Yağlanmanıza Veda edin! (Karatay Beslenmesi ile Sağlıklı Beslenmenin Abc si)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ZeusS_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tekrar yazıyorum
Zayıflamanın tek kuralı var, giren kalori çıkandan az olacak,

Öyle sınırsız yağ ye sınırsız kh tüket bunlar kana yavaş karışıyor diye bir hikaye yok giren çıkandan fazla olursa kilo alırsın, ihtiyacın olan proteini alacaksın, kasları çalıştırıp onlara gerekli olan glikojeni yükleyeceksin, yararlı yağları alacaksın, insülini zıplatmayacaksın, bu kadar basit, buda karatay diyeti değil sporcu diyetidir.

İyice görmen için

"insülini zıplatmayacaksın"

:)

Bende sana karatayla ilgili kafama yatmayan birşey sorayım, 3 öğün yapacaksın, öğünlerde doyana kadar yiyeceksin, et , kompleks karbo serbest,günde 2500 kalori yaktın, her öğün başı 1000 kalori aldın, doyana kadar yemiştik, 500 kalori açık var, bu adamın body yapmadığınıda düşünürsek, o kalori göbekten başka nereye gidebilir?

Ayrıca mercimek, nohut bunları yiyebiliyorsunuz karatay diyetinde, bi oturuşta 300-400 gr mercimek yersen o bünyeye direk şeker yemişsin, ekmek yemişsin gibi etki yapar, glisemiks indeks kadar glisemik yükte önemli, burda bu kadar şey anlatırken biride çıkıp demiyor aga bu nedir diye, karatay kendi içinde temelini oturtamamış, çelişiyor zaten
:) sana kalori saymanla yakmanla girdinle ciktinla mutluluklar dilerim kardesim :)

Tekrar yazıyorum
Zayıflamanın tek kuralı var, giren kalori çıkandan az olacak,

Öyle sınırsız yağ ye sınırsız kh tüket bunlar kana yavaş karışıyor diye bir hikaye yok giren çıkandan fazla olursa kilo alırsın, ihtiyacın olan proteini alacaksın, kasları çalıştırıp onlara gerekli olan glikojeni yükleyeceksin, yararlı yağları alacaksın, insülini zıplatmayacaksın, bu kadar basit, buda karatay diyeti değil sporcu diyetidir.

İyice görmen için

"insülini zıplatmayacaksın"

:)

Bende sana karatayla ilgili kafama yatmayan birşey sorayım, 3 öğün yapacaksın, öğünlerde doyana kadar yiyeceksin, et , kompleks karbo serbest,günde 2500 kalori yaktın, her öğün başı 1000 kalori aldın, doyana kadar yemiştik, 500 kalori açık var, bu adamın body yapmadığınıda düşünürsek, o kalori göbekten başka nereye gidebilir?

Ayrıca mercimek, nohut bunları yiyebiliyorsunuz karatay diyetinde, bi oturuşta 300-400 gr mercimek yersen o bünyeye direk şeker yemişsin, ekmek yemişsin gibi etki yapar, glisemiks indeks kadar glisemik yükte önemli, burda bu kadar şey anlatırken biride çıkıp demiyor aga bu nedir diye, karatay kendi içinde temelini oturtamamış, çelişiyor zaten, bu sokaktaki sağlıksız vatandaşa,vg yapmayan birine uygun bir diyet
.

1- Kompleks karbolar sınırsızmıymış aaa karatay hoca kitabına yazmayı unutmuş. Hepsi serbest değil. Genelleme

2-Bol yağlı yediğin surette şu an yediğin kadar fazla yiyemessin.

3- Bu beslenmeyle zayıflayan + vücut yapan bir çok kişi var en başta kendimi örnek verebilirim. İstersen başka isimlerde söyleyebilirim.

Son düzenleme:
1- Kompleks karbolar sınırsızmıymış aaa karatay hoca kitabına yazmayı unutmuş.

2-Bol yağlı yediğin surette şu an yediğin kadar fazla yiyemessin.

3- Bu beslenmeyle zayıflayan + vücut yapan bir çok kişi var en başta kendimi örnek verebilirim. İstersen başka isimlerde söyleyebilirim.

Bütün konuyu okudum ben,

"Sağlıklı Kh lar dediğimiz sınıftan doyana kadar yiyoruz, sıfırlamak diye bir şey yok."
Ben yazmadım bunu,

Mesut Yarla da zayıflayan birçok insan var, mıntıkalı çorbayla mercimekle, taş gibi vücut yapan insanlar var bu sporda, örnek bulunursa her türlü beslenmeye örnek bulurum ben, ama üye fotolarına girip bakarsan "%99" unun o vücutları nasıl yaptığını nasıl beslendiğini görürsün,ama onlar demiyor benim yaptığım doğru sizinkiler yanlış diye, ayrıca dediğim gibi bu konuda anlatılan diyet %90 bizim sporcu diyetiyle aynı, ayrı birşey yapmıyorsunuz, saf karatay diyetini de daha önceki mesajlarımda yazdım, öyle vücut yapan varsa tebrik ediyorum ve gerçekten merak ediyorum vücudunu

Son düzenleme:
Kompleks karbonhidratları açıklayalım öncelikle;

-Ekmek
-Pirinç
-Makarna
-Kuru baklagiller
-Sebzeler
-Tahıl ürünleri

Karatay hocanın kitabını okursan, katıldığı programları izlersen yukarıda ki kompleks karbonhidratların beyaz yazılı olanlarını tüketmeyin diyor.

Fotoğraflarımı ara sıra ekliyorum snap shot konusuna. 6 aylık sporcuyum sadece ilk 2 ay fazla karbonhidratla beslendim. Sonra ki 4 ay sağlığım için uygun olan beslenmeye geçtim..

Var olan kaslarımı ilk 2 ayda kazandıysam eğer 10 yıl sonra mr.olympia olabilirim.. :)

Fotoğraflarım;

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/snap-shots-tek-resimler-t13863p82.html

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/snap-shots-tek-resimler-t13863p83.html

@Dynamo 6 aya göre gerçekten güzel gelişmişsin, karatay diyeti mi yaptın? Yani günde 3 öğün, ara öğün asla yok, idman sonrası da dahil şeker yok, yatmadan 4-6 saat önce yemeyi keseceksin, böyle mi beslendin?

Ekmek kompleks karbo değildir, en azından biz bu forumda öyle öğrendik, makarna ve pirinçle diyet yapıp gayet güzel yağ yakımı yapan bir yığın sporcu var bende dahil,pirinç ve makarna kısmına katılmıyorum yani,

@fiestacondom, günde 20 yumurtayı tam tüketin mi diyor karatay hocanız? 10-20 arası yumurta yiyoruz günde 3 tanesinden fazla sarıyı tüketmemiz son derece normal, lor peyniri yağsız salatalarıda definasyon döneminde diyete göre ayarlıyoruz,

Siz beni anlamadınız yada ben anlatamadım

Günde 300-400 gr arası kompleks karbonhidrat
150-200 gr protein
50-100 gr sağlıklı yağ

idman sonrası hariç şeker yok, işlenmiş etler, yağlar yok

Bunları 5'e bölüp güne dağıt, bu hacim diyeti,

Günlük 100-150 gr karbo
150-200 gr protein
10-50 gr arası yağ

100 gr idmandan önce 50 gr idmandan sonra karbo, gerisini 5 e böl güne dağıt

Buda definasyon diyeti

Sebze hepsinde sınırsız

Haftada 6 gün spor, 3 gün body 3 gün kardio hem hacimde hem definasyonda

Bu diyete uyup kas yapamayacak, veya zayıflayamayacak bir insan yok yeryüzünde,

Kalkıp kitap mı yazayım? Bunları bilmek için doktor olmak gerekmiyor deneme yanılma yöntemi ve deneyenlerin vücutları en iyi delillerdir, hoca kitap yazıyor zaten sporcuların genelinin bildiği şeyleri kendinden bişeyler katıp piyasaya sürüyor sonra topluyor paraları,bu diyetler sporla tanışmamış, evinde oturan insanlarda sonuç verir, yada zayıflamak isteyenlerde sonuç verir, sizde burda bu diyeti sanki yeni birşey bulunmuş gibi savunuyorsunuz, kaç kere yazdım karatay diyetini al, 2-3 öğün ekle,pirinç ve makarnayı yasak listesinden çıkar, idman sonrası şeker ekle, yatmadan 2 saat önce protein ekle, al sana vg ci diyeti,

Sanki biz ekmek manyağıyız , margarinlere işlenmiş gıdalara şekere tapıyoruz da şimdi farkettik bunların sağlıksız olduğunu öyleymiş gibi konuşuyorsunuz,ben ve çevremdekiler lapa pirinçle hacimlendik, lapa pirinçle verdik yağları, sağlımızda da bir problem yok, birçok sporcuda böyle yapıyor, sizinki yanlış en doğru beslenme şekli bizimki gibi yaklaşmayın olaya, doğru taraflarını alın, tamamen savunmayın

Son düzenleme:
Konu offtopice gidiyor bu başlık Vg cilerin için değil YAĞ YAKIMIndakiler aşırı kilolu arkadaşlar için yazıldı!

Admin gerekli uyarıyı yapmış, gerekli yaptırımı da yapmadan lütfen Vg tartışmalarına özelden devam edelim...

Böylece yağ yakmak isteyen arkadaşlarımıza kafalarının karışmayacağı daha temiz bir başlık vermiş oluruz.
İleti yazan bütün arkadaşlarıma tek tek teşekkür ediyorum ve ricam yağ yakımı ile ilgili bildikleriniz varsa paylaşın öğretin, yoksa eğer tartışmalarınızı özele taşıyın, yeri bu başlık değil!

Yada bununla ilgili bir başlık açıp bunu orada tartışın ;)

@Dynamo 6 aya göre gerçekten güzel gelişmişsin, karatay diyeti mi yaptın? Yani günde 3 öğün, ara öğün asla yok, idman sonrası da dahil şeker yok, yatmadan 4-6 saat önce yemeyi keseceksin, böyle mi beslendin?

Teşekkürler.Aynen böyle beslendim.

Senin dediklerinde doğru tabi ki. Çoğu sporcu senin dediğin gibi besleniyor. İki şekilde de yağ yakılıyor.

Zaten şu an senin dediğin gibi besleniyorum. Kalori miktarımı azalttım. Fakat hala 3 öğün besleniyorum. Ara öğünlere alışamadım. 1 ay denemek için böyle besleniyorum.

İki türlüde yağ yakılır yani.

Birisi leptin hormonuyla yakıyor. Diğeri kalori açığıyla. Ama bana sorarsan karatay beslenmesi çok enfes bir beslenme alıştıktan sonra. Şu an uyguladığım beslenme biraz daha sabır isteyen bir beslenme.

Son mesajım :) Konu sahibine saygısızlık olmasın.

Son düzenleme:
Soylediklerine aynen katilmamakla birlikte .d su konuda bunlari yazman cok mantiksiz ac bi konu okuyombenyag ile yaglariniza veda edin diye orda konusalim tartisalim milletin kafasini karistirma bari dahada cevap vermem uzatmayalim ben boyle dusunuyorum ben sinirsiz et yag yemeye devam ediyim sende mutfak tartisiyla gram tarta tarta kalori saya saya devam et 2 mizde mutlu olalim

Karatay diyeti max 3 öğün, şeker asla yok idman sonrası da dahil, yatmadan 4-6 saat önce yemeği keseceksin, 3 öğünde de "DOYANA" kadar yiyeceksin,kompleks karbo yiyeceksin ama pirinç, yulaf falan yasak,meyvelerinde çoğu yasak, karatay diyeti budur, böyle beslenip sonuç alan varmı dedim, karatayla beslenen yokki, orasını burasını kırpıp vgcilere uyarladık diye yeni birşeymiş gibi anlatmışsınız,

E koydum ya foto :) Tıpa tıp herşeye uydum ben bir kırpma kesme yok.

Sadece ant öncesi bulgur aldım , buda zaten Canan hoca bulguru önermiş tüketilebılır aşırı olmadıgı müddet.

Halende devam ettırıyorum bu şekil.Sadece bulguru dahada arttırdım vg dısında ekstra antremanlarım oldugu için.

Birde 500 gram haslanmıs tavuk gogusu , protein100 gram gelir ortalama , kahvaltıdanda 30 40 arası alıyorum .200 lere nası cıktın onu anlamadm :)

3 öğün yiyorum.

Sabah kahvaltısı: 07:30
3 yumurta
1 domates, 1 salatalık
Yeşil Zeytin ve Tam yağlı beyaz peynir

Öğle yemeği: 13:00
1 kase çorba
1 tabak bulgur pilavı & üzerine günün yemeği
1 kase yoğurt
1 tabak salata bol zeytinyağlı

Akşam yemeği: 20:30
1 kase çorba
1 tabak bulgur pilavı & üzerine günün yemeği
1 kase yoğurt
1 tabak salata bol zeytinyağlı

Öğle ile akşam genelde aynı oluyor. Bazen bulgur pilavı yerine pirinç veya makarna oluyor.

1,76 boy, 70 kiloyum. Yağ yakmak istiyorum fakat istediğim sonucu alamıyorum. 1,5 aydır yalnızca bileklerimdeki damarlar belirginleşti, onun dışında bel ve bacaklarda incelme yok.

Kas kaybettiğimi de düşünüyorum.

1 haftadır Maksimum ağırlık ile 3x8 hareketler yapıyorum. 3 gün antrenman, kardiyo yok.

Önümüzdeki hafta yemeklerde önce salatayı ve yoğurdu bitirmeyi düşünüyorum. Genelde yemekler bitiyor salata kalıyordu. Salatayı da üstüne yiyordum. Bu da karnımın şiş gözükmesine falan sebep oluyordu. Önce salatayla doyurmayı düşünüyorum.
Kardiyoya tekrardan başlayacağım 2 hafta içinde.

Ama gerçekten çok sıkıldım. 1,5 aydır sürekli aynı şeyleri yemek çok sıkıntı veriyor. Ekmek yemeyi özledim, değişik sabah kahvaltılarını özledim. Sürekli yumurta. :(

Lifalif alıp antrenmanlardan 1,5 saat önce sütle beraber 1 kase yemeyi ve dolayısıyla öğün sayısını 4e çıkarmayı düşünüyorum. Nasıl olur?

Malesef Ketojen Beslenmiyorsun Ki Vücudun Bu Beslenmeyle Ketozise Giremez :) Yağ Yakamazsın. Sayın ZeusS_ Dan Özel Mesajla Yardım İste Yardımcı Olur Sanırım Nerelerde Yanlış Yaptığınla İlgili.

Malesef Ketojen Beslenmiyorsun Ki Vücudun Bu Beslenmeyle Ketozise Giremez :) Yağ Yakamazsın. Sayın ZeusS_ Dan Özel Mesajla Yardım İste Yardımcı Olur Sanırım Nerelerde Yanlış Yaptığınla İlgili.

Salatayı ve yoğurdu mu kesmem gerekiyor?
Pilav olarak da bulgur pilavı tüketmeye çalışıyorum. Tamam antrenman yapmasam pilav yemeyeceğim hiç, fakat gerçekten antrenmanda enerjisiz kalıyorum. Ayrıca maksimum ağırlıklarla çalıştığım için kaslarımın erimesinden korkuyorum.
Günlük 3 (bazen 6) yumurta dışında pek bir protein kaynağım yok.

Tavuk göğsü yanında VG yapan biri makarna yiyebilir mi acaba ?

Soru daha önce cevaplanmışsa şimdiden özür dilerim.

Teşekkürler.

ben bütün gün aç durmaya çalışıyorum yağ yakmak için sonra akşam 8de akşam yemeği yiyorum ama biraz fazla kaçırıyorum böyle kilo veremezmiyim acaba?

ben bütün gün aç durmaya çalışıyorum yağ yakmak için sonra akşam 8de akşam yemeği yiyorum ama biraz fazla kaçırıyorum böyle kilo veremezmiyim acaba?

Sanırım body çalışmıyorsunuz. Çalışsaydınız zaten bu yaptığınız kesinlikle çok sağlıksız olurdu. Kasları eritir bitirirdiniz.

Hoş, şuan da farklı bir şey olmuyor. Bir çok reklamda, televizyonda söylenen "Aç kalmadan zayıflayın" olayı biraz hikaye. Zayıflamak istiyorsan az da olsa aç kalmalısın. Fakat sizin yaptığınız tamamiyle yanlış bir şey. Sabah kahvaltısız bir gün bence berbat olur. Öğle yemeği yememekte kararlıysanız Sabah ve ikindi olarak 2 öğün yiyebilirsiniz. İşe giderken (7:30) ve işten geldikten sonra (18:00) yenilen az karbonhidratlı, bol proteinli ve yağlı öğünler dinç ve sağlıklı olmanız için iyi olacaktır.

karatay diyetinde 5 saat sonra leptin hormonuyla yağ yakımı başlıyor diyordu bende öyle düşündüm uyurken başlıyor böylece tüm gün yağ yakıyorum gibi düşündüm ama yanlışmı bu çok teşekkür ederim cevabınız için

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı