• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

Yaş 16 1.nci yıl doldu...

Trapez için sadece bir hareket yapıyorum oda srang dumbell onun dışında bi antraman yok zaten :)

Bu yaşta bu kararlılıkla vücut geliştirme yapman gerçekten çok güzel.

Senin yaşındakiler daha çok yaza kadar , okul açılana kadar vs. vs. önlerine limit koyarak giderken sen bunu tüm hayatın boyunca yapacağın bir hobi , bir aktivite olarak görüyorsun bu konuda tebrik ederim seni.

Vücudun güzel eksik olarak niteleyebileceğim yerler kanatlar , alt sırt ve komple olarak sırt kalınlığı diyebiliriz.Aslında kanatların fena değil , pozu yanlış verdiğinden dolayı olduklarından daha kötü çıkmış olduğunu düşünüyorum.

Eksiklerine göre hareket önermem gerekirse Barbell Row'u kesinlikle ve kesinlikle yapmanı öneririm , bilmiyorum yapıyor musun.Latpulldownu zaten yapıyorsundur.Sırt için verim aldığım bir sistemi de önerebilirim sana.

Latpulldown 10 10 8 8 (Barfiks olursa her sette tükenene kadar gidebilirsin)
Barbell Row 10 10 8 8
Chin up yada Close Latpulldown 10 10 8 8
Deadlif yada Dumbell Row yada Cable Row 10 10 8 8

Öyle bir ağırlık seç ki ilk 2 set 10 tekrarı nizami bir şekilde çıkarabilesin fakat 3. ve 4. set'te 8 tekrarın üstüne çıkamayasın.Şuan da ben bu programı uyguluyorum.Son 2 haftadır Dumbell Row yerine Deadlift'e geçtim.Hissederek , nizami yapılırsa komple sırtını çok iyi geliştiren bir program.Tamamını uygulamasan bile içinden bir kaç hareketi seçip , kaslarını şaşırtmak için kombine edebilirsin.

Trapez çalışmasınada ara verme.Hiç bir kas fazla gelişti diye çalıştırılmamazlık edilmez.Trapez çalış fakat omuz hareketlerini özellikle lateral'i ağırlığı düşürüp nizami bir şekilde yan omuzlara yedirirsen trapezlerin bu kadar göze batmayacaktır.

Son olarak spor hayatının yanında derslerinide ihmal etmezsin umarım.Başarılar dilerim.

Yorumlar için hepinize teşekkür ediyorum ama CosaNotra'yada ayrı teşekkür ediyorum.İlgilenip tavsiyelerinizi yazmışsınız bu beni çok sevindirdi ve söyledikleriniz bana çok mantıklı geldi.Bide sizin dediğiniz gibi deneyeceğim.Bu arada çoğu yaşıtım okul zamanı body e gelmiyor dersleri etkilediğini söylüyorlar ama body günde en fazla 1-2 saat'ini alan bir spor ve derslerede hiç bir olumsuz etkisi yok bence.Genede teşekkürler hepinize... :)

Yorumlar için hepinize teşekkür ediyorum ama CosaNotra'yada ayrı teşekkür ediyorum.İlgilenip tavsiyelerinizi yazmışsınız bu beni çok sevindirdi ve söyledikleriniz bana çok mantıklı geldi.Bide sizin dediğiniz gibi deneyeceğim.Bu arada çoğu yaşıtım okul zamanı body e gelmiyor dersleri etkilediğini söylüyorlar ama body günde en fazla 1-2 saat'ini alan bir spor ve derslerede hiç bir olumsuz etkisi yok bence.Genede teşekkürler hepinize... :)

bencede dersleri etkiliyor bahanesi çok saçma . bunu bahane edenler sanki gunde 8 saat ders calısıyor

Evet çok doğru spor hayatımızın her alanında olumlu sonuçlar doğurur her daim...

zımba gibisin maşallah tebrikler umarım devamını getirirsin

Gerçektn fark atmışsın :( bana :( .Ama Ben boyumun uzamasını bekliyorum biraz daha (1.72) sonra bende asılcam.En Çok göğüsleri beqendm tam istediğim gbi.Belin biraz daha ince olsaydı çok daha çekici bi görünüm olurdu

Hepinize teşekkür ederim yorumlarınız için bi arkadaş omuz programımı istemiş yazıyım hemen :)

Shoulder press yan,Omuz dumbell press,Yana açış oturarak,Sırta açış telde dik,Dumbell srang,Lat pulldown(enseye),Cable crossrowing(karna çekiş) ve T-bar yapıp bitiriyorum ;)

Son düzenleme:
Back
Yukarı