Yağ Yakmak ve İncelmek Nasıl Olur?

Arkadaşlar herkese merhaba. 1,85 boyundayım ve 84 kilodayım (yağ oranım 12) 1,5 yıldır düzenli spor yapiyorum.

1 ay yeterli olumu
mayıs 1'de definasyona gireceğim cok profosyonel bir proğram yapma vaktım yok yapabileceğim aşagıdaki gibidir.
sabah 10 yumurta beyazı 1 saat sonra yulaf
günde 300 gr haslanmıs bulgur-esmer makarna-pirinç (1 güne dağıtılacak sekılde)
günde 300 gr haslanmıs tavuk-et-balık (1 güne dağıtılcak sekılde)
ara öğünlerde 3-5 fındık badem yeşil elma gibi.
suplement olarakda glutamin ve bca takviyesi

ve belki testo ve winstrol kürü 8 hafta son 4 hafatası winstrol (kesin değil) amac vucudu kurutmak olan hersey ortaya cıksın :)

Eklentiler

• skl1.png
    skl1.png
    313,3 KB · Görüntüleme: 888
  • skl2.png
    skl2.png
    465,7 KB · Görüntüleme: 875
master merhaba benim sorum şu ben %22 yağ oranına sahibim kas oranım %40 biraz göbekliyim ve vücudumun geneli yağlı biraz yağ eritmek için ağırlık antremanında ağırlıgı arttırarak mı yapmalıyım yoksa mesala 10 kilo ile 4x30 mu yapmalıyım okudum ama işin içinden çıkamadım yardımcı olursan sevinirim 1gün kardiyo 1 gün fitness yapıyorum ve her bölgeye 3 hareket ayırıyorum az mı acaba yani anlayamıyorum spor çok karışık mesala gögüste 75 kiloda 8 tekrar yapıyorum bunu 4 kere mi yapmalıyım yoksa 20 kiloyla 4x20 veya 4x30 mu yapmalıyım her hareket için geçerli bu yardımcı olursan sevinirim

master merhaba benim sorum şu ben %22 yağ oranına sahibim kas oranım %40 biraz göbekliyim ve vücudumun geneli yağlı biraz yağ eritmek için ağırlık antremanında ağırlıgı arttırarak mı yapmalıyım yoksa mesala 10 kilo ile 4x30 mu yapmalıyım okudum ama işin içinden çıkamadım yardımcı olursan sevinirim 1gün kardiyo 1 gün fitness yapıyorum ve her bölgeye 3 hareket ayırıyorum az mı acaba yani anlayamıyorum spor çok karışık mesala gögüste 75 kiloda 8 tekrar yapıyorum bunu 4 kere mi yapmalıyım yoksa 20 kiloyla 4x20 veya 4x30 mu yapmalıyım her hareket için geçerli bu yardımcı olursan sevinirim

Supersetler ile yag yakimini hizlandirabilirsiniz

Arkadaşlar selamlar
Hem aldigimiz kaloriyi artirip hemde kardiyoda yaktigimiz kaloriyi ayni oranda artirsak, yag yakimi esnasinda kas kütlesi artışına bi faydasi olur mu ?

Merhaba biraz uzun olcak ama yardımcı olmanızı rica ediyorum, ben 133 kiloydum kardiyo yaparak 93 kiloya düştüm şu anda 93 kiloyum boyum 1.84 göğüs göbek bel var ve biraz bacaklarım kalın ağırlık çalışmadan kilo verdigim icin göğüslerim biraz sarktı vücudum yağlı ve yumuşak, artık vücuda başladım bana tavsiyeleriniz nelerdir ? artık kardiyo yapmyıorum direk vücut antremanı yapıyorum fakat 86 kilo civarına düşmem lazım diyetisyenim dedi bunu bana vücut geliştirerek 86 kilo ya düşebilir miyim aynı zamanda ? salonda kardiyo yapmalımıyım ve beslenmem nasıl olmalı ...

İhtiyacın olan kaloriyi hesaplarsın. Onun altında beslenecek şekilde, doğru karbonhidrat protein ve yağı ayarlarsın ve yağ yakarsın. İncelmek genetiğine göre değişir. Her yağ yakan incelecek diye bişey yok. Kalori açığın yoksa yağ yakamazsın. Kalori açığını koşarak, efor harcayarak da oluşturursun ama kalori saymak kadar kesin sonuç vermez. Olay bu kadar basit agalar

Kalori açığını oluştururken birden beslenmede karbonhidratı ve yağı kesmemeli, toplam günlük hesaplanan kalorinin dalgalı bir şekilde azaltılıp gerektiğinde de artırılması gerekmektedir.Güç sporlarıyla uğraşan kişilerin düşük karbonhidrat alımlarında kas yıkımına uğraması fazla olacağından ve performansda ciddi düşüşler olabileceğinden boşalan depoların enerji ile ara ara yüklemeler yapılmasını öneririm.Sabah aç karnına yapılan 20 - 40 dakika arası orta tempolu cardiolar da sonuca gitmek için yardımcı olacaktır.;)

Selam Millet,

Baska bır forumdakı yazımı burayada yapıstırmak ıstıyorum

Oncelıkle yag yakımı konusuna donmeden once daha once baska bır konuda bahsetmıs oldugum patlama calısması ıcın bır kaynak vermek ıstıyorum

http://gin.uibk.ac.at/home/moo...OEAG-Jahrestagung.pdf

Burada bır setın tekrar sayısının ve uygulanma seklının ne amaca hızmet edecegı anlatılıyor.

Almancası olmayanlar uzulmesın asagıdakı bırebır 'wortwörtlich' cevırısıdır;

maxımumguc: 3-6 hızlı tekrarlar

hıpertrofı : 8-12 tekrar aynı zamanda negatıf yonde de kontrollu bır tempo ıle

hızlı guc : 3-5 tekrarlı mumkun olan en hızlı explosıv-yanı patlamalı tekrarlar

gucdayanıklılıgı : 30-40 tekrarlı dayanıklılık calısması

Basketbolcular ıcın bu patlamalı sıstemı onermıstım, kılo basarken negatıf yonu tamamen yercekımıne bırakın dırenmeyın demıs ve kıloyu bastıgınız noktada bır an bıle olsa kılo ıle ırtıbatınızın kesılecegı sekılde
cok hızlı basın demıstım.Bu kaynakta Patlamalı guc ıcın basılabılecek maxımumun %50-55 ı onerılıyor,
ancak ben bunun cok daha ustunde kılolarla patlamalı gucun daha ıyı gelısecegını dusunuyorum, bodycıler
patlama gucu calısmasını %80-90 larla yaparlar, bunun su ankı en buyuk oncusu Ronıe Coleman abımızdır, hareketlerı sankı nızamı yapmayı bılmıyormuscasına cok cheatınglı ve ve basabıldıgı maxımum kılolara yakın kılo ve 4-6 tekrarlarla calısıyor. Onun bu calısmasından da ornek nereye kaydettıgımı bulursam koyacagım.

Ayrıca onemlı bır noktada dayanıklılık calısması ıcın acıklama, verdıgım kaynakta bu 30-40 tekrarın
90 sanıyede yapılması onerılıyor, 40-60 sanıyede yapılırsa ıse maxımum anaerob laktık acıd uretımı saglayan calısma dıyor.

Calısmalarımızı aerob ve anaerob olarak sınıflandırabılırız. Bunu az sonra anlatacagım , ama anaerob laktık acıd olusturan calısma demek aynı zamanda kas gelısımı ıcın en tehlıkelı calısma demektır, cunku sunu asla unutmayın laktık acıd eger uzun sure etkısını gosterıyorsa ya overtraınıng sınırlarında dolasıyorsunuzdur, ya da kas gelısımı saglayamayıp yerınızde sayıyorsunuzdur.
Formda bır vucut bu laktık acıd sorununu uzun sure yasamaz, tabıı ıyı beslenıyor ve dınlenıyorsa, ayrıca
forma gırene kadar da laktık acıd zararlarından korunmanın bır numaralı yolu aktıv dınlenme asaması
uygulayarak antrenmanı bıtırmektır, yanı nasıl baslarken ısınıyorsanız bıtırırkende ısınır gıbı hareket ve
calısmalarla laktık acıd bırıkımını engellemeye calısmalısınız.
Teşekkürler bilgilendirme için hocam eline koluna emeğine sağlık çok sağol

Yaklaşık 3 yıldır spor yapıyorum 110 kiloydum şuan 87 kiloyum spora mecbur ara verip tekrar başlamak zorunda kaldım şimdi soruma dönücem
Yaklaşık 2 ay diyet yaptım pilav tavuk yumrta yulaf olarak bu sayede 95 kilodan 85 e indim fakat vücudumun üst kısmı büyümesine rağmen göbeğimi eritemiyorum hocalarım bu kadar diyet yeter yemeğine dikkat et ve büyümeye başla dediler ben gene de göbeği eritmek istiyorum yağ yakıcı ve bcaa kullanıyorum sizce ne yapmalıyım büyümeli miyim yoksa diyet mi yapmalıyım

Son olarak ise ağırlıklarımı arttıramıyorum örnek üst göğüs preste ilk set 25 kilo ile başlayıp en fazla 45 e kadar çıkabiliyorum(yardımsız olarak partnerim yardım ederse 60 kiloya çıkabiliyor) bunu nasıl yükseltebilirim yazı çok uzun oldu ama lütfen yardım edin

Back
Yukarı