Nitr0
Üye
merhaba,Ben 17 yaşındayım. Her genç gibi biraz vücut görselliği yapmak istiyorum bu konular hakkında pek bilgim yok gezerken buldum bu siteyi yeniyim kısacası. Tavsiyeler almak için geldim. 172 boyunda 59-62 kilodayım mesela çok abartısız kas olmamak şartıyla düzgün bir görüntü için ne kadar spor yapmalıyım ve evde göğüs kaslarını belirginleştirecek hareketleri öğrenmek istiyorum.Birde günde öğlen 30 akşam 20 tane olmak üzere mekik çalışıyorum bunun faydası olur mu?. Eğer yardımcı olursanız sevinirim konuyu yanlış açtıysam özür dilerim belirttiğim gibi daha yeniyim![]()
öncelikle bu isin belirli bir süresi veya vakti yok, ne kadar calistigina, vücut yapina, kas yapina beselnmene kadar bir cok farkli faktör nekdar sürede istedigin seviyeye gelecegini belirler.
Tabiki yaptigin mekik ve sinavlarin vücudu esnek ve fit tutmak icin faydasi olucaktir.
Gögüs kaslari icin evde yapilabilecek en iyi sey sinav cekmek bunun yaninda diamond push-ups ve yine sinav pozisyonunda dizleri sandalye gibi yüksek bir yere sabnitleyip, vücut kafaya dogru egimli sekilde yapacagin sinav hareketidir.
Son olarak vg ye cidden baslamak istersen yeni baslayanlar bölümüne göz atip orda yeterli program ve beslenme bilgisine ulasabilirsin.
iyi forumlar
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 12:47 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 12:34 ----------
Selamlar,
26 Yaşındayım, 1.78 boy 95 kiloyum.
Spor ile son 5 yıldır 3 kez spor salonuna yazılıp yarım yamalak bırakmaktan başka hiçbir ilgim yok.
Ve artık kilolarım başıma dert olmaya başladı ve kurtulmak istiyorum.
Omuzlarım dar, ve memelerim artık ele avuca gelir hal aldı, göbeğim fazlası ile var, basen ve bacaklarımda haliyle kalın.
Geniş omuzlar, düzgün fit bir vücut için nasıl bir yol izlemeliyim ?
Amacım hayatıma sporu sokmak ve bir an önce kurtulmak bu süreç ne kadar bir zamanı alır, nasıl yaparım, bir branş ile mi yoksa sadece spor salonu ile mi çalışmalıyım?
Diyetisyene mi gitmeliyim, yoksa spor hocasına mı ?
Hem kilo verip hemde vücudumu şekillendirebilirmiyim ?
Nereden başlayacağımı, nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum.
Bu konuda sizden bir tavsiye alabilirmiyim?
merhaba BMI niz 30, olmasi gereken 20-25 arasidir. ideal kilonuz 73-75 yaklasik bir 20 kilo fazlaniz bulunmakta. öncelikle size gerek düzgün bir düsük karbonhidratli bir diyet programi. BU programi ister diyetisyenle isterseniz kendinizde yapailirsiniz. Zor olan kismi bu diyeti uygulamasidir. Spro salonu imakani var ise, kardiyo,bisiklet, kürek gibi antrenmanlarin oldugu bir baslangic programi.Kilo verdikten sonra yavas yavas hem kardiyo hem Vg li bir programa gecebilirsiniz. Forumda beslenme ve kilo vermekle ilgili bir cok bilgi bulunmakta size yardimi olucaktir.
iyi forumlar