Yağlanmanıza Veda edin! (Karatay Beslenmesi ile Sağlıklı Beslenmenin Abc si)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ZeusS_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öncelikle herkese merhaba;

Başlığı dün ilk kez okumaya başladım ancak zamanım olmadığı için bıraktım ve bugün sabahtan beri işten fırsat buldukça tamamını okudum. Emeği geçen herkese (katkı sağlayan,yorum yapan, adabıyla eleştiri de bulunan herkese gerçekten teşekkürler Ama özelliklede en çok emeği olan ZeusS'a)

Uygulama son derece hoş gözüküyor yakın zamanda beslenme programın sahibi olan Hocamızın kitabını edinip okuyacağım.

Tam 2,5 ay sonra düğünüm var ve yarın itibari ile kilo vermek adına bir çaba içine giriyorum. :)
Hadi Hayırlısı bakalım

Geçen günlerde L-carnitin ve CLA a edindim(henüz kullanmaya başlamadım) her nekadar başlıkta daha çok gereksizliğinden bahsedildi isede aldık bir kere en azından bir kür kullanma niyetindeyim.

Kafamda ki beslenme şekli ve spor planlarımdan behsediyim fikir ve eleştirilerinizi alayım istedim. Bu yolda yardımlarınızı bekliyorum.

Sabah 5,30 kalk :)
Bir bardak yeşil çay veya kekik suyu
5,45 e kadar kahvaltıyı bitir (yumurta, sucuklu yumurta, zeytin , ceviz ,(mümkün olursa Peynir)
5,45 kahvaltı arkası 1 tablet CLA
6,15 te spor başlangıçı, eğimli bir arazide Köpeğim eşliğinde ormanda koşu (yoruldukça yürüyüş)
7,00 da spor bitir
Duş ve işe haraket 7,30 :)

10,30 da yeşil çay bir avuç mikarı ceviz,fındık,badem veya antep fıstığı

12,45 de öğle yemeği ( Mercimek çorbası,bakliyatlar, bol tereyağlı döner, tavuk ızgara , köfte, balık (yandaki yemekler bulgur pilavı ile kombine)) [yemek arasında 1 tablet CLA ]

15,30 da yeşil çay bir avuç mikarı ceviz,fındık veya antep fıstığı

Şimdi tıkandığım nokta sizin tavsiyeniz ile yemek ve spor yer değiştirebilir hangisi doğru diyorsanız o

Yemek (öğle de ki seceneklerden yenilmeyenlerden bir grup)(yemek sırasında 1 CLA)
Arkasına likit 1500 mg l-Carnitin ve sabahki sporun aynısı :)
Akşam yemeği ve spor arasında 30 olacak ancak hangisi önce hangisi sonra siz yönlendireceksiniz.

Yemekten 2,5 saat sonra açlık bastırırsa kuruyemiş ile bastırılacak yok olması ise yemekten en az 4 saat sonra uyku

Sizce nasıl bir program eksikleri ve hataları neler neler eklenmeli

Şimdiden çok teşekkürler(ölçüleri yarın alarak işe başlayacağım gelişimi ve değişimi hep birlikte takip ederiz umarım)

Öncelikle değerli yorumlarınız ve emeği gören sözleriniz için teşekkür ederim :)
Çıkardığınız programa baktığımda ise konuyu ne kadar iyi özümseyip anladığınızı farkediyorum, gerçekden dikkati üst düzey zeki biri olduğunuz kesin...

Bence program dehşet ötesi ben çok beğendim eksik bir yerde bulamadım bence sakın bozmayın ;)
Sadece yoğurt-salata-omega3 ün asla atlanmaması gerektiğini bir kez daha hatırlatabilirim size ;)

Yağ yakıcıları madem edindiniz kullanın artık ne diyelim ama ben hiç kullanmadım açıkcası ;)

Spor ile yemek sırasını da sakın değiştirmeyin, koşu vb. kardio çalışmadan 1-2 saat önce mutlaka öğün alınmalı!
Uzmaların tartışdığı muallak bir konudur ama bence aç karnına kardio olmaz, hele ki insülin direnci tam olarak kırılmamış bir vücutta asla olmaz :)

@ Efrahim, aridata

Yağ yakımım yavaşladı diyen arkadaşlar (eğer gerçekden yavaşladıysa yani yağ yakımında 4-5. ayınız filan ise) 1-2 hafta feedback yapıp sonra yağ yakımına dönebilirler :)

Arkadaslar benim kilo vermem durdu hatta 1 kilo aldim ve bu beslenmeyi 1 aydir yapiyorum. Sizce bu normal mi? Birde evde ve pc basinda film izleyen birisiyim. Haftada 3 kere BB yapiyorum. Ama kilom 2 haftadir yerinde duruyor. Lütfen yardim edermisiniz? Simdiden tesekkürler.

Bende De Durmuştu Kilo Verme 1 Aydan Sonra. Bu Vücudunun Senin Kilo Kaybetmene Reaksiyonu. Merak Etme. Su Tüketimini, Beslenmeni Ve Kardiyonu Aksatmadığın Sürece Sonuca Ulaşmaman İçten Değil :D Kolay Gelsin.

Ben de şuan 1 aydan fazladır yapıyorum. Kilo vermem durduğu gibi artık aç karna 70 kilo geliyorum. Eskiden 69 gelirdim.

Ne yapsam bilmiyorum, vücut alıştı ya; şaşırtmak mı gerekiyor acaba?
Ben doymadan kalkmıyordum, yemeği azaltmayı düşünüyorum.

2 haftadır kardiyoyu bıraktım, sadece 3 gün antrenman yapıyorum.
Önümüzdeki haftalarda tekrar 3 gün antrenman 3 gün kardiyo olmak üzere 6gün spora gideceğim ve yemeği yarı yarıya indireceğim.

Bu tarz diyetlerle vgciye yakışır güzel bir vücut yapan biri varsa forumda fotolarını bekliyorum, 1 yıldır tekrarlıyorum aynı şeyi, bende uyguladım, çok araştırdım, ama olmuyor, bu tarz diyetlerle vg yapıp kaslanmayı beklemeyin, dediğim gibi bu diyetlerle güzel vücut yapan varsa foto göstermesini istiyorum

Kendime bakıyorum lapa pirinçle yağsız diyetle 40 kilo verdim, sonra hacimlendim 20 kg aldım, tekrardan 2 ayda 12 kilo verip define oldum, bunların hepsini karbonhidratla yaptım, sonra bunları araştırıyorum yaptıklarımın hepsi yanlış, binlerce vg ci yanlış yapıyor, müsabıklar yanlış yapıyor, konudaki tartışmaları gördüm o yüzden yazıyorum bunları, körü körüne savunmayın şu diyetleri bodyforumtr burası ev hanımlarına hareketsiz insanlara göre piyasaya sürülen diyetleri siz yanlış yapıyorsunuz doğrusu bu diye inatla savunmayın, bu diyetlerle kilo verilir, sağlıklı da olunur, ama vgci vücudu yapılmaz, body yapılmaz, yapan varsa ve karşılığını alıyorsa lütfen fotoğrafını koysun vücudunu görelim, karbonhidratlarla vücut yapan onlarca üye varken bu tarz diyetleri bi ton üyenin savunmasına rağmen vücudunu gösteren yok

Bu tarz diyetlerle vgciye yakışır güzel bir vücut yapan biri varsa forumda fotolarını bekliyorum, 1 yıldır tekrarlıyorum aynı şeyi, bende uyguladım, çok araştırdım, ama olmuyor, bu tarz diyetlerle vg yapıp kaslanmayı beklemeyin, dediğim gibi bu diyetlerle güzel vücut yapan varsa foto göstermesini istiyorum

Kendime bakıyorum lapa pirinçle yağsız diyetle 40 kilo verdim, sonra hacimlendim 20 kg aldım, tekrardan 2 ayda 12 kilo verip define oldum, bunların hepsini karbonhidratla yaptım, sonra bunları araştırıyorum yaptıklarımın hepsi yanlış, binlerce vg ci yanlış yapıyor, müsabıklar yanlış yapıyor, konudaki tartışmaları gördüm o yüzden yazıyorum bunları, körü körüne savunmayın şu diyetleri bodyforumtr burası ev hanımlarına hareketsiz insanlara göre piyasaya sürülen diyetleri siz yanlış yapıyorsunuz doğrusu bu diye inatla savunmayın, bu diyetlerle kilo verilir, sağlıklı da olunur, ama vgci vücudu yapılmaz, body yapılmaz, yapan varsa ve karşılığını alıyorsa lütfen fotoğrafını koysun vücudunu görelim, karbonhidratlarla vücut yapan onlarca üye varken bu tarz diyetleri bi ton üyenin savunmasına rağmen vücudunu gösteren yok

Savunduğun şeyin benzerimi diyeyim kanıtımı diyeyim ne anlaşılırsa artık : https://www.bodyforumtr.com/vbforum/arson-diyet-yk-s-12-t50950.html

Türk toplumunun yüzde kaçı herhangi bir sporla izleyici olmak dışında bizzat sporun içinde rol alarak ilgileniyor ? sporla ilgilenen insanların ne kadar vücut geliştirme yapıyor ?sokağa çıkıp baktığınızda kaslı, fit insan mı fazla yoksa göbeği önde önde giden +100kg abiler ablalar mı fazla ?

Bu beslenmenin amacı aşırı kilolu olan insanların yiyeceklerini çok fazla kısıtlamayarak ,çok hafif bir sporla ciddi kilolar vermesini sağlamak.

Konu başlığına bakarsanız " Yağlanmanıza Veda edin! (Karatay Beslenmesi ile Sağlıklı Beslenmenin Abc si" yazıyor.Bu şekilde beslenen birine ciddi şekilde kas kütlesi artışı vaad edilmiyor. Zaten zeuss da bunu kaçıncı kez söyledi bilmiyorum ama ben yine hatırlatayım bu diyetin amacı insanların fazla kilolarından kurtulması.

Son düzenleme:
Ben de şuan 1 aydan fazladır yapıyorum. Kilo vermem durduğu gibi artık aç karna 70 kilo geliyorum. Eskiden 69 gelirdim.

Ne yapsam bilmiyorum, vücut alıştı ya; şaşırtmak mı gerekiyor acaba?
Ben doymadan kalkmıyordum, yemeği azaltmayı düşünüyorum.

2 haftadır kardiyoyu bıraktım, sadece 3 gün antrenman yapıyorum.
Önümüzdeki haftalarda tekrar 3 gün antrenman 3 gün kardiyo olmak üzere 6gün spora gideceğim ve yemeği yarı yarıya indireceğim.

Kaç Öğün Tüketiyorsun FuzuLi?

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 15:30 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 15:26 ----------

Türk toplumunun yüzde kaçı herhangi bir sporla izleyici olmak dışında bizzat sporun içinde rol alarak ilgileniyor ? sporla ilgilenen insanların ne kadar vücut geliştirme yapıyor ?sokağa çıkıp baktığınızda kaslı, fit insan mı fazla yoksa göbeği önde önde giden +100kg abiler ablalar mı fazla ?

Bu beslenmenin amacı aşırı kilolu olan insanların yiyeceklerini çok fazla kısıtlamayarak ,çok hafif bir sporla ciddi kilolar vermesini sağlamak.

Konu başlığına bakarsanız " Yağlanmanıza Veda edin! (Karatay Beslenmesi ile Sağlıklı Beslenmenin Abc si" yazıyor.Bu şekilde beslenen birine ciddi şekilde kas kütlesi artışı vaad edilmiyor. Zaten zeuss da bunu kaçıncı kez söyledi bilmiyorum ama ben yine hatırlatayım bu diyetin amacı insanların fazla kilolarından kurtulması.

Eklemek Gerekirse Zaten Sayın ZeusS_ Da Hacimlenmek İçin Karatay Diyetini Bıraktı Diye Biliyorum :) Kimse Bu Diyetle Kas Yaparsın Demedi. Ancak Şunun Garantisini Ben Verebilirim Ki Yağ Yakarken En Az Kas Kaybettiren Diyet Sistemi Budur.

• Like
Reactions: Azi
dediğim gibi bu diyetlerle güzel vücut yapan varsa foto göstermesini istiyorum

Tabiki , ama güzel bir vucut olarak halen görmüyorum çok eksiklerim var

şuan ztn karatay tarzında beslnmem imkansız besyo antremanlarım var mecburen khları arttırmak gerekiyor , öğün sayısı olsun vs.. ancak karatay diyeti uygularkende ant öncesi muhakkak kompleks karbo alıyordum özellikle bulgurrrrr.

Şöyle başlıyım 1.si karatay beslnemesini uygularkenki amacım sadece vucud gelisimi değildi

Pek çok sorunum düzeldi mesela şöyle söyliyim ;
-sindirim sorunlarım düzeldi , zart zurt problemleri bitti :)
-çok uyuşuk bi insandım şuan duvarı delmem söz konusu
-sürekli 3 saatte bir yemek yemem aman kaslarım eriyor takıntım gitti.
-musabık bir sporcu olmadıgıma göre musabık sporcular gibi beslenmemın(ilaçsız) saçma oldugu kafama dank etti.
-dediğim gibi amacım vg dalında ilerlemek ancak şuanki maddi pozisyonum el vermiyor uzun zmandır supplement kullanmadım, bu açıdanda karatay diyeti azda olsa moral verdı diyebilrm :)
-Birde et yiyebilsek şu güzel ülkemde fiyatlar makul olsa hiç bi sıkntı kalmayacak :)

Resim istemişsiniz ancak şunu not düşmem gerekiyor , vucudum bariz hayvanı 188/98 lik insancıgım fotolarda mağlum çok estetik görünmüyorum ancak genede paylaşmak ıstedım.

51uny.jpg

Şuan belim 95 , sağdaki foto 100 dür tahmnm ,

kollar 41.5 43 arası 85 lere indigim zaman bi 39 40 lara iner.

Kaldıki cok da aktif biri değilim yani 2 3 ayda toplasan 2 3 kere halısaha maçı yapmsmdır onun dısında bir kardiyo etkiligim yok :)

Şunada katılıyorum musabık pro bir sporcu olsam kattiyen bu tarz bir beslenme uygulamam , cunku oncelık spordaki başarı , uygulayan ınsanda yoktur yanı :)

Şuanda 97-100 kilolarda olmama rağmen aldıgım proteinde çok azdır

mesela gün içinde ortalama 500 gram tavuk , sabahlarıda yediğim lorlu 5 yumurtalı omlet.Gördüğünüz gibi az protein almamla kaslarım erimiyor :)

Ha neden böyle beslenıyosun dersenız tamamen maddiyatla alakalı.

Şunuda söylemeden geçemicem beslnme önemlidir tabiki muhakkak ama , saçma sapan bir antreman sistemiyle istediginiz kadar mükemmel beslenın boşa.

Kaç Öğün Tüketiyorsun FuzuLi?

3 öğün yiyorum.

Sabah kahvaltısı: 07:30
3 yumurta
1 domates, 1 salatalık
Yeşil Zeytin ve Tam yağlı beyaz peynir

Öğle yemeği: 13:00
1 kase çorba
1 tabak bulgur pilavı & üzerine günün yemeği
1 kase yoğurt
1 tabak salata bol zeytinyağlı

Akşam yemeği: 20:30
1 kase çorba
1 tabak bulgur pilavı & üzerine günün yemeği
1 kase yoğurt
1 tabak salata bol zeytinyağlı

Öğle ile akşam genelde aynı oluyor. Bazen bulgur pilavı yerine pirinç veya makarna oluyor.

1,76 boy, 70 kiloyum. Yağ yakmak istiyorum fakat istediğim sonucu alamıyorum. 1,5 aydır yalnızca bileklerimdeki damarlar belirginleşti, onun dışında bel ve bacaklarda incelme yok.

Kas kaybettiğimi de düşünüyorum.

1 haftadır Maksimum ağırlık ile 3x8 hareketler yapıyorum. 3 gün antrenman, kardiyo yok.

Önümüzdeki hafta yemeklerde önce salatayı ve yoğurdu bitirmeyi düşünüyorum. Genelde yemekler bitiyor salata kalıyordu. Salatayı da üstüne yiyordum. Bu da karnımın şiş gözükmesine falan sebep oluyordu. Önce salatayla doyurmayı düşünüyorum.
Kardiyoya tekrardan başlayacağım 2 hafta içinde.

Ama gerçekten çok sıkıldım. 1,5 aydır sürekli aynı şeyleri yemek çok sıkıntı veriyor. Ekmek yemeyi özledim, değişik sabah kahvaltılarını özledim. Sürekli yumurta. :(

Lifalif alıp antrenmanlardan 1,5 saat önce sütle beraber 1 kase yemeyi ve dolayısıyla öğün sayısını 4e çıkarmayı düşünüyorum. Nasıl olur?

Ben size karatayla beslenen ve vücut yapan birini gösterin dedim, uyguladığınız diyetler karatay diyeti değil bildiğin vücutcu diyeti, idman sonrası hariç şeker yok, kompleks karbolar tüketilir, idman öncesi öğünler sağlam olur,4-6 arası öğün yapılır, bol protein, ve yararlı yağlar, bu diyet karatay değil, yıllardır bizlerin kullandığı beslenme şeklidir. Adına karatay diyip yeni birşeymiş gibi anlatıyorsunuz burda,

Günde max 3 öğün, antreman sonrasıda dahil olmak üzere hiç şeker almamak, yatmadan 4-5 saat önce yemeyi kesmek ve konudaki yazıları yani saf karatayı uygulayıp sonuç alan varmı merak ediyorum, merak da etmiyorum açıkcası çünkü sonuç alan yok zayıflamaktan başka, siz karatay diyeti yapmıyorsunuz vücutcu diyeti yapıyorsunuz sonrada bak yaptım oldu demeyin aynı diyeti dünya genelindeki vücutcular yıllardır uyguluyor çünkü

Zayıflamanın tek kuralı var, giren kalori çıkandan az olacak, öyle sınırsız yağ ye sınırsız kh tüket bunlar kana yavaş karışıyor diye bir hikaye yok giren çıkandan fazla olursa kilo alırsın, ihtiyacın olan proteini alacaksın, kasları çalıştırıp onlara gerekli olan glikojeni yükleyeceksin, yararlı yağları alacaksın, insülini zıplatmayacaksın, bu kadar basit

@CarpeNoctum Birde günde 500 gr tavuk 5 lorlu yumurtada da 170-200 gr arası protein var, bitkiselleri de sayarsan 250 gr ı bulur , bumu az ? :D

@pozitron

Konuyu baştan sona okudum , konu içindeki tartışmaları görüp yazdım yorumumu, aynı şey taş devri diyetinde de oldu, yağlarınızdan kurtulun diye bi furya esti, sonra aynı konuda bodyci beslenmelerine karşı karbonhidratlara karşı savaş açıldı, sonra foto koyun dediğimde bak bu konuda ne yazıyor yağ yaktırıyoruz vs vs diye cevaplar geldi, konuda yağlara veda etmekten çok karbonhidratlara karşı yorumlar, 6 öğünün gereksizliği, yatmadan 4-5 saat önce yemeyi kesmek, vücut kütlenin 1 katı protein yeter, hep bunlar savunulmuş, sonra vg ye modifiye ettik karatay diyetini diye bizim sporun bilinen temel diyetleri yeni birşeymiş gibi anlatılmış, ona göre yorum yaptım ben de

Son düzenleme:
@CarpeNoctum

Kardeşim vücudun süper hale gelmiş gerçekten tebrikler, bel inceldikçe 3gen çıktıkça vücut nasılda hoş bir hale geliyor kendinde bizzat tecrübe etmişsin ;)
Başarınla ilgili daha ayrıntılı yorum vb bilare yapmak isterim ;)

@Okuyombenya

Arkadaşlar böyle mesajlara cevap vermiyorum artık derken "Okuyombenya" arkadaşımızın şahsına yada işte karatya karşıtı bilmemne filan kişilerin yazdıklarına anlattıklarına kapalıyım okuyorum cevap dahi vermiyorum gibi karşı tarafı muhattaba almayan ciddi görmeyen bir tutum içerisindeyim artık anlamı çıkartılmasın!
Kesinlikle küçük görmüyorum yazdıkları şeyleride baştan sona okuyorum!

Ama bu konu cidden 100kez soruldu ve yazdım cevapladım, madem şuanda tekrar edildi 101. kez cevap yazalım yeri gelmişken.

1- Karatay yada keto beslenmelerle Vg yapan 10larca kişi var forumumuzda fotolarını çeşitli başlıklarda koydular, forumu takip edenler bilirler!
Bir tek bu başlık değil sonuçta bu konunun anlatıldığı bir çok başlıkda konuldu, şimdi bu başlık da da konulmuş olundu...
Ki buna ne gerek var, ne alaka yani?
İyi o zaman en iyi vücut yapan üyeyi üstat belliyelim, insan kanı mavidir dese bile bütün bilimsel verileri kenara atıp ona inanalım bu mantığa göre...

2- Keto beslenme ile beraber Vg yapılır ve hacimde kazanılır!
Bizim forumumuzda yok ama yabancı forumlarda keto beslenerek hacim alan adamalar var!
Ki hatta sevgili Danny bile çıkıp dedi; ben istesem sıfır Kh kullanarak bile hacim almayı anlatan makaleler var elimde alınır dedi...
Ama koymuyorum dedi...
Eeee neden koymadığı ortada işte böyle adamlar zaten giderek ya günlüğüne kapanıyor yada forumu terk ediyor...

Keto beslenme ile hacim yapılır!
Ama nasıl yapılır?
Hacim alırsınız fakat istediğiniz hacimi 1 senede değil 2 senede alırsınız.
Yani ketoda olmanız size engel olmaz sadece işinizi uzatır!
Süreyi uzatır!
Fakat temiz alırsınız, hiç yağlanmadan alırsınız öylede bir avantajı olur size...
Yani avantajıda vardır, fakat süre uzar dezavantajı da vardır!
75-80 kg aralığındaki bir hacmi isteyen adam bırakın keto ile Vg yapsın o ağırlık da kalarak hacmini şekillendirsin...
75kg de güzel hacim olmaz mı?
Olur! Bakın Mahmut Irmaka 75kg de nasıl bir hacim olur!

Vücuda bir miktar insülin direnci vererek, öğün sayısını 5-6 ya çıkartmak, Kh ları daha fazla kullanmanın mantığı hem işleri hızlandırmak hemde daha yüksek ağırlıkları hedeflemek için yapılır!
Ki bende şuanda böyle yapıyorum!
Temel kriterler, karataydan ve keto beslenmelerden öğrendiğim sağlığı düzelten temel kriterleri çok fazla terketmemekle beraber ekmeği ve şekeri bir miktar arttırıma giderek günde en az 5 öğünü gördüğüm bir düzene geçtim!
Bunun sebebi çaylak olmam!
Çaylak olduğum için işler biraz daha çabuk olsun istiyorum, acele ediyorumda ondan!
Çünkü benim 85kg gibi bir hedefim var ve buna keto + Vg şeklinde çok uzun sürede erişirim, çok uzun sürer şuan 73 kiloyum, 10kg kadar bir kütleden bahsediyoruz, daha çabuk ulaşayım diye acele ediyorum ve bu yüzden böyle bir şey yapıyorum...
Ki hazır benden bahsetmişken, benimde günlüğümde karataydan çıktığım en son halimin fotoları var...

3- Bütün müsabıklar yanlış biliyorda bir siz mi doğru biliyorsunuz?
Bu mantığa da ayar oluyorum açıkcası...
Arkadaşım ne alakası var, yeni dönem müsabıkların bir çoğu bu gelişmeleri takip ediyor ve hatta definasyonlarında kullanıyorlar bile!
Ki ayrıca adı üstünde müsabık adam, genel mantığı anlattık; dur lan sağlıklı olayımda keto ile 10 senede yarışmaya hazırlanıp 10 sene sonra hangi yarışma denk gelirse artık ona katılayım mı diyecek?
Müsabık bir adam o kadar beklemez Vg geçmişi zaten vardır amatör düzeyde 3 bilemedin 4 sene yarışmaya hazırlığa ayırır ve girer...
Bu yazdığım orta düzey müsabıklar için, daha üst düzey olanlar tabi ki zaten mazilerinde orta düzey yarışmalara daha küçük kilolarda girmiş daha büyük kilolarda ve daha ciddi yarışmalara tabi ki çok daha uzun hazırlanıp katılıyorlar...
Mr Olimpia kıyısından bile geçen, adı o yarışmayla anılan her isim zaten en az 20-25 yıldır bu sporun içinde o başka bir olay o total süredir!
Benim anlatmak istediğim yarışma hazırlığına ayrılan vakittir...

ÖZETLE arkadaşım dar kafalı değiliz, takıldığımız yok bir düşünceye, neyin ne olduğunu biliyoruz ve hangisi işimize gelirse onu kullanıyoruz ;)

Ayrıca Türkiyenin kaçı spor yapıyor demişsin, insanlara böyle karatay diyeti taş devri diyeti, mesut yar diyeti diye onca şey öğretilceğine fitness-vg diyetleri öğretilip spor yaptırılsa hepsini kapsayacağı için hiç bir sıkıntı olmayacak zaten, çözüm bu piyasaya sürülen diyetlerde değil, vücut geliştirmededir, vücut geliştirme forumunda da karatay diyetlerinin, taş diyetlerinin, ender saraç bilmemne diyetlerinin anlatılmasını gereksiz buluyorum, vücut geliştirme ve sporcu beslenmesi anlatılsın yeter hepsini kapsayacağı için

Ayrıca Türkiyenin kaçı spor yapıyor demişsin, insanlara böyle karatay diyeti taş devri diyeti, mesut yar diyeti diye onca şey öğretilceğine fitness-vg diyetleri öğretilip spor yaptırılsa hepsini kapsayacağı için hiç bir sıkıntı olmayacak zaten, çözüm bu piyasaya sürülen diyetlerde değil, vücut geliştirmededir, vücut geliştirme forumunda da karatay diyetlerinin, taş diyetlerinin, ender saraç bilmemne diyetlerinin anlatılmasını gereksiz buluyorum, vücut geliştirme ve sporcu beslenmesi anlatılsın yeter hepsini kapsayacağı için

Yaptığımız karatay değilde sporcu diyeti mi aslında???????????

Konuşturma şimdi beni hangi sporcu diyetinde tereyağı iç yağı yiyor?
Daha düne kadar aman yağ var kolestrol bile var diye yumurtayı ayırıp yiyordunuz...

Şimdi çıkmış biz zaten bunları biliyorduk zaten böyle besleniyorduk, bu sporcu diyetidir diye kendinize yamamaya çalışmayın...

Yaptığımız karatay değilde sporcu diyeti mi aslında???????????

Konuşturma şimdi beni hangi sporcu diyetinde tereyağı iç yağı yiyor?
Daha düne kadar aman yağ var kolestrol bile var diye yumurtayı ayırıp yiyordunuz...

Şimdi çıkmış biz zaten bunları biliyorduk zaten böyle besleniyorduk, bu sporcu diyetidir diye kendinize yamamaya çalışmayın...

20 tane yumurta yersek günde sarılarını ayırırız tabi, evet bu diyet bizim diyetimiz, kompleks karbonhidrat, bol protein, sağlam yağlar, tereyağı veya iç yağı kullanmayan adamın kendi tercihidir, kaldı ki body yapan biri et tüketir bolca gerekli hayvansal yağları alıyor zaten tereyağı ve iç yağı diye ayrıyetten yağ tüketmemize ne gerek var?

Kompleks karbo,yüksek protein, sağlam yağlar, bu diyet ne diyeti? Yıllardır kimler uyguluyor bunları? Karatay mı bulmuş, 2005 tarihli konulara bak bakayım bu forumdaki sporcular nasıl besleniyormuş

Vgciler zaten ekmek yer,şeker yer, margarin kullanır, işlenmiş gıdalara bayılır, bu diyeti bilmiyorduk madem böyle besleniyorduk herhalde yıllardır :D

Karatay diyeti max 3 öğün, şeker asla yok idman sonrası da dahil, yatmadan 4-6 saat önce yemeği keseceksin, 3 öğünde de "DOYANA" kadar yiyeceksin,kompleks karbo yiyeceksin ama pirinç, yulaf falan yasak,meyvelerinde çoğu yasak, karatay diyeti budur, böyle beslenip sonuç alan varmı dedim, karatayla beslenen yokki, orasını burasını kırpıp vgcilere uyarladık diye yeni birşeymiş gibi anlatmışsınız,

Forumda onlarca üye var bilmem kaç kilo veren , sonra da muazzam vücut yapan (klasik sporcu diyetleriyle) , ama böyle yeni piyasaya sürülen diyetlerle zayıflayan olursa bir başka oluyor heralde, konu üstüne konu, diğer beslenme tarzlarına saldırılar,en doğrusu bizimki tarzı yaklaşımlar, bak bu adam bu diyetle şöyle yapmış diye örnekler, el oğlu kıymetli olur :D

Son düzenleme:
bu konu hala çok net değil bence..bu yüzden kırıcı olmadan tartışmaya devam edelim..

Ağırlık çalışmaya başlayan herkesin bir günde arnolda dönüşmesinden korkulan bir ülkede yaşıyoruz.Ben bu insanlara pirinç lapası , lor peyniri , haşlanmış tavuk yiyecekseniz günde 1saat kardiyo yapacaksınız sonra ağırlık çalışacaksınız desem kim takar ?

Ama desem ki bak güzel kardeşim tabiri caizse hayvan gibi yiyeceksin ve zayıflayacaksın. Et de yiyeceksin yağ da peynir de meyve de sebze de....ve çok değil 30 40 dk yürüsen çok daha sağlıklı olacaksın desem daha ilgi çekici olur.

Kilo başına 1 gram proteinle de hacim yapılır arkadaşım.Heavy duty tarzında çalışırsan yaparsın.mentzerin yaptığı gibi.

Son düzenleme:
Ağırlık çalışmaya başlayan herkesin bir günde arnolda dönüşmesinden korkulan bir ülkede yaşıyoruz.Ben bu insanlara pirinç lapası , lor peyniri , haşlanmış tavuk yiyecekseniz günde 1saat kardiyo yapacaksınız sonra ağırlık çalışacaksınız desem kim takar ?

Ama desem ki bak güzel kardeşim tabiri caizse hayvan gibi yiyeceksin ve zayıflayacaksın. Et de yiyeceksin yağ da peynir de meyve de sebze de....ve çok değil 30 40 dk yürüsen çok daha sağlıklı olacaksın desem daha ilgi çekici olur.

Kilo başına 1 gram proteinle de hacim yapılır arkadaşım.Heavy duty tarzında çalışırsan yaparsın.mentzerin yaptığı gibi.

Böyle anlatırsan eyvallah, herkese de yararı olur, ama konunun geneline bakıldığında karatay diyeti dışındaki beslenme tarzları %100 yanlış kabul edilmiş, 2-3 kişi karşı gelincede klasik sen ne biliyon dayanağın ne gibi yorumlar atılmış, karataya 3-4 ekleme yaptık diye de bildiğin sporcu diyeti yeniymiş gibi anlatılmış özellikle 3-4 kişi bu diyeti sanki mucizeymiş gibi sanki yeni birşey bulunmuş gibi savunuyor, benim yorumum bunadır, senin gibi düşünenlere değil, dediğin gibi yoldaki vatandaşa bunu anlatırsan yararı olur, doğru olur, ama vg yapan birine bunu anlatıp sen yanlış yapıyorsun bunları bilmiyordun,karatay bu diyetin adı dersen tepki de alırsın eleştiri de alırsın , hele birde vg forumunda...

Yağ yakımına da gelince, yukarda yazdım tekrar edeyim

Zayıflamanın tek kuralı var, giren kalori çıkandan az olacak,

Öyle sınırsız yağ ye sınırsız kh tüket bunlar kana yavaş karışıyor diye bir hikaye yok giren çıkandan fazla olursa kilo alırsın, ihtiyacın olan proteini alacaksın, kasları çalıştırıp onlara gerekli olan glikojeni yükleyeceksin, yararlı yağları alacaksın, insülini zıplatmayacaksın, bu kadar basit, buda karatay diyeti değil sporcu diyetidir.

Forumda vegan beslenip memnun olan da var, keto beslenip memnun olan da, ama onlar demiyor sizinki yanlış doğrusu bu diye, tercihim bu ben bu yoldan yapıyorum diyor, karatayı uygulayanlarda kimseye sizinki yanlış, böyle daha sağlıklı, doğrusu bu diyemez, zaten "bu konuda" anlatılan karatay diyeti bizim diyetimizin neredeyse aynısı, yeni birşey yok

Son düzenleme:

1 kisi kilo basi 1 gr protein yaptiysa digerleride Boyle yapmadi digerlerinin beslenmesinide biliyoruz burda konu zaten vucut gelistirme degil yag yakimi

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:24 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:13 ----------

Giren cikan bukadar onemliyse benim bmh 2500 filan 2500 kalorilik cikolata dondurma pasta yiyim zayif kalacam kilomu korucam oylemi :) mantikli geliyomu bu sana ?

1 kisi kilo basi 1 gr protein yaptiysa digerleride Boyle yapmadi digerlerinin beslenmesinide biliyoruz burda konu zaten vucut gelistirme degil yag yakimi

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:24 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:13 ----------

Giren cikan bukadar onemliyse benim bmh 2500 filan 2500 kalorilik cikolata dondurma pasta yiyim zayif kalacam kilomu korucam oylemi :) mantikli geliyomu bu sana ?

Tekrar yazıyorum
Zayıflamanın tek kuralı var, giren kalori çıkandan az olacak,

Öyle sınırsız yağ ye sınırsız kh tüket bunlar kana yavaş karışıyor diye bir hikaye yok giren çıkandan fazla olursa kilo alırsın, ihtiyacın olan proteini alacaksın, kasları çalıştırıp onlara gerekli olan glikojeni yükleyeceksin, yararlı yağları alacaksın, insülini zıplatmayacaksın, bu kadar basit, buda karatay diyeti değil sporcu diyetidir.

İyice görmen için

"insülini zıplatmayacaksın"

:)

Bende sana karatayla ilgili kafama yatmayan birşey sorayım, 3 öğün yapacaksın, öğünlerde doyana kadar yiyeceksin, et , kompleks karbo serbest,günde 2500 kalori yaktın, her öğün başı 1000 kalori aldın, doyana kadar yemiştik, 500 kalori açık var, bu adamın body yapmadığınıda düşünürsek, o kalori göbekten başka nereye gidebilir?

Ayrıca mercimek, nohut bunları yiyebiliyorsunuz karatay diyetinde, bi oturuşta 300-400 gr mercimek yersen o bünyeye direk şeker yemişsin, ekmek yemişsin gibi etki yapar, glisemiks indeks kadar glisemik yükte önemli, burda bu kadar şey anlatırken biride çıkıp demiyor aga bu nedir diye, karatay kendi içinde temelini oturtamamış, çelişiyor zaten, bu sokaktaki sağlıksız vatandaşa,vg yapmayan birine uygun bir diyet.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı