Yeni Başlayıp Kilo Almak İsteyenler

süper bir yazı olmuş ben bu spora kilo almak için başladım ama dediginiz gibi yag kütlesi gibi degil kas kütlesi olarak almak için başladım 10-12 kilo eksigim var inş. bu site ve salondaki calışmalarımla bu 10-12 kilo eksikligimi kas olarak alıcam benimde metobalizma cok hızlı hareket ediyor cok düzenli ve iyi beslensemde yaramıyor ama sporla beraber bişiler olmaya başladı eline saglık yazı için

Okudum ve şuan öğrendiğim proteini çalışmadan sonra almam gerektiği oldu.

İlginç geldi bana. Ben spora başlamadan önce alınır diye düşünüyordum.

peki arkadasim ben yanliz yasiyorum ve boyle beslenmeye zamanimda olmuyor vaktimde gurbette tekim bana ne oneriyorsun ilac olarak bady ilaclari gunde 1 2 saat vaktim oluyor onada bady gidiyorum????

Zamanında gainer kullanmış birisi olarak kilo almak isteyen ve o kilonun kalıcı olmasını isteyen arkadaşlara tavsiyem gainer türü ek besinler yerine dogal besinleri tüketmelileridir. bende gainer kullandım birçok markasını etkisinide gordum gerçekten kilo aldırıyo ama belli bi süre sonra gainerı bırakınca o aldıgım kilo nereye gidiyo bi türlü anlamıyorum onun için kilo almada ki en etkili yontem dogal ve düzenli beslenme.

bu sitedeki evde dumbell la çalışma programını yapıyorum
boyum 1.70 kilom başladığımda 54tü birbuçuk ayda 59 oldu
ve bu kilolar göbek şeklide olmadı
tabiyki hepsi kas da olmadı ama dengeli dağıldı vücuduma
bu çalışmaları yapmadan önce ne kadar yemek yesemde kilo alamıyodum
şimdi seri bi şekilde kilo almaya başladım

sitede verilen beslenme programlarını yapmaya çalışıyorum
sabahları yumurta ve proteinli besinler yiyorum, spor yaptıktan sonra da tavuk yiyorum
bol bol makarna falan yiyorum

bu sitede bizleri bilinçlendiren herkese çok teşekkür ediyorum...

slm

merabalar...ben ayşe benimde kilo almakla ilgili bi problemim var doktorum bana spora gitmemi tavsiye etti fıtnessla kilo alabileceğimi söledi spor merkezlerine gittim araştırdım onlarda bana aynı şeyi söledi kilo alabilceğimi ama spor merkezinde aynı benim gibi kilo problemi olan biriyle tanıştım 1 aydan beri fıtnessla uğraştığını ama vücudunun kas yağptığını kolarının bacaklarının kaslandığını söledi bende buyüzden cesaret edemiyom kas görünümlü bi vucudum olsun istemiyorum bu yüzden kafam çok karışık kolarımda bacaklarımda böle yumurta gibi kasların çıkmasını istemiyorum acaba o yanlış hareketler yaptığı içinmi böle oldu beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşkekkür ediyorum ilginize...

merhaba ben 15 yaşınayım Boy:1.72 Kilo:49-51 arası oynuyorum benim soracağım şey benim göğsümün simetrisi bozuk ben araştırdım bu sadece göğüs simetrisi bozukluğuymuş bu ilerde düzelir mi bu benim çok moralimi bozuyor yardımlarını için şimdiden teşekkürler

Kas yapma antremanlarına başlamadan önce vücudun kilosu düşüke seri bir şekilde kilo almalı ve bu kiloyu idmanlarla çalışarak kasa çevirmelidir. Yani hem yağları metabolizma yakacak hem de bu yağların yerine kas oluşumu başlayacak... Arkadaşımız açık biçimde anlatmış neye uyulup uyulmaması gerektiğini

xxxxxxx

mrb . arksdslr

BOYUM1,90 KILO 68 17 YASINDAYIM.. KILO ALMAM GEREKIOR ACAMA BODY SPOR SALONUNA GITSEM KILO ALABILIRMIYIM.. KILO ALMAK COK ISTIORUM.. LUTFEN YARDIMCI OLUN BANA..BU GORUNTUDEN RAHATSIZ OLUYORUM :mad:

Selamlar.Forumda bulunduğum zaman içerisinde yeni üyelerin ve sporda yeni olanların en çok kafasını kurcalayan sorunlardan biri olan kilo almayı bi siteden alıntıladım.Kilo almak isteyen yeni bi sporcu bu makaleyi bi kere mutlaka okumalı diyorum;

Kilo Almanın Püf Noktaları
Kilonun fazlası zararlı olduğu kadar çok zayıf olmakta bir o kadar zararlıdır bazı insanlar vardırki metabolizması çok hızlı çalışır işte bu nedenle yediklerini çabuk yakarlar ve kilo alamazlar bazıları genetik bazılarıda başka etkenlerden dolayı kilo almada zorlanır...

Peki kilo nasıl alınır ? Kilo almak için günlük kalori ihtyacınızdan fazla kalori almak gerekmektedir. mesela sizin günlük kalori ihtiyacınız 3000kcal ise siz 4500/5000 yada daha fazla kalori alırsanız kilo almaya başlarsınız fakat buradaki püf noktası şudur aldığınız kaloriyi egzersiz & vücutgeliştirme gibi sporlarla birlikte değerlendirdiğinizde kas kütlesi olarak kilo alırsınız.... asıl olması gerekende budur tıp dünyası kas kütlesi olarak kilo almayı sağlıklı görmekte ve önermektedir yağ olarak kilo almak ilerde damar tıkanıklığı,kalp krizi, vb... sorunlara yol açtığı kanıtlanmıştır elbetteki vücudumuzun yağada ihtiyacı vardır fakat gerektiği kadar alınmalıdır....

Peki kilo alırken nelere dikkat edilmeli ? Eğer gerçekten ciddi bir zayıflığa sahipseniz bir doktora gözükmenizde fayda görüyoruz çünkü aşırı zayıflıkta obezite gibi bir hastalıktır ama almak istediğiniz 5-10kg gibi bir değerse bunu kendinizin oluşturacağınız bir yemek programı ile alabilmek mümkündür.....

Yağ kütlesi olarak kilo almayı kesinlikle önermediğimiz için... sizlere kas kütlesi olarak kilo almanın yollarını anlatmakta fayda görüyoruz.... kas kütlesi olarak kilo alabilmek için önemli olan gıda proteindir.... ama şunuda unutmamalıyız ki sadece protein almak bir işe yaramaz yanında spor yapmakta şarttır....

Vücutgeliştirme sporunun temelinde yatan karbonhidrat & protein beslenme stili size kilo aldırmak için yeterli olacaktır yanlız antreman öncesi karbonhidrat antreman sonrası protein & karbonhidrat alınması daha uygundur. zayıf bir bünyeye sahipseniz antremanda aldığınız karbonhidratı yakacağınız için daha fazla karbonhidrat almak ve antremandan sonra yine karbonhidrat almak hem kas kütlesine enerji verecektir hemde size kalori olarak dönüp kilo almanıza yardımcı olacaktır Sporcunun sevdigi, alisik oldugu besinler tercih edilmelidir. Hacmi az konsantre besinler alinmali, besin degeri yüksek bilesik karbonhidratlar tercih edilmeli, enerjinin artisina bagli olarak hayvansal kaynakli kaliteli protein, vitamin ve mineral alimi artirilmalidir. Ögün aralarinda; kuru kayisi, kuru erik, kuru üzüm gibi kuru meyveler ve findik, fistik, ceviz, badem gibi kuru yemisler alinmalidir. Sütlü veya hamur isi tatlilara kek ve pastalara findik, fistik, ceviz, krema, yumurta, kuru üzüm eklenmelidir. Çay, kahve, kakao ve meyve sulari gibi içeceklere, seker ve süt katilabilir. Bulanti, kusma gibi olumsuzluklardan kaçinmak için yemekler çok yagli olmamalidir (çok yagli besinler, kizartmalar). Yagli besinler ayni zamanda tokluk hissi vererek istahi olumsuz etkilerler. Salata yerine sütlü tatlilar tercih edilmelidir. Kalorisi yüksek, besin degeri düsük bos enerji kaynagi dedigimiz besinler (alkol, kola, gazoz vb.) diyette fazla yer almamalidir Yemek saatleri programlanmali, acele ayak üstü ve gelisi güzel saatlerde atistirma seklinde yemek yenilmemelidir. Sinirlilik hali istahi olumsuz etkileyebileceginden sinirli ve huzursuzken sofraya oturulmamalidir. Kilo almak için karaciger, böbrek bozukluklarina yol açan kansere neden olabilecek ilaçlar (anabolizan vb.) alinmamalidir. Reçetesiz satilan ve dogal oldugu söylenen kilo veren ek besinlerin içerigine dikkat edilmelidir.

--------------******************** sitesinden alıntıdır...-----------------[/QUO

merhaba öncelikle
ben aranıza yeni katıldım hiç bi bilgim yok yaşadığım yerdede spor salono vb şeylerde yok kendi imkanlarımla evde çalışma kararı aldım öncelikli olarak nasıl başlamam lazım nerden başlamam lazım ne yiyip ne içmem yada ne yememem lazım kullanacağım ekipmanlar nelerdirr bana yardımcı olursanız sevinirim şimdiden tşk edym saygılar...

Değerli üyemiz ;
Forumda, ezbere yani sıfırdan diet listesi istemek doğru olmadığı gibi kurallara da aykırıdır.

Size önerimiz öncelikle forumda bir müddet zaman geçirmeniz, makaleleri ve üyelerin beslenme başlıklarını okumanızdır. Besinlerin 100gr içeriklerini inceleyip ne kadar protein-yağ-karbonhidrat-vitamin-mineral-sıvı almanız gerektiğini ilgili başlıklardan öğrenip kendi vücut tipiniz, hedefiniz, yaşam tarzınız ve ekonomik durumunuza uygun beslenme programı çıkarınız.
Hala tereddütleriniz varsa, forumda kurallara uygun başlık açarak üyelerin yorumlarına başvurabilirsiniz.

ilginizi çekebilecek başlıklar :
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/s...76&postcount=2
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/y...kni-t8692.html
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/beslenme-f24.html
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/y...r-b-l-f53.html

Lütfen 1.dakikanızı ayrırak forum kurallarını okuyunuz.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Bodyforumtr Ekibi

merhaba ben 15 yaşınayım Boy:1.72 Kilo:49-51 arası oynuyorum benim soracağım şey benim göğsümün simetrisi bozuk ben araştırdım bu sadece göğüs simetrisi bozukluğuymuş bu ilerde düzelir mi bu benim çok moralimi bozuyor yardımlarını için şimdiden teşekkürler

resim koyarsan belki daha iyi olur.kafamızda nerenin daha az nerenin daha çok olduğu canlanammıyor..bende de simetri sorunu vardı..normalde 2 kol ile yapılan butterfly ı tek kol ile (daha az görünen göğüs kasımın bulunduğu kol) yapıyordum.gelişme sağladı..simetriklik oturmaya başladı..

------------------------------------------------------
mrb . arksdslr

BOYUM1,90 KILO 68 17 YASINDAYIM.. KILO ALMAM GEREKIOR ACAMA BODY SPOR SALONUNA GITSEM KILO ALABILIRMIYIM.. KILO ALMAK COK ISTIORUM.. LUTFEN YARDIMCI OLUN BANA..BU GORUNTUDEN RAHATSIZ OLUYORUM :mad:

ben de 1,76 boyundayım ve 54 kiloyum..sizin gibi yakınırken biraz araştırma yaptım ve kas yaparak kilo almaya çalıştım..tabii ki yağlanma da oldu ama vücuda dağıldı..tavsiyem vücudun seslerine kulak ver..karnın acıktığında imkanın varsa tıkın:D

mrb . arksdslr

Bu spora zaman ve kafa ayırmıyacak kadar dertlerin çok değilse;kilo da alırsın,kasta yaparsın.Bu sitede ve forumlarında hemen her bilgi mevcut.Önemli olan inanıp çalışmaya başlamak!..Rahmetli Sakıp ağanın dediği gibi ''Çalışmak,çalışmak,çalışmak'' tabi düzenli.
Şimdiki fiziğine takanlarada takma.thums:
Çünkü : -Başkalarının düşünceleri senin gerçeğin olamaz-:evil:;)

arkadaslar benım boyun 182 kılom 57 ,yaş 30 mayısta 16 olcak
göğüs 89
bel 74
kalça 87
boyun 34
omuz 110 du heralde
daha önce bb yapmadım ve gımteyı dusunuyorum amacım kas kütlesi olarak kilo almak istiyorum benim durumumda olup bb ye gıden ayrıca kilo alan arkadaslar varsa önerilerinizi bekliyorum :)

arkadaslar benım boyun 182 kılom 57 ,yaş 30 mayısta 16 olcak
göğüs 89
bel 74
kalça 87
boyun 34
omuz 110 du heralde
daha önce bb yapmadım ve gımteyı dusunuyorum amacım kas kütlesi olarak kilo almak istiyorum benim durumumda olup bb ye gıden ayrıca kilo alan arkadaslar varsa önerilerinizi bekliyorum :)

ben başlayalı iki hafta oldu,benim boyda 182,65 kg idim 67 oldum.Kasla birlikte göbekte olmaya başladı.Bu kadar zayıf olduğuna göre ya yeterli beslenmiyorsun yada bir sağlık problemin var.İlacı,iştah açıcıyı falan bırak(Önceden kullandıkta noldu),bilhassa kahvaltıda en az 4-5 dilim ekmekle kahvaltı yap,3-4 yumurta götür her sabah.Her yemeğinde pilav yada makarna olsun onlar olmayınca sulu yemekle ekmeğe aban.yapabiiyorsan normal ye, sık ye;günde 5 öğün.Bir oturuşta 1500 cal. yükleme.sporada başlayınca bunları uygula.
Zaten bir hafta 10 gün sonra göbek+kas bir kilo rahat alırsın vücuttaki değişimi görüncede iştahın da açılır merak etme:D.

ben kas çalışmaya başlayalı yaklaşık 7 ay oluyor doğru konudamıyım bilmiyorum ama umarım yardımcı olursunuz.Evde 3 kg lik 2 dumbell var bir göğüs yayı barfiks aleti var ayrıca şınav flan çekiyorum ama sağ kolum sol koluma göre çok daha fazla gelişti.Dolayısıylada sağ kolum sol kolumdan uzun duruyor ve eğri gözüküyor.Yaklaşık 2 haftadır da sadece sol kolumu çalıştırıyorum eğrilikte bir düzelme fark edemedim ama sol kolumda gelişmeye başladı.Sol kolum ile sağ kolumun aynı hizaya gelmesi için ne önerirsiniz?

Arkadaşlar bu kilo alma konusunda benim de bir sıkıntım var. Kendimi oldukça zorladım ve 59 kilodan 73 kiloya kadar çıktım. Ancak 2 senemi aldı. Ne kadar sık ve düzenli yesem de çok zorlanıyorum.

Ayrıca gün içerisinde ortalama 5-6 saat aralıksız yürümemi gerektiren bir işte çalışıyorum. Ama kilom işimle alakalı değil, şayet sadece 4 aydır bu işi yapıyorum.

Bana bir tavsiyede bulunabilecek olan var mı ?

Arkadaşlar bu kilo alma konusunda benim de bir sıkıntım var. Kendimi oldukça zorladım ve 59 kilodan 73 kiloya kadar çıktım. Ancak 2 senemi aldı. Ne kadar sık ve düzenli yesem de çok zorlanıyorum.

Ayrıca gün içerisinde ortalama 5-6 saat aralıksız yürümemi gerektiren bir işte çalışıyorum. Ama kilom işimle alakalı değil, şayet sadece 4 aydır bu işi yapıyorum.

Bana bir tavsiyede bulunabilecek olan var mı ?

Daha kilo almak mı ,kilonu korumak mı istiyorsun?duhVG yapmıyormusun bu kiloları kas olarka aldıysan zaten düzenli beslenince onlar seni bırakmaz.:D
Bende benzer bir iş yapıyorum,yeme içme konusunda fazla dicemiz bir şey olmaz, besleniyorum diyorsun ama yürürken kendini sürekli mutlu hissetmeye çalış,her şeyi olumlu düşün,poliannacılık oynayacaksın:shock:.-allahım bu ağaç ne güzel-şu tretuarın estetiğine bak:D.okadarda değil tabi:lol:Yoksa bir yandan efor harcarken bir yandanda günlük yaşamın stresini çok yaşarsan kilo verirsin bu doğal.tecrübe olunmuştur.

Back
Yukarı