Yan,Ön,Arka Omuz Kası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rigby
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Rigby

Üye
Arkadaşlar yan,arka,ön omuz kası hareketleri lazım. Dumbell ile yapabileceğim hepsinden 3 er tane hareket önerirmisiniz ?

Not: Hareketin hangi bölgeyi(ön,arka,yan) çalıştırdığını yazarsanız sevinirim :)

Lateral Raise = yan omuz , Front Raise = ön omuz , One arm dumbbell row = arka omuz. Barfiks çekmek de arka omuzu çok iyi çalıştırır.

Abiler bana bir yardım ederseniz sevinirim kilom 62 omuz ölçüm 52 bilek ölçüm 16 boy 180 yaş 16.
Şimdi ben omuzlarımı sizin engin bilgilerinizle nasıl genişletebilirim ? Evde dumbell setim var (kuzenimden kalma) veya şınav hareketleri vs bu arada yüzmeye 2 ay gitme kararı aldım şuan düzgün bir şekilde kulaç atıyorum gerçi kelebek kadar yararı varmıdır tartışmalı bir konu daha :D Bilek için önerinizde varsa çok iyi olur body hakkında deneyimim fazla yok nede olsa :)

Abiler bana bir yardım ederseniz sevinirim kilom 62 omuz ölçüm 52 bilek ölçüm 16 boy 180 yaş 16.
Şimdi ben omuzlarımı sizin engin bilgilerinizle nasıl genişletebilirim ? Evde dumbell setim var (kuzenimden kalma) veya şınav hareketleri vs bu arada yüzmeye 2 ay gitme kararı aldım şuan düzgün bir şekilde kulaç atıyorum gerçi kelebek kadar yararı varmıdır tartışmalı bir konu daha :D Bilek için önerinizde varsa çok iyi olur body hakkında deneyimim fazla yok nede olsa :)

Omuz 52 derken tek taraftan falan ölçüm heralde.
Yaşın 16 , eğer omuzlarının genişliğinden yakınıyorsan bir an önce(altı çizili) yüzmeye yazılmanı tavsiye ediyorum. Yüz ve basketbol oya. Kemik gelişimin durduktan ve kemik yapın oturduktan sonra omuz genişliğini arttırmanın tek yolu kas hacmi kazanmak oluyor. Ki bu gerçek anlamda çok zor , 1 santimetre için aylarca uğraşıyorsun 119'dan 120 oluyor. Ve eğer antrenmanı bırakırsan geriye dönüş hemen başlıyor. Kendim omuz konusunda çok muzdariptim zamanında , gördükten sonra cevep vermek istedim :)

Bunun yanında dumbel ile lateral raise - dumbell press - front raise gibi belli başlı temel hareketleri yapabilirsin. Acele etme , omuz çok nankör bir bölge. Bende çok yavaş ilerlemişti , göğüsler 2 gittiyse onlar 1 bile gitmedi. Eğer düzenli çalışırsan yüzme ile birlikte 18'ine geldiğinde düşünmeyeceğin gayet iyi omuzların olur

Back
Yukarı