tavuk yerine alternatif protein

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tute
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
tavuk ve balık yiyemiyorum yazmışın sanırım hindi ve diğer balık türlerini de kastettin. Beyaz et olmadan günlük protein ihtiyacını zor karşılarsın bana kalırsa kardeşim. İmkanın varsa tabiki kırmızı et süper olur.Bunun dışında yumurtaya yukleneceksin,bol bol lor peyniri öneririm(yağsız) sana günde ayrı öğünlerde 100 er gram mesela.Gene tamamlayamıyorsan supplemente yöneleceksin artık..

vg için tavuğun çok önemli olduğunu biliyorum ama her gün bu kadar tavuk yemek içime sinmiyor. malum tavuklar fabrikasyon olarak üretiliyor ve ne kadar sağlıklı oldukları tartışılır. bu yüzden sağlıksız tavukları bu kadar çok tüketmek beni endişelendriyor. e köy tavuğu bulmak da kolay değil ve ucuz da değildir. tavuk yerine ne yiyebiliriz?

Öğrenci olduğum için genelde bimden alışveriş yapıyorum. :D Oda şöyle 100 gr da
Derya ton balığı:
ağırlık 2x160 fiyat:5 tl, protein:24.1, karbo:0,enerji 183, yağ:8.6
Banivt piliç nagıt :
ağrılık: anonim :D , fiyat:3,25, pro:16 karbo:17,5 enerji:225 yağ:11,7

Köy tavuğu iyi güzel de çok sert be yenmiyor :) Köy yumurtası da öyle soyulmuyor soyulsa üzerinde zarı var.

Öğrenci olduğum için genelde bimden alışveriş yapıyorum. :D Oda şöyle 100 gr da
Derya ton balığı:
ağırlık 2x160 fiyat:5 tl, protein:24.1, karbo:0,enerji 183, yağ:8.6
Banivt piliç nagıt :
ağrılık: anonim :D , fiyat:3,25, pro:16 karbo:17,5 enerji:225 yağ:11,7

nugget başlı başına aykırı bi durum. Tamam besin değerleri mükemmel olabilir fakat o dışındaki tabakada ne olacagı belirsiz. Tercih etmiyorum. Derya ton balığından 10-20 tane alıyorum ben. Hemen salatayla karıştırıp kaplara koyuyorum. Haftada 2 gün ton balığı yiyorum. Fazlası zarar (çinko)

Hadi canım tavukta da hile mi olurmuş diyen birisiydim her gün 400-500gr. tavuk tüketiyorum, ama gel gör ki beni bir günde bu sözümün karşısına getiren bir olay yaşadım. Arkadaşlar benim artık midem bulanmaya başladı. En son dün akşam büyük bir marketler zincirinden B**piliç marka tavuk göğüs aldım. Son kullanma tarihi paket üzerinde" 13.12.2014" .Bu sabah günlük öğünümü hazırlamak için paketi açtım ve tavuğu ne olur ne olmaz diye kokladım. Morg kokusunun nasıl bir şey olduğunu bilen bilir, tabir-i caizse aynı morg kokusu kokuyordu. Yemin ediyorum tavuktan soğudum artık. Hatta elime de bulaştı ve elimi 2-3 kez sabunla suyla yıkadım ve o koku hala çıkmadı, acaba bu bir kimyasal madde midir? Çünkü doğal bir koku olsa elimden çıkardı 2-3 yıkama ile. Artık tavuk yemekten şüphe duyar oldum. Hatta ve hatta bundan sonra tavuk bile yemeyeceğim konusunda kendimi ikna ediyorum artık. Tavuk yerine hindi balık tarzında beslenmeme devam etmeyi düşünüyorum ama öyle de maddi olarak beni zorlayacak. Siz bu konu hakkında ne gibi alternatifler türettiniz?

Son düzenleme:
somon balığı, bonfile, janbon, tavuk, yumurta, ton... bunlardan hıc bırı damagına uygun gelmıyorsa işin zor. fedakarlıklar vermen lazım bazı şeyleri başarabilmen için, her ağzıma bır lokma aldıgımda delıcesıne kusasım geldıgı halde yinede o öğünümü bitirdiğimi bilirim.

somon balığı, bonfile, janbon, tavuk, yumurta, ton... bunlardan hıc bırı damagına uygun gelmıyorsa işin zor. fedakarlıklar vermen lazım bazı şeyleri başarabilmen için, her ağzıma bır lokma aldıgımda delıcesıne kusasım geldıgı halde yinede o öğünümü bitirdiğimi bilirim.

Kesinlikle sana katılıyorum, ben zaten bütün o saydıkların besinlerin hepsini seviyorum. Lakin bugün yaşadığım bu olay tavuğa karşı beni düşman edecek gibi görünüyor.

Hadi canım tavukta da hile mi olurmuş diyen birisiydim her gün 400-500gr. tavuk tüketiyorum, ama gel gör ki beni bir günde bu sözümün karşısına getiren bir olay yaşadım. Arkadaşlar benim artık midem bulanmaya başladı. En son dün akşam büyük bir marketler zincirinden B**piliç marka tavuk göğüs aldım. Son kullanma tarihi paket üzerinde" 13.12.2014" .Bu sabah günlük öğünümü hazırlamak için paketi açtım ve tavuğu ne olur ne olmaz diye kokladım. Morg kokusunun nasıl bir şey olduğunu bilen bilir, tabir-i caizse aynı morg kokusu kokuyordu. Yemin ediyorum tavuktan soğudum artık. Hatta elime de bulaştı ve elimi 2-3 kez sabunla suyla yıkadım ve o koku hala çıkmadı, acaba bu bir kimyasal madde midir? Çünkü doğal bir koku olsa elimden çıkardı 2-3 yıkama ile. Artık tavuk yemekten şüphe duyar oldum. Hatta ve hatta bundan sonra tavuk bile yemeyeceğim konusunda kendimi ikna ediyorum artık. Tavuk yerine hindi balık tarzında beslenmeme devam etmeyi düşünüyorum ama öyle de maddi olarak beni zorlayacak. Siz bu konu hakkında ne gibi alternatifler türettiniz?
o büyük market zinciri c......SA mı? zira burda ben de her tavuk alışımda geri götürüp kafalarına çalıyordum, saklama koşullarından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. şimdi o market kapandı, yerine başkası geldi. hiç öyle koku almadım...

o büyük market zinciri c......SA mı? zira burda ben de her tavuk alışımda geri götürüp kafalarına çalıyordum, saklama koşullarından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. şimdi o market kapandı, yerine başkası geldi. hiç öyle koku almadım...

Evet , saklama koşullarını bilmem ama etteki kokunun elime bulaşması ve ellerimi pek çok kez yıkamama rağmen geçmeyen bu koku beni tavukta kimyasal birşeyler olduğu hakkında şüphelendiriyor.

Kanguru eti :)

KANGAROO_MEAT_Wild_Boar_products.jpg

Back
Yukarı