hocam napıyorsunuz günde 10 yumurta insan yer mi yahu kendinize yapmayın bu eziyeti... protein tozu için onun yerine aynı şey , yada gainer için yazık günah midenize
Supplementler ek besindir dostum. Elinin altında dogal gıda varsa onu kullanmalısın. Protein tozunu zaten kullanıyorum. Ayrıyetten 10 tam yumurta hiçbişey degil 60 gram ( sözde) protein yapar. Normalde belki 5-6 tane idealdir. Ama ülkemiz durumu malum. Şahsi fikrim bakkalda/ markette satılan yumurtaların 1 tanesinde 6 gram protein oldugunu düşünmüyorum. O yüzden kendimi saglam kazıga baglıyorum ki garanti olsun. Ayrıca sanada tavsiye ederim bak teston tavan yapacakküçük bir de önerim var ; Büyük olmak için büyük yemek gerekir
![]()
Yalnız bilmeni isterimki birçok bilimsel araştırma tek öğünde 30-40 gram proteinin fazlasını yağ olarak depo ettiğini söylüyor istersen araştırabilirsinSupplementler ek besindir dostum. Elinin altında dogal gıda varsa onu kullanmalısın. Protein tozunu zaten kullanıyorum. Ayrıyetten 10 tam yumurta hiçbişey degil 60 gram ( sözde) protein yapar. Normalde belki 5-6 tane idealdir. Ama ülkemiz durumu malum. Şahsi fikrim bakkalda/ markette satılan yumurtaların 1 tanesinde 6 gram protein oldugunu düşünmüyorum. O yüzden kendimi saglam kazıga baglıyorum ki garanti olsun. Ayrıca sanada tavsiye ederim bak teston tavan yapacakküçük bir de önerim var ; Büyük olmak için büyük yemek gerekir
![]()
bir öğünde o kadar proteini ancak doğal olmayan yollardan sentezleyebilirsin öğünde 20 gramı geçme çok öğünün mantığı oradan geliyor.
peki mesela öğünde protein almak yerine günde 5-6 kez protein tozu içsek nasıl olur ?
peki mesela öğünde protein almak yerine günde 5-6 kez protein tozu içsek nasıl olur ?
Hocam günde 10 yumurta yenir mi diyorsunuz ama 5-6 ölçek protein tozu içmekten bahsediyorsunuz![]()
Ayda 400 / 500 lira protein tozuna vermek beni germez diyorsan olur niye olmasin. Yaninda mutlaka tavuk, dana veya balikta tuket ama sadece protein tozuyla olur ama saglikli olmaz.
Yumurta olayinda tamamen beynin size oynadigi bi oyun var kimse farrketmiyor,neee 10 yumurta miii,halbuki gunde 400 gr et tuketiyorum deseniz kimse hayret etmez,ama adet devreye girince insanlarin algisi degisiyor
bu kadar proteini steroid ve insülin olmadan kaslara gönderemezsiniz. yiyebilseniz noolucak.
bir defada değil bu iş zordur tembelliğe gelmez 8 - 10 - ilerde 12 öğün yiyceksin.. 25er gramlara bölerek. ayrıca da abartılmış bir konu biri böylr dedi diye bu kdadar proteini işleyebildiğinize inanıyorsunuz bence bir kısmını yağ olarak depoluyorsunuz her bünyenin protein işlem e imkanı farklıdır. kendinizi dinlediniz mi sadece forum okuyarak mı bu bilgiyi aldınız. hiç bir doktor bu kdar proteinden bahsetmez bizler profesyonel değiliz hala masabaşı nesli sayılırız günde 40 dakka spora gidip yarısını telefonla geçiince metabolizmamız aniden değğişmez.
başlıkta çok uçuk detaylar konuşulmuş..
öncelikle 4000 kaloriyi burada kaç kişi yiyebildi bilmiyorum ama ben 3300-3500 kalori alıyorum sürekli yemek yemem gerekiyor 3500 için bile..4000 kaloriyi nasıl tek öğünde yiyebileceksin çok merak ediyorum.
diğer konu artık güncel çalışmalara göre makro besinlerde gün sonunda ne kadar yediğin önemlidir. yani 50gr protein yiyebildiğin halde 30gr.da bırakmak artık mit. ben şahsen 250 gr tavuk göğsünden fazla yiyemem.yanında pilav vs.de olduğu için. 250 tavuk ortalama 50 gr protein yapar.zorlasanda zaten 150gr protein alamam tek öğünde..
şu gerçekte haklı arkadaşlar var tabi..tamam hobi olarak yapın ,yüklenmeyin, beslenmeyi tek öğünde kusacak kadar abartmayın ama alman gereken kaloriyi alamazsan bü-yü-ye-mez-sin! you are what you eat..ne yersen osundur..
kalori hesaplarken glisemik index kavramını da ihmal etmeyin.bu yüzden kaloriyi yağ ve proteinlerin yanında kompleks karb.lardan sağlamaya çalışın.
farklı düşündüğüm başka bir konu ki başka bir başlıkta kaynakları ile yazmıştım.sık yemek insülini yüksek tutup leptin hormonunu düşük tutar.yağ yakma niyetindeyseniz sık yememelisiniz. 2-3 öğün yağ yakma için idealdir. daha ötesi intermittent fasting yani aralıklı oruç bile yağ yakma için popüler olmaya başlamışken 8-10 öğünler yağ yakımı için fayda sağlamaz.
metabolizma öyle 10-12 saatte yavaşlamıyor.araştırmalar göre ortalama bir bireyde 72 saatlerden sonra metabolizma açlık sürecine girip yavaşlıyor.
kan kolesterolü ve besin kolesterolü arası ilişki olmayışını egefitness.dan 5 sene önce prof.canan karatay kitabında kaynakları ile yazmıştı..youtuber.ların sadece söylediklerine değil verdikleri referans kaynaklarına mutlaka bakın.yeni başlayanlara 5000 kalori veren youtuber.lar gördüm.
genel konuşayım; herkes kendine hoca demeye başlamış youtube.da.kolunun büyüklüğü verdiği bilginin doğruluğunu göstermez bunu unutmayın..verilen bilgileri mutlaka teyit edin.
hocam ben tek öğünde sadece yemekle 5 bin kalori alabilirim bunu daha önce denemiştim işte bir düdüklü tencere pilav hemen hemen 2 tavuk , salata ayran yoğurt işte yulaf bomba tatlısı vs vs yani rahat olur benim için.
diğer yandan gainer ile birlikte günde 12 bin kalori aldığımda oldu ( eski milli güreşçiyim şuan boy 1.83 kilo 90 yağ oranı yüzde on sekiz )
ben egefitness savaş cebeciye falan bakıyorum birinin iyi dediğine diğeri kötü diyor. tamam ikisi de bu işin bilimini öğrenmiş biliyorlar kendileri de uygulamış ama beni çok çelişkide bırakıyorlar.
sizin dediğinize göre yağ yakmak + kilo almak istiyorsanız az öğün... peki mesela ben günde 4 öğün ve güzel öğün yedim kas yapımı konusunda nasıl olabilir
yağ yakmak+kilo almak demedim aslında..sadece yağ yakacaklar için bahsettim zira kilo almak derseniz TDEE değerini 300-400 kalori geçmeniz demek.Bunu glisemik indeksi düşük gıdalarla sağlarsanız kas kütleniz artarken yağ miktarınız azalır ama sıradan vg.ciler için 2-3 öğünde kaloriyi tamamlamak kolay olmayabilir.Sıradan diyorum zira bazen tek öğünde 5000kalori alabilen sporcular olabiliyor
Benim gibi ektomorflarda 3500.ü tamamlamak için nefesi kesilene kadar yemek yiyor![]()