İYİ VE KÖTÜ HORMONLAR
Bünyede sayısız miktarda hormon bulunduğunu, ancak bunlardan önemli olanın genç ve zayıf kalmayı sağladığından "iyi" olarak nitelendirilebilen testosteron ve HGH hormonlarının tanınması gerektiğini belirten Dr. Strunz, "Testosteron, gıda üzerinden alınabilen çinko, mangan ve albümin alma yoluyla üretilebildiği gibi, bazı kas hareketleri, koşma, yürüme ve mutluluk verici düşüncelerle harekete geçebilirler.
"HGH GENÇLİK HORMONU"
Büyüme hormonu olan HGH insan vücudundaki en güçlü yağ yakıcı madde. Halk dilinde gençlik hormonu olarak da adlandırılan HGH'yi bünye,en fazla derin uykudayken üretiyor. Gündüzleri kas egzersizleri yaparak, hayal görerek veya meditasyon yaparak rahatlama yoluyla bu uyku dönemi taklit edilerek bu hormon çoğaltılabilir" dedi. Dr. Strunz, kötü hormonların ise kortisol ve ensülin olduğuna dikkat çekerek, bunların yaşlandırdığını, şişmanlattığını ve hasta yaptığını belirtti. Dr. Strunz, stres hormonu olarak nitelendirilen kortisolun, işyerindeki ve evdeki sinir bozucu olaylar karşısında çoğaldığını, kas oranını azaltırken yağ depolarını artırdığını söyledi. Yaşlanmayı ve hastalanmayı hızlandıran ensülinin de, yağ hücrelerindeki yağın birikmesinin ana sorumlusu oldu- ğuna işaret eden Dr. Strunz, insanları şişmanlatan bu maddenin, kola, çikolata,patates ve beyaz ekmekte bulunduğunu belirtti
ZAYIFLATAN HORMON
Yemek yenildiğinde, kan şeker oranı yükseldiğini vurgulayan Dr. Strunz, "Midenin arkasında olan, boşaltıcı kanallarıyla oniki parmak bağırsağına bağlı, iç ve dış salgıları olan iri bir bez olan pankreas, ensülini kandaki şekeri, hücreleri taşıması için görevlendirir. Orada kaslar, beyin ve kalp için şekere ihtiyaç var. Ancak, şişmanlatıcı hormon ensülin kanda yüzdüğü sürece, yağlar sökülemez, aksine yağ bezlerine bile sokulur. Ensülin kandan kaybolduğunda, zayıflama hormonu glukagon devreye girerek, depolardaki yağı hareketlendirerek, yakılması için kaslara nakliye eder" dedi. Dr. UIrich Strunz, sürekli bünyenin yakması için ensülin üretmesi gereken besinleri yiyenlerin, ister istemez kilo aldığına işaret ederek bu nedenle yiyeceklerin kalori miktarından ziyade besinlerin şeker endeksine dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Genişletmek için tıkla...