D'Alessandro
Üye
Öncelikle tüm forum ahalisine merhaba,
Birden fazla konuda yardıma ihtiyacım olduğu için konuyu buraya açmayı uygun gördüm dilerim hata yapmamışımdır.
İsmim Ahmet. 38 yaşındayım. Yaklaşık 8 ay süren ve 2 hafta önce tedavisini tamamladığım kalp hastalığı sonucunda kullandığım ilaçlardan (kortizon ağırlıklı) ötürü vücudumda aşırı bir şişkinlik yaşıyorum. Hastalık öncesinde uzun yıllar boks hayatım olduğundan spora uzak birisi değilim.Vücudumun üstünde çatı hala devam ederken karın bölgesi inanılmaz kalınlaştı. Sigara ve alkol alışkanlığı olmayan biriyim ancak öyle bir haldeyim ki 6-7 basamak sonrası diyaframım şişiyor ve nefes nefese kalıyorum.
Basit kardiyo hareketlerini yaparken bile yapamaz haldeyim. Çok rahat 10'luk setlerde bar çekerken şimdi 1'i yapamıyorum.
Dün itibariyle tekrar kilo vermek amaçlı boks antrenmanlarıma başladım. Boyum 175 ve şu anki kilom 106.
Yağ oranım %34.
Hedefim 80 kilo olmak ve bu konuda bir kaç sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim.
İyi forumlar.
Birden fazla konuda yardıma ihtiyacım olduğu için konuyu buraya açmayı uygun gördüm dilerim hata yapmamışımdır.
İsmim Ahmet. 38 yaşındayım. Yaklaşık 8 ay süren ve 2 hafta önce tedavisini tamamladığım kalp hastalığı sonucunda kullandığım ilaçlardan (kortizon ağırlıklı) ötürü vücudumda aşırı bir şişkinlik yaşıyorum. Hastalık öncesinde uzun yıllar boks hayatım olduğundan spora uzak birisi değilim.Vücudumun üstünde çatı hala devam ederken karın bölgesi inanılmaz kalınlaştı. Sigara ve alkol alışkanlığı olmayan biriyim ancak öyle bir haldeyim ki 6-7 basamak sonrası diyaframım şişiyor ve nefes nefese kalıyorum.
Basit kardiyo hareketlerini yaparken bile yapamaz haldeyim. Çok rahat 10'luk setlerde bar çekerken şimdi 1'i yapamıyorum.
Dün itibariyle tekrar kilo vermek amaçlı boks antrenmanlarıma başladım. Boyum 175 ve şu anki kilom 106.
Yağ oranım %34.
Hedefim 80 kilo olmak ve bu konuda bir kaç sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim.
- Günde 12-13 saat oturarak ve haftanın 6 günü çalışan biriyim.Hareketsiz bir çalışma hayatında genellikle sabah kahvaltımı 1 dilim kıtır ekmek ve ezo gelin çorbası, öğlen çoğunlukla yemek yemeden yada bulgur pilavı ve mantar, akşamı ise 1 muz yağsız süt içerek kapatıyorum. Sabah kahvaltı sonrası 1 tablet balık yağı ve aminoasit alıyorum. İşim gereği zaman sorunu yaşadığımdan beslenme konusunda basit,hızlı ve bulunması kolay önerilerinize inanılmaz ihtiyacım var. Pazartesi gününden itibaren yulaf kürüne başlıyorum. İnşallah gereken disiplini sağlayabilirim.
- Akşam 21:00 22:30 arası ağır boks idmanı yapıyorum.Amacım ilk etapta terlemek üzerine. Bu aşamada kilo vermek amaçlı takviye suplement ihtiyacım var mı.? Varsa tavsiyeniz ne olur.?
- Şayet istediğim sürede kilo verebilirsem bir süre sonra ağırlık çalışmasına geçmek ve body'ye devam etmek niyetindeyim. Hangi aşamada veya hangi kiloda bunu yapmalıyım.?
İyi forumlar.