Yağlanmanıza Veda edin! (Karatay Beslenmesi ile Sağlıklı Beslenmenin Abc si)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ZeusS_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kırmızı Et sevmıyorsan , haslanmıs tavuk gogusunu tavada tereyağı ile kavurarak yiğeblrsn bnm gibi .Yağı fazla ürünler tüketmenın mantıgı ztn senı tok tutması cunku uzun zmn periyotları var öğünler arası ortalama 5 saat gibi. Yağların gı si 0 oldugundan insülin oynatmaz yani bu diyetin mantıgı bu. O zmn çağre yaptıgın salatayı bol zeytın yağlı tüket yani bi yerden denge kurman gerek.
Sabah icin illaki sucuk felan tüketmek zornda değilsin ancak yumurtalar tam olsun minimum 2 3 , yanında tam yağlı peynir uygundur.
Islenmış gıdalar ve tahılları tüketmedigini varsayıyorm artık onu geçersek Kuru yemislerden özellkle gün ıcınde badem ceviz fındık 3 ünden illa birini tüket.
evet dogru yaglılar herzaman tok tutuyor evet az bir tereyagla tavugu bu sekilde yapabilirim ama az yagla:D ayh salatayı bol zeytınyaglımı hayır cok zor bu iste en fazla koyabilecegim miktar 1 tatlı kasıgı olur yumurtayı cok severim hepte tam olarak tükettim peynirimde tam yaglı degil of ne yapcam ben tam yaglı yiyememki bu yüzden ketojenik diyeti bile yapamadım o zaman söyle yapsam bu tam yaglı ürünleri tüketemiyecegim icin dengeyi kuruyemisle yapsam olurmu peki? ne kadar yemem lazım gün icerisinde kuruyemisleri bu konu hakkında yardımcı olurmusun lütfen birde balık yagı alayım diyorum bu sekilde dengeyi saglamak icin rafine basit seker vs tüketmiyorum zaten tüketsemde cok olmuyor ama sorun degil tüketmemek

Elbette kuru yemıslerden karsılayabılrsn ama bu dıyetın kitabına ne kadar uygun olur tartısılır yani dengeyi kurmak onemlı.Genelde herkez yağsız ürünleri off diyerek zorla tüketir sizinki ayrı bir vaka gercekten :)

Ketojenık dıyet uygulynlara bakıyorumda ybancı forumlarda zeytın yağını içenler var , bu da bir yöntem olabılır 10 snlik bir eziyet ilen.Yani uygulanabılır en azndan sabah yumurta tükettıgınzden sorun olmaz(hatta sevıyorsanız arttırılabılr) ancak diğer öğünlerde yağı birazcık daha arttırmaya gayret gostermenız gerek.

Suanlık bence bu tarzda gidin derim tavuk dediğim sekıl , salatalara brz dha zytın yağı ayrıca balık yemedeğiniz gunler mutlaka omega3 takviyesi alın.Kuru yemıslerıde dedıgınz sekıl arttırabılrsnız ogunlerde bu durumda.

haklısın ya :D tuhaflık bende ama napayım yiyemiyorum iste midem bulanıyor sonra da affedersin cıkartiyorum:(ay bide yag icmek allahım ya yazarken bile midem bulandı:)
balık yagı alıyorum o zaman ben birde kuruyemisi bol ekliyorum baska türlüsü maalesef olamicak gibi off off

Tahılların zararlı oluşu kafamı karıştırdı,ara öğün meselesi de :(
Mide kasları düz kaslardır, yani kendi kontrolümüzde değildir çalışması. Fakat bu kalori yakmadığı anlamına gelmez,kalp dahi kalori yakarken! Bence ara öğünlerde havuç gibi çok düşük kalorili sebzelerle veya az miktar kuru meyve yemek daha mantıklı olur. Hem insülini oynatmayız hem de midemiz sürekli çalışır. Aynı zamanda midemiz rahatlar, sakin sakin çalışsın,nasılsa yorulmuyor.
Lif gerekli,suyu emip dışkıyı yumuşatır,sindirim sistemine yardımcı olur.
Antrenman öncesi ve sonrası yavaş sindirilen karbonhidrat almazsak mantıken kaslardaki ve karaciğerdeki glikojen depoları tükendiğinden homeostasis altüst olur, vücut kanda serbest dolaşan ne bulursa kullanır enerji veriyorsa. Proteinler dahil. Vücut depolanmış yağları kullanmakta zorlanır,düşünsenize, organlara yakın küçük yapılı yağ hücreleri varken en dışlardaki kocaman yağ hücrelerini niye parçalasın! Yavaş sindirilen kh meselesi doğru, ama eksikleri var gibime geliyor.
Forumdan ve çeşitli internet sitelerinden çok fazla bilimsel makale okudum, ve kişisel görüşüm bu Karatay beslenmesinin pek de küçümsenemeyecek eksiklikleri olduğu.Tabi bu meseleyi bu konuda uzmanlar konuşmalı aslında,bizim gibi avam takımından kimseler değil. Ve hep belirttiğim gibi,kendi görüşüm ve ben bir uzman değilim. Şu kadının karşısında bir de karşıt görüşlü beslenme uzmanını çıkarsınlar,onlar tartışsın ama bu bizim elimizde değil. Haliyle böyle şeyleri hemen kabullenmemek gerekir.
Yağ meselesi en iyi kuruyemişle çözülür. Zira doğal ve vücudu ferahlatan yağ içerir kuruyemişler,yalnız soslu olmayanlar ve roasted (yağ ile kavrulmuş) olmayanlar. Fındık,ceviz,badem gibi,protein oranları da çok yüksektir,yağ oranları da. Ortalama %20-25 protein ve %35-55 yağ içeriyorlar.

Bence ara öğünlerde havuç gibi çok düşük kalorili sebzelerle veya az miktar kuru meyve yemek daha mantıklı olur. Hem insülini oynatmayız hem de midemiz sürekli çalışır.
evet ara ögün yaparak vucudu insuline bogalım 2 3 saatte bir insulin salgılasın vucud ve yaglanalım ?

Bu diyetteki amac daha az insulin salgılatıp insulin direncini kırmak agzımıza giren her yiyecek yaglar haric vucuda insulin salgılatır o yüzden ara ögün yapmak hatalı

Antrenman öncesi ve sonrası yavaş sindirilen karbonhidrat almazsak mantıken kaslardaki ve karaciğerdeki glikojen depoları tükendiğinden homeostasis altüst olur, vücut kanda serbest dolaşan ne bulursa kullanır enerji veriyorsa. Proteinler dahil. Vücut depolanmış yağları kullanmakta zorlanır,düşünsenize, organlara yakın küçük yapılı yağ hücreleri varken en dışlardaki kocaman yağ hücrelerini niye parçalasın!
vucud 1 . enerji kaynagı olarak sekeri degil yagı tercih ederse surekli yagı enerji kaynagı olarak kullanır Vucud neden dısardaki yag hucrelerini parcalamasın onları zor zamanlarda enerji kaynagı olarak saklamadımı? Parcalamasındaki sebeb nedir ?

Karatay beslenmesinin pek de küçümsenemeyecek eksiklikleri olduğu.Tabi bu meseleyi bu konuda uzmanlar konuşmalı aslında,bizim gibi avam takımından kimseler değil. Ve hep belirttiğim gibi,kendi görüşüm ve ben bir uzman değilim. Şu kadının karşısında bir de karşıt görüşlü beslenme uzmanını çıkarsınlar,onlar tartışsın ama bu bizim elimizde değil
Tv de karsılastılar zaten tamamen bilimsel sekilde acıkladı Kadın dediginiz kisinin cv sine bakarsanız gelmis oldugu egitimi gorursunuz

Yağ meselesi en iyi kuruyemişle çözülür. Zira doğal ve vücudu ferahlatan yağ içerir kuruyemişler,yalnız soslu olmayanlar ve roasted (yağ ile kavrulmuş) olmayanlar. Fındık,ceviz,badem gibi,protein oranları da çok yüksektir,yağ oranları da. Ortalama %20-25 protein ve %35-55 yağ içeriyorlar.
yag meselesini cözmenin en iyi yolu yemekleri yaglı pisirmekte

kuyruk yagı tereyagı zeytinyagı fındık yagı ve balık yagı kullanmaktan gecer

İnsulini tek yukseltmeyen yaglardır

Tahılları Neden yememeliyiz ?

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/tah-llar-neden-yememeliyiz-t44859.html

heldic birsey sormak istiyorum sana benim gibi yaglı yiyemeyenler günlük kh miktarını ne kadarda tutmalıdır mesela baklagiller yiyebiliyoruz bunlarda ki kh oranı yüksek bunu nasıl ve ne kadar kac gr olarak sınırlandırmalıyız?

Tahılların zararlı oluşu kafamı karıştırdı,ara öğün meselesi de :(
Mide kasları düz kaslardır, yani kendi kontrolümüzde değildir çalışması. Fakat bu kalori yakmadığı anlamına gelmez,kalp dahi kalori yakarken! Bence ara öğünlerde havuç gibi çok düşük kalorili sebzelerle veya az miktar kuru meyve yemek daha mantıklı olur. Hem insülini oynatmayız hem de midemiz sürekli çalışır. Aynı zamanda midemiz rahatlar, sakin sakin çalışsın,nasılsa yorulmuyor.
Lif gerekli,suyu emip dışkıyı yumuşatır,sindirim sistemine yardımcı olur.
Antrenman öncesi ve sonrası yavaş sindirilen karbonhidrat almazsak mantıken kaslardaki ve karaciğerdeki glikojen depoları tükendiğinden homeostasis altüst olur, vücut kanda serbest dolaşan ne bulursa kullanır enerji veriyorsa. Proteinler dahil. Vücut depolanmış yağları kullanmakta zorlanır,düşünsenize, organlara yakın küçük yapılı yağ hücreleri varken en dışlardaki kocaman yağ hücrelerini niye parçalasın! Yavaş sindirilen kh meselesi doğru, ama eksikleri var gibime geliyor.
Forumdan ve çeşitli internet sitelerinden çok fazla bilimsel makale okudum, ve kişisel görüşüm bu Karatay beslenmesinin pek de küçümsenemeyecek eksiklikleri olduğu.Tabi bu meseleyi bu konuda uzmanlar konuşmalı aslında,bizim gibi avam takımından kimseler değil. Ve hep belirttiğim gibi,kendi görüşüm ve ben bir uzman değilim. Şu kadının karşısında bir de karşıt görüşlü beslenme uzmanını çıkarsınlar,onlar tartışsın ama bu bizim elimizde değil. Haliyle böyle şeyleri hemen kabullenmemek gerekir.

Sorunda burda zaten kımse anlamak ıstemıyor , başlık karatay beslnemesi üzerine yani uygulamak ısteyenlere karar vermıs kısılere yardım amaclı bır konu

Burda karatay diyetının yanlıslarını konusmuyoruz yanı , onun ıcın başka bir konu açınız belirtiniz bunlar bunlar böyle olmalı seklınde tabi kaynak gostererek kaynak ustunuzde oturdugunuz şey olmasın.

beethoven lütfen sen sölermisin kh ler baklagillerde fazla var bunu nasıl sınırlandıracagız peki günlük gr nasıl olmalı?

beethoven lütfen sen sölermisin kh ler baklagillerde fazla var bunu nasıl sınırlandıracagız peki günlük gr nasıl olmalı?

Zaten protein içeren bi öğünün yanında ne kadar baklagil tüketebılrsn ki ? Pek buna sınır koyupta kafa yormaya gerek yok yani :) Bu diyetin güzelliği orda bence kafanda şu ne kdr kalori bu ne kdr kalori diye birşey yok , belli başlı kriterlere uyup düzenli sağlıklı 3 öğün tüketeceksin.

şu kalori saymayı yok su kadar koştum sukadar kalori yaktım falan filan bunları artık bi bırakın bence ömür boyu kalori sayarak mı beslenceksiniz bu diyetin gerektigini yapın doyana kadar yiyin hatta deneyin bi gün mesela 4000 kalori alın kilo vermeniz durcakmı kilomu alcaksınız yoksa zayıflıcakmısınız bi deneyin görün diyorum size tabi bu diyet kriterlerinde 4000 kalori

Zaten protein içeren bi öğünün yanında ne kadar baklagil tüketebılrsn ki ? Pek buna sınır koyupta kafa yormaya gerek yok yani :) Bu diyetin güzelliği orda bence kafanda şu ne kdr kalori bu ne kdr kalori diye birşey yok , belli başlı kriterlere uyup düzenli sağlıklı 3 öğün tüketeceksin.
her ögünümde mutlaka protein vardır asla es gecmem ama hacim calısması dönemindeyim ve aldıgım kh miktarı 100-150 gr arası fazlaısna ihtiyac duymuyorum gerekte yok zaten diye düsünüyorum günlük 300 gr kadar cıkılabilirmis zeus tan ögrendim:) ama cok fazla benim icin 2 gündür gayet iyi gidiyor yalnız cok az kalori almaya basladım cıkmıyor bir türlü:(

Kh az aldıgını dusunuyorsan ant oncesi öğüne"bulgur" ekleyebılrsn . Ancak ben bu tarz Khdan az bır dıyetin pek hacım almanda yarar sağlayacagını dusunmuyorm. Yanı sağlıklı kilo vermeye yonelık bır bslneme seklı bu.

Bence de doğru bir seçim ketosise sokmak bir Vgci için en son tam definasyon dediğimiz parçalı görünümü kazanırken uygulanmalı ;)

Evet Kh ı kıstığınız an 1 gün içerisinde vücudu ketosise sokmak mümkün :)

Salatam da 2-3 kaşık kullanırım evet, hem salatayı yağlı seviyorum, hemde egeli olduğum için zeytin yağını ucuza alabiliyorum, marketten alıyor olsam öyle hacı yağı gibi kullanamam malum pahalı :D

Tereyağını sadece tavukda değil başka şeylerde de kullandığım için gün içerisinde sürekli aldığım için onu fazla abartmıyorum, çünkü totalde zaten fazla kullanmış oluyorum ;)

Karatay hocanın bol tüketin demesindeki amaç sağlıklı yağların, damar sağlığı üzerine olan olumlu etkilerinde dolayı asıl sebebi bu!
Yoksa bizim tam ketojenik beslenmedeki bir kişi gibi illa yağ yoğunluklu yiyeceğim diye bir sorumluluğumuz yok, özellikle sağlık açısından böyle tüketiyoruz...

Benim ise bol tercih etmemin bir sebebi damar sağlığından çok kas artımına olan olumlu etkisi!
Malum sağlıklı yağlar aynı proteinler gibi yapı taşı görevi de görür!
Sağlıklı yağ vücuda girecek ;)

Önemli Bilgiler İçin Teşekkürler, İşime Yarayacak Bilgiler.
Bir Şey Sormak istiyorum...
Ayın 15 inde 1 Ay'ımı dolduracagım, göbek bölgemde yaglanma var çogunluk gıbı :)
1,5 yıl önce 4 ay civarında yapmıstım bu sporu sonrasında geçirdiğim bi sakatlık (futbol) yüzünden bırakmak zorunda kaldım.
Kol ve gögüs kısmımda kaslanma var biraz eskiden kalan.

83-84 kiloydum suan tartıya cıktıgımda 79 kilo geliyorum.
tabi ne kadar yağ yaktım ne kadar su attım bellı degıl:) ilk 1 ay ölçü almamak gibi bir karar aldım, 1 ay geçince alacagım ölçüleri.

Benim Sorum Şu:
1) Karatay Beslenmesinemi, yoksa ketosis e mi sokayım vücudu.
2) Önce Kaslanma Yoluna mı gidip sonra vücudu ketosis e mi sokayım, yoksa önce yağlardan kurtulup sonra mı kaslanma yolunu seçeyim.

Boy: 1.80
Kilo: 83-84tü şuan 79 (23 günde)

Kahvaltı ve Öğlen yemegı arasında genelde bır sey yeme fırsatım olmuyor, bazen sade kahve yada sade cay ıcıyorum sadece.

Öğlen yemegı ile aksam yemegı arasında (saat 15.30-16.00)
50gr. Çiğ badem (kavrulmamış - tuzsuz)
ve
50gr-100gr. arasında kuru kayısı yıyorum. (4ile 7 adet arasında değişiyor)

Sizce abartıyor muyum bu ara öğün kısmını yoksa daha da düşürmeli miyim?

Kh az aldıgını dusunuyorsan ant oncesi öğüne"bulgur" ekleyebılrsn . Ancak ben bu tarz Khdan az bır dıyetin pek hacım almanda yarar sağlayacagını dusunmuyorm. Yanı sağlıklı kilo vermeye yonelık bır bslneme seklı bu.
bana göre az degil aslında ama dedigin gibi hcim olayında sorun olabilir zaten bayan olarak zor kaslanma olayımız var heleki birde hacim olayı :)
bulguruda sevdigimi söleyemem acıkcası simdi diyeceksinki sen ne yersin:D
kilo sorunum yok suan icin iyi gidiyor bu beslenme sekli yaglar haric tabii:)

Ayse arman röportajında, yumurtanın çok katı olacak sekilde haslanmaması hususu vardı, yumurta sarısının dıştan yeşile dönmesi çok sakıncalıymış, rafadan tüketilmesi daha iyi demişti sn karatay.

anlamadıgım nokta, kepekli dahil hiçbir ekmegi tüketmeyin diyor, hayatında bunu düzenli uygulayacak kimse var mıdır acaba, özellikle biz türklerden :)

evet bunu bende okumustum haslama yumurta olayını ben hep rafadan yaparım hem yemesini bu sekilde daha cok seviyorum ekmek olayına gelince sadece kahvaltıda tüketiyorum o da 2 dilim karatay beslenmesini uyguluyorum ama öyle herseyi körü körüne degil

1 haftadır antreman öncesi yulag antreman sonrası bulgur yüklemesi yapıyorum
yarım kilo almışım

bu arada ekmek yemeden durabilen var mı diye sormuş arkadaş.
kasımdan beri ekmek tüketmiyorum :)

ben antreman öncesi ve sonrasında bulgur yiyordum onun dışında kompleks karbonhidrat almıyorum pilav makarna yada patates gibi antreman yapmadığım günlerde sebze ve et ağırlıklı besleniyorum tabiki bol zeytinyağlı yiyerek kilo alamasamda yağ oranım azalıo üstelik hiç kardiyo yapmıyorum sadece rutin antremanlarımı yapıyorum ama bu yulaf olayını bende deneyecegim sütle güzel olabilir

bu arada ekmek yemeden durabilen var mı diye sormuş arkadaş.
kasımdan beri ekmek tüketmiyorum :)

Helal olsun o zaman:)

Karataydaki diger anlamadıgım olay da su, gunde 2 ogun tuketmek ideal deniyor, hatta karatay'ın kendısı de ogle ogununu cevizle gecistirdigini soyledi.

peki yıllardır bildigimiz 'gunde 6 ogun yiyin, eger vucut uzun sure ac kalırsa yag yakımı olmaz, aksine vucut kıtlık uyarısı alır ve mevcut yag kutlesini muhafaza eder' argumanı cope mi gidiyor? Uzun sure ac kalınca insulin dusup buzdolabına saldırma alıskanlıgını nasıl dızgınlıyo karatay diyeti?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı