Yağlanmanıza Veda edin! (Karatay Beslenmesi ile Sağlıklı Beslenmenin Abc si)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ZeusS_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
“Çiğ sarımsağın tahriş edici, asidik ve okside edici bileşikleri bu ayrıştırma ile yok edilebilmektedir. Bazı kültürlerde bu ayrıştırma için sarımsak ıslatılmakta veya alkol, süt ile ayrıştırılmaktadır. Sarımsağın birçok istenmeyen yan etkisi, fazla miktardaki yağda erir organosülfur içeriğinden kaynaklanmaktadır.”
Ahanda Çiğ Sarımsak Yedikten Sonra Süt Ürünü Tüketiyorum xD Yanlış Bişey Yapmıyorum Ki :D

Cok ozur dilerim ama fazlaca merak ettigim bir soru var.
Ben nerdeyse haftada 3-4 aksam 5-6 tane kucuk serce parmagim kadar olan aci biberlerden yerim.
Uzun zamandir yedigim icinde artik midemde alisti hic rahatsizlik vermiyor.
Sormak istedigim soru ise; aci biberin yag yakimindaki rolu ne derece olmasi?
Vg yapanlar icinse zararli olabilirmi?

Kaynağını hatırlamıyorum fakat bi yerde okumuştum, acı biberler vücut ısısını artırdığından doğal termojenik yağ yakıcı görevi yapar diyordu. Zaten termojenik yağ yakıcıların da içeriğine bakarsanız çoğunda acı biber bulunur.

Patatesden biraz kaçınmakta fayda var diye düşünüyorum.
Kızartmada zaten anlatmaya gerek yok kanstrojen bunu biliyoruz.

Kumpir alışkanlık haline getirmemek şartıyla, madem dışarıda yemek zorunda kaldık düşünülebilir.
Pidesiz iskender yada pidelerinin tamamı yenmeyen iskender çok süper bir tercih bende kullanıyorum ;)

biraz da pahalı olabilir ilerde doktor ilac masraflarına sayarsak :)

Listeye göre tek kötü alışkanlığım beyaz pirinç geri kalana harfiyen uyuyorum sanırım. Onu da çalışmadan önce tükettiğim için içim rahat :)

slm, bu ilk msjm, topiği ilk 2 gün önce gördüm, karatay hocanın 2 kitabını soluksuz okudum ve uygulamaya geçtim. zeuss un tecrübelerini soluksuz okuyor katkı yapanlarıda izliyorum. emeğe saygısızca gaz çıkaran ve insan olma yolunda daha çok yolu olan arkadaşlara da öncelikle darvinizmi tavsiye ediyorum. uzun yollarında başarılar diliyorum. vg topiğinin açılmasını hızlandırabilirmiyiz. uzarsa sanırım benim gibi çok insan bigisayar başında telef olacak.
ellerinize sağlık...

kahvaltıda yumurtayla beraber 150-200gr yulaf katsak olaya karbo için ben antramanımı 11 de yapıyorumda birde saat 5 te okula gitmek zorundayım geldiğimde bolca ceviz mi yemeliyim dengelemek için

yulaf yerine princ daha iyi bir secenek yada antremandan 30dk evvel taze sıkılmıs meyve suyu

slm, bu ilk msjm, topiği ilk 2 gün önce gördüm, karatay hocanın 2 kitabını soluksuz okudum ve uygulamaya geçtim. zeuss un tecrübelerini soluksuz okuyor katkı yapanlarıda izliyorum. emeğe saygısızca gaz çıkaran ve insan olma yolunda daha çok yolu olan arkadaşlara da öncelikle darvinizmi tavsiye ediyorum. uzun yollarında başarılar diliyorum. vg topiğinin açılmasını hızlandırabilirmiyiz. uzarsa sanırım benim gibi çok insan bigisayar başında telef olacak.
ellerinize sağlık...

Evet o tip arkadaşlar ne yazık ki bir tane değili birden fazla var onlardan ve bayağı canımı sıktılar açıkcası...

Aynı problem adamlarla 20 başlıkta aynı tartışmayı 20 kez yapıp, 30 kez şahsıma hakaret dinliyemem açıkcası...

Takdir edersiniz ki bazılarımızın zamanı değerli!
Bende o yüzden gerçek hayatımdaki sorumluluk ve aktivitelerime çok daha fazla zaman ayırıyorum, ancak vaktim kalırsa dinlenirken başlık hazırlamayı ilerletiyorum...

zeuss biliyorsun ayni soruyu 20 kere sordular bilimsel olarak usenmeden cevap verdim :)

20 kere daha sorsunlar yazarim :)

Bu programı uyguluyorum 2 hafta falan olmuştur. 2cm civarı belden verdim, 74 kiloyum şuanda.
Gerçekten başarılı. Devam edeceğim uygulamaya. Yeşil çayın etkili olduğunu düşünüyorum. Havaların iyice sıcaklamasıyla L-Carnitine alıp son yağ yakım günlerimi gerçekleştircem. Bel bölgesi sabah aç karna mı doğru ölçüyü verir yoksa akşam tok karna mı ?
Birde antreman öncesi köfte yesek sorun olur mu ?

zeuss biliyorsun ayni soruyu 20 kere sordular bilimsel olarak usenmeden cevap verdim

20 kere daha sorsunlar yazarim

Bilmez miyim o başlıkların çetelesini tutsaydım çeşke, bir ara sayıyordum 19a kadar saydığımı çok iyi hatırlıyorum...

İşkembeden değilde biraz dolu bir şeylerle gelseler, vallahi zaman ayırırım tartışırım yani, hoşuma da gider...
Ama sağdan soldan olmasını umut ettikleri şeyleri google yazıp veri vermeler, sıkışında şahsa hakaretler, sorulan soruları yanıtlamadan lafı değiştirip dolanmalar filan...

Bu programı uyguluyorum 2 hafta falan olmuştur. 2cm civarı belden verdim, 74 kiloyum şuanda.
Gerçekten başarılı. Devam edeceğim uygulamaya. Yeşil çayın etkili olduğunu düşünüyorum. Havaların iyice sıcaklamasıyla L-Carnitine alıp son yağ yakım günlerimi gerçekleştircem. Bel bölgesi sabah aç karna mı doğru ölçüyü verir yoksa akşam tok karna mı ?
Birde antreman öncesi köfte yesek sorun olur mu ?

Ketojenik beslenmelerde köfteyi her türlü yiyoruz, antremandan önce sonra vb. :)

Karatay Diyet Uygulamam

Arkadaşlar uygulamaya başlayacağım diyetim aşağıdaki gibi.

Kalkış saat 06:00 da, kahvaltı 07:00 de biticek. 11:20 de 20 dk. kardio ve 20 dk. civarı bel haraketleri. 12:00 de 30 dakka sürecek tek bölge ağırlık idmanı. 12:30 da whey protein ve 2 kuru kaysı. 14:00 de öglen yemeği bitecek. Akşam yemeği 20:00 de bitmiş olucak. Amaç gün boyunca leptin hormonunun yağ yakmasından masimum faydalanmak, gece 02:00-05:00 saatleri arasında, öğlen kardio ve ağırlık idmanlarının leptin hormonunun salgılanmasıyla aynı zamana getirerek yağ yakımını yükseltmeyi amaçlıyorum. Gene akşam yemeğine kadar geçecek zamanda leptin hormonunun salgılanmasına zamanı veriyor.
Kardiyo ve idman haftanın 5 günü, kalan 1 gün sadece kardiyo ve bel haraketleri 1 gün de istirahat olarak planladım.
Kahvaltım 2 si tam 4 ü beyazı olmak üzere tereyağlı 2 dilim pastırmalı yumurta, bir büyük dilim yağlı beyaz ezine peynir, 3 tam ceviz, 8 fındık, 2-3 bardak çay ve yeşillikler.
Yemekler (öğlen akşam değişmiyor, aslında doyama kadar) 200-300 gr kadar tavuk, kırmızı et vb. içtiğim kadar kefir veya yoğurt, marul salatası veya çiğ lahana, çiğ karnabahar.
Aralarda kefir, yoğut, çay, su, ceviz vb. insülini kıpırdatmayacak şeyler.
2 senedir vg yapıyorum. 92 kg ım, boy 1.78, yaş 44, daha önce herhangi bir spor yapmıyordum, yağlar karın bölgesinde.
Bu diyet ve idman programımı yorumlarmısınız. Özellikle karatay diyetini uygulayan arkadaşlardan rica ediyorum. Atladığım,yanlış düşündüğüm, ilave etmek istediğini vb. yerleri yazarsanız sevinirim.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı