khephnes
Üye
evet, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte, özellikle benim gibi sıcak bir şehirde yaşayan arkadaşlar (izmir) için bb, gerçekten şu ara çok bunaltıcı bir hal aldı. yazın da sürdürmeyi düşündüğüm için daha az yorucu olması bakımından günde tek bölge, dolayısıyla haftada her bölgeyi birer defa çalışma kararı aldım. şu an üçe bölünmüş programda iki gün gidip bir gün dinlenerek çalışıyorum.
fakat bazı sorularım var. açıklayıcı olması bakımından maddeleştirerek sorayım;
1-antrenman şiddeti artmalı mı? mesela 4 set bench press 5 sete, 3 set incline bench press 4 ya da 5 sete çıkarılmalı mı? zira haftada tek bir göğüs idmanım olacağı için hakkını vererek çalışmalıyım.
2-bence bu soru epey önemli. henüz beş aylık bir sporcu haftada bir defa bir bölgeyi çalıştırmaktan verim alabilir mi? yoksa daha uzun bir altyapı süresi mi gereklidir?
3-göğüs-karın / sırt / omuz / dinlenme / bacak / biceps-triceps / dinlenme - şeklinde bir rutin uygulamayı düşünüyorum. bu çalışma için uygun bir program herhalde.
yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim.
fakat bazı sorularım var. açıklayıcı olması bakımından maddeleştirerek sorayım;
1-antrenman şiddeti artmalı mı? mesela 4 set bench press 5 sete, 3 set incline bench press 4 ya da 5 sete çıkarılmalı mı? zira haftada tek bir göğüs idmanım olacağı için hakkını vererek çalışmalıyım.
2-bence bu soru epey önemli. henüz beş aylık bir sporcu haftada bir defa bir bölgeyi çalıştırmaktan verim alabilir mi? yoksa daha uzun bir altyapı süresi mi gereklidir?
3-göğüs-karın / sırt / omuz / dinlenme / bacak / biceps-triceps / dinlenme - şeklinde bir rutin uygulamayı düşünüyorum. bu çalışma için uygun bir program herhalde.
yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim.