Trapez Kasının Egzersiz Anatomisi

Shurg hareketiyle calistirabilirsin. Trapez hakkinda detayli bilgi bulamadim forumda . Pek çalışan yok heralde ? Buldugum tek hareket shurg. Birde dar tutus upright row diyolar denemedim hiç.

Ben de trapez kasının açığa çıkmasını istemeyenlerdenim. Fazlasının, omuz ve üçgen vücut orantısını gölgelediğini düşünüyorum.

Ben cok seviyorum trapez kasini. Çok hoş duruyor mesela survivor'a katilan muratin trapezleri cok iyi duruyordu . Aşiri gelişmiş trapez tabii hos durmuyor yumruk seklinde filan olanlar. Ama pek cogumuz o kadar gelistiremez trapezi bence zaten 1 tane hareketi var :D omuzun yaninda cok estetik duruyor mutlaka calisilmali bence.

Ben cok seviyorum trapez kasini. Çok hoş duruyor mesela survivor'a katilan muratin trapezleri cok iyi duruyordu . Aşiri gelişmiş trapez tabii hos durmuyor yumruk seklinde filan olanlar. Ama pek cogumuz o kadar gelistiremez trapezi bence zaten 1 tane hareketi var :D omuzun yaninda cok estetik duruyor mutlaka calisilmali bence.
Bazılarında da çok estetik duruyor. Bu da bir gerçek... :)[DOUBLEPOST=1391120319][/DOUBLEPOST]
Benim programımda trapezle ilgili tek bir hareket var oda barı bel seviyesinde tutup sadece omuzlar hareket edecek şekilde yani omuzla yukarı aşağı indirme
Barbell Shrug Behind The Back hareketi değil mi..!

Evet bu hareket, ingilizcesini bilmiyordum ama halteri arkada değil önde tutuyorum
Şüphesiz ki, en iyi trapez inşaa eden hareketlerden biri.. Dwayne Johnson'ın trapezleri neden kobra yılanı gibi derdim. Çalışma videolarında barbell shrug hareketini görünce anladım. Birde o kadar çok ağır kilolarla çalışıyor ki, sanki boynu kopacak. Bu hareketin bu kadar etkili trapez kası inşaa etmesine de şaşmamak lazım. :)

Back
Yukarı