Yüksek tekrarlı Setler hacim kazandırmaz mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan donis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

donis

Üye
Bir forumda yüksek tekrarlı setlerin hacim kazandırmayacağı yazıyordu. Ama bacakların 20 tekrarlı setlere ihtiyacı olduğu da yazıyordu, bu durumda 20 tekrarlı bacak çalışması hacim kazandırmaz mı?

bacaklar buyuk kas grubu oldugu icin fazla tekrar istiyor. seni yanlis bilgilendirmek istemem ama forumdan okuduklarima gore;
omuz fazla tekrar(15-20) dusuk agirlik
bacak yuksek agirlik 15-20 tekrar
karin kaslari yanana kadar max tekrar 3 set
diger kaslar yuksek agirlik 8-12 tekrar arasi

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

bacaklar buyuk kas grubu oldugu icin fazla tekrar istiyor. seni yanlis bilgilendirmek istemem ama forumdan okuduklarima gore;
omuz fazla tekrar(15-20) dusuk agirlik
bacak yuksek agirlik 15-20 tekrar
karin kaslari yanana kadar max tekrar 3 set
diger kaslar yuksek agirlik 8-12 tekrar arasi

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Karın kaslarını yanana kadar çalıştırmanın bir mantığı olmadığını biliyorum

Yani hafif kiloyla fazla tekrar hacim kazandırmıyor mu?
Hayır 8-10 aralığında tut tekrarları piramitte olabilir 12 10 8 6 yada 12 10 8 8 şeklinde[DOUBLEPOST=1406577706][/DOUBLEPOST]Omuz hariç omuzda 10-12 tekrar olabilir eklemleri zorlayacak hareketlerde 10-12 arası en iyi seçim olur dumbell fly lateral raise gibi yada baldır ve trapez hareketleri gibi çok tekrarlara tepki veren hareketlerde 12-15 yada 10-12 olabilir

Hayır kardeşim 20 tekrar nedir atlet misin dayanıklılık çalışması mı yapıyorsun :D[DOUBLEPOST=1406579884][/DOUBLEPOST]Not:Pump ve drop setleri hariç. Bahsettiklerim normal setler.

Hayır kardeşim 20 tekrar nedir atlet misin dayanıklılık çalışması mı yapıyorsun :D[DOUBLEPOST=1406579884][/DOUBLEPOST]Not:pump ve drop setleri hariç. Bahsettiklerim normal setler.
Hayır kardeşim atlet değilim, ama bacak bölgesi için 20 tekrarın iyi geldiğini duydum, bu yüzden merak ettim

Duyduğun kişiye yere dayanağın nedir kaynak paylaşırmısın diye sor :D herkes bişey diyor valla en iyisi bilimsel kaynaklara yönelmek

Duyduğun kişiye yere dayanağın nedir kaynak paylaşırmısın diye sor :D herkes bişey diyor valla en iyisi bilimsel kaynaklara yönelmek
Bir forumda okumuştum[DOUBLEPOST=1406581005][/DOUBLEPOST]
Bir forumda okumuştum
Ve ayrıca Phil Heath'ın bu yıl her squat setinde 20 tekrar yapıp daha az ağırlık kullandığını Flex dergisinde okumuştum. Yani onun bacakları hacim kazanmıyor mu :D kazanıyor, kafamı da bu karıştırdı zaten

Son düzenleme:
Bacakta

Yanlisib var guclenmek icin ağır kilo az tekrar yapilir.Hatta sadece 3-5 tekrar yapılır güç icin
Yanlis, hemde cok.Forumda cok kisi bunu yanlis biliyor.Bilgili sozu gecen bir arkadas anlatirsa daha iyi dinlenir.Ben soyluyorum kimse anlamak istemiyor.Dusuk yani normal agirlik uzun tekrar guclendirir.Yuksk agirlik kisa tekrarlar kisasi size bagli, yirtana kadar buda hacim yani buyutur.Yag yakimi icinde yuksek agirlik uzun tekrarlar onerilir.
Ki forumda da bu konu tartisilmisti arayarak bulabilirsiniz.
Saygilar.[DOUBLEPOST=1406583892][/DOUBLEPOST]Ayrica eklemek istiyorum.3, 5 tekrar ile hacim olmaz en az 6 veya 8 olmalidir, bazi ustadlar 10'a kadar cikabolecegimizi soyluyorlar.

Son düzenleme:
Yanlis, hemde cok.Forumda cok kisi bunu yanlis biliyor.Bilgili sozu gecen bir arkadas anlatirsa daha iyi dinlenir.Ben soyluyorum kimse anlamak istemiyor.Dusuk yani normal agirlik uzun tekrar guclendirir.Yuksk agirlik kisa tekrarlar kisasi size bagli, yirtana kadar buda hacim yani buyutur.Yag yakimi icinde yuksek agirlik uzun tekrarlar onerilir.
Ki forumda da bu konu tartisilmisti arayarak bulabilirsiniz.
Saygilar.[DOUBLEPOST=1406583892][/DOUBLEPOST]Ayrica eklemek istiyorum.3, 5 tekrar ile hacim olmaz en az 6 veya 8 olmalidir, bazi ustadlar 10'a kadar cikabolecegimizi soyluyorlar.

Kardes tum strongman antrenmanlari crossfit antrenmanlari az tekrar cok agirliktir.SEN YANLIS BILIYLORSUN.

8-15 tekrar arasi hacim
1-8 tekrar arasi güç
15 ve üstü tekrar dayanıklılık icin yapilir.

2 yil boksla ugrastim biz hacim degil güç hedefleriz boksta.Bu yüzden cok yuksek agirliklara 5 tekrar civari gireriz.
Eger hala iddaani surdurursen makale ve videolar aticam

yanlış yönlendirme oluyor. omuzun gelişmesini istiyorsan kesinlikle çok tekrarlı acı çeke çeke çalışmalısın gelirlimi kesmeden :) yani düşük ağrılık ve max tekrar.

Kardes tum strongman antrenmanlari crossfit antrenmanlari az tekrar cok agirliktir.SEN YANLIS BILIYLORSUN.

8-15 tekrar arasi hacim
1-8 tekrar arasi güç
15 ve üstü tekrar dayanıklılık icin yapilir.

2 yil boksla ugrastim biz hacim degil güç hedefleriz boksta.Bu yüzden cok yuksek agirliklara 5 tekrar civari gireriz.
Eger hala iddaani surdurursen makale ve videolar aticam
Dostum profilime gir kac sene boks ve benzeri spor dallariyla ilgilendigimi gorursun.Yanlis konusuyorsun hemde acayip.Yanlis anlama saygi.cercevesinde tartisiyoruz, ama yanlis biliyorsun.Makale atmam gerekiyor ise cok saglam kaynaklar varAma ben size dun dedim forumda yenisiniz yada kacirmissiniz.Bu konu daha onceden tartisildi.Ayni seyleri soylemek istemiyorum dun 1-6 diyordun guc icin bugun 8-15 hacim diyorsun yazdiklarin birbiriyle uyusmuyor.Dogru olan budur idda edersen aksini, bende hem bu forumdan hemde cok iyi yabanci sporculardan kaynaklar sunacagim.

Dogrusu budur.Normal ya da az agirlik bu yanlis anlasilmasin, hafif normal derken cok ufak agirliklar sanilmasin kisinin gucune gore az agirlik cok tekrar sizi guclendirir.Yuksek agirlik az tekrar hacim yani buyutur.Yag yakmak isteyenlere de yuksek agirlik bol tekrar yaptirilir.

YAZDIKLARIMDA EN UFAK BIRBIRYLE ÇELISEN SEY YOK

Izle bu videoyu anlamassan ingilizce daha saglam kaynaklar aticam

Bak kasa hacim vermek dayaniklilik ve güç ayri şeyler dir

Dayaniklilik icin düşük agirlik cok tekrar yaparız

Hacim icin ortalama 8-15 arasi tekrar yapariz.

Güç icinse 8 den az tekrar yapariz
Bunlar ortalama tahmini rakamlar

Hala neyi savunuyorsun ?

Güç yüksek ağırlığı kaldirabilmektir.Bu yüzden az tekrar cooook agir gireriz

Dayaniklilik kaslarin çabuk yorulmamasidir bu yuzden az ağırlık cok tekrar gireriz

Hacim icin ise hipertrofiyi arttirmasi icin ortalama 8-15 tekrar arasi kolumuz tamamen yorulacak bir ağırlıkta gireriz.

[/quote][DOUBLEPOST=1406643575][/DOUBLEPOST]
Dostum profilime gir kac sene boks ve benzeri spor dallariyla ilgilendigimi gorursun.Yanlis konusuyorsun hemde acayip.Yanlis anlama saygi.cercevesinde tartisiyoruz, ama yanlis biliyorsun.Makale atmam gerekiyor ise cok saglam kaynaklar varAma ben size dun dedim forumda yenisiniz yada kacirmissiniz.Bu konu daha onceden tartisildi.Ayni seyleri soylemek istemiyorum dun 1-6 diyordun guc icin bugun 8-15 hacim diyorsun yazdiklarin birbiriyle uyusmuyor.Dogru olan budur idda edersen aksini, bende hem bu forumdan hemde cok iyi yabanci sporculardan kaynaklar sunacagim.

Dogrusu budur.Normal ya da az agirlik bu yanlis anlasilmasin, hafif normal derken cok ufak agirliklar sanilmasin kisinin gucune gore az agirlik cok tekrar sizi guclendirir.Yuksek agirlik az tekrar hacim yani buyutur.Yag yakmak isteyenlere de yuksek agirlik bol tekrar yaptirilir.

Back
Yukarı