmassın. Kilo aldırıcı tozlara para harcama sakın git onun yerine kompleks karbonhidrat içeren yiyecekler al. Bodye başladıktan sonra da en az 3 ay bekle supplementleri kullanmak için. Ne kadar protein lazım dersen bende şu anda tereddütteyim https://www.bodyforumtr.com/vbforum/protein-kg-2-2-5-t23228.html bu konudada tartışılıyor gerçe çünkü spor geçmişiyle, antrenman yoğunluğuyla, yapılan egzersizle kas kütlesiyle, yağ kütlesiyle hepsi ile ilgili protein alımı

Beyler benim soruma cevap verebilirmisiniz acil 1 de farklı sorum olacak. Benim göğüs kasları iyi fakat ortası çok boş görünüyor gösün ortasını nasıl şişirebilirim ?

selam arkadaşlar benım boyum 173 kilo 55 yaşım 23 bende yılladır kilo almaya çalışıyorum ama bir türlü beceremiyorum spora başlamaya karar verdim tavsiyeleriniz nedir spora başlarsam kılo alırmıyım ve ne kadar sure de alabilirim

selam arkadaşlar benım boyum 173 kilo 55 yaşım 23 bende yılladır kilo almaya çalışıyorum ama bir türlü beceremiyorum spora başlamaya karar verdim tavsiyeleriniz nedir spora başlarsam kılo alırmıyım ve ne kadar sure de alabilirim

kesinlikle alırsın arkadaşım düzenli çalışma beslenme ve dinlenmeyle istediğin kiloya ulaşabilirsin ben 3 ayda 7 kilo aldm bu sporda 4. ayımdayım şuan :) bench_O

ya bende yemek yıyememe sorunu var daha dogrusu az yemek yıyorum cok yıyemıyorum spora baslarsam istah acılır mı yemek yememde degısıklık olur mu

arkadaşlar ben bi dönem salonda çalıştım düzensiz olarak çalışırken
yanında ürün olarak gainer mass amino ve creatin aldım fakat daha sonra çalışmayı bırakmak zorunda kaldım bu ürünler hala elimde ben bunları çalışmadan kullanabilirmiyim bu konu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim

slm

hocam kolay gelsin bi sorum olcak yardımınız için şimdiden teşekkürler boyum 174 kilom 73 buraya kadar normal herşey ama göbeğim çok fazla body i bırakalı 1 sene oldu 2 yıl body yapmıştım ara ara mide çalışıyom fakat erimiyo bana etkili bi ürün yada hareket önerirseniz sevinirim
bench_O

ya bende yemek yıyememe sorunu var daha dogrusu az yemek yıyorum cok yıyemıyorum spora baslarsam istah acılır mı yemek yememde degısıklık olur mu

tabiki yedirir bu spor :) benim hocamın bi sözü vardır bu spor mutfakta yapılır die :)))

SA
B.B e daha başlamadım (başladımda evde 2 aydır)
17 yaşında sayılırım 1.70 boyum 55 kg ım salona yazılcam kilo almam gerek neler yapmam lazım nasıl çalışmam lazım acaba yardımcı olur musunuz?

Merhaba arkadaşlar öncelikle hepinize saygılar.
Ben bu siteye yaklaşık üç gün önce üye oldum. Çünkü kısaca içeriğine baktım ve cidden ilgimi çekti.
Şimdi benim sizlere anlatmak istediğim şey, kilomun boyuma ve yaşıma göre "rezalet" olması.
19 yaşındayım, boyum 1.77 civarı ve kilom 52 :o
Hakikaten durumum içler acısı. Aşırı zayıflık var.
Doktora gittim, bana bir yemek listesi verdi ama onunla da anca 1-2 kilo alabildim, sonra yine eski halime döndüm.
Şimdi sizlere sormak istediğim birkaç soru var:
Mesela iştah açıcı sporlar yapmam işe yarar mı, yararsa ne yapmam lazım?
Ya da şu iştah açıcı tozları önerir misiniz?
Lütfen yardımcı olun bana, kendimi bildim bileli hep çok zayıfım ve genelde bu zayıflık başıma dert olmuştur.
Eğer konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın :D
Şimdiden teşekkürler...

Back
Yukarı