Tavuk yemeyen biri nasıl protein almalı?

En iyi doğal protein kaynağı sizce hangisi?

• Tavuk eti

Votes: 97 35,8%
  • Balık eti

Votes: 55 20,3%
  • Kırmızı et

Votes: 82 30,3%
  • Süt ürünleri

Votes: 22 8,1%
  • Bitkisel proteinler

Votes: 15 5,5%

• Total voters
    271
arkadaşların çoğu ankette tavuk eti demiş fakat, et olarak en iyi protein "somon balığı"ndadır. ama fiyatı uçuktur. kilosu en son 30 TL idi. En ideal protein ise tavuk etidir.

en iyisi bence kemikli tavuk etidir ( haşlanmış derisiz but)
çünkü tavuk kemiği güç için kas için birebirdir
sonra
kemikli (ilikli kemik) kırmız et v
ama doktorlara göre bunlarından kırmızı et fazlası zararlıdır
ailenizde kalp damar hastası varsa mükün mertebe çok az ( hiçe yakın ) kırmızı et yiyin, k.et yerine balığı tercih edin, bitkiyi tercih edin

bana sorarsanız ailenizde kalp damar hastası olmasa bile kırmızı eti çok az tüketin
çünkü kırmızı et damar yıpranmasına , erken yaşlanmaya ( yıpranmaya bağlı) neden olabiliyor

HecToR Tuning© her şey iyi güzel hoş da proteini tek bir kaynaktan almak ne kadar doğru sence?
O aldigi proteinin ana kaynagini soylemis bence.Gunde 5 ogun yiyorsa 5 ogunde de protein kaynagi olarak kirmiz et yoktur heralde :) Hayvansal proteiler bitkisellere oranla cok daha kalitelidir ve proteinin yapisi tavuktan da alsan baliktan da degismez.Protein proteindir.Ama mesela somon yersin yaninda omega 3 alirsin.Farklilik burda ortaya cikiyor protein alirken yaninda aldigin vitamin ve minarallerden.

ton balığı yiyebilirsin.yumurta tüket günlük 3 tam tüket 5-10 arası da senin seçimin yalnız yumurta beyazı tüket.hayvansal proteinler olmadan bu işi başaramazsın

hayvansal gıda almayanlar b12 qenzim gibi maddeleri alamıyolar bunlar da vucud icin cok önemli maddeler

haftada 1 2 kırmızı et yerseniz daha iyi olur geri kalan zamanda yumurta peynir ile idare etmeniz lazım

sütten ve süt ürünlerinden niye bu kadar korkulur ki sen günlük süt ürününü tüket hazımsızlık var diyosan tüketme ben kırmızı eti seçtim çünkü gerçekten inanılmaz bir protein kaynağı ama pahalı tüketebilirsen onu tüket haftada 3 4 kez yağsız olanı daha iyi olur. onun dışında yumurta adele gelişiminde büyük rol oynar günlük 4 yumurtaya kadar sarı ak demeden yiyebileceğini düşünüyorum kolestrol problemin yoksa.bir diğer güzel alternatifte ton balığı ama haftada 2 yi geçme civa sıkıntısı var dip balığı oldukları için. taze balık en iyisi somon,alabalık gibi türlerde bol protein var

başarılar

Maddi sorun yoksa spiriluna hayli protein zenginidir.

Zaten pahali degil ve oteki ayki supplement kombinasyonunda ben de kullanmayi dusunuyorum ayrica NASA da astronotlarin dayanikliliklarini artirmak icin veriliyor.

Spirulina

Ton balığı, yumurta , soylenen aksıne sut ürünleri ihtiyacı karşılar.ZAten tavuk olmazsa olmaz değil ucuz olduğu için yiyoruz :)

O aldigi proteinin ana kaynagini soylemis bence.Gunde 5 ogun yiyorsa 5 ogunde de protein kaynagi olarak kirmiz et yoktur heralde :) Hayvansal proteiler bitkisellere oranla cok daha kalitelidir ve proteinin yapisi tavuktan da alsan baliktan da degismez.Protein proteindir.Ama mesela somon yersin yaninda omega 3 alirsin.Farklilik burda ortaya cikiyor protein alirken yaninda aldigin vitamin ve minarallerden.

Protein proteindir diye bir dünya maalesef yok. Her besinin biyolojik değeri farklıdır ve bu da aldıgınız besinlerin vücut proteinlerine dönüşme oranını belirler. Protein kalitesi besinden besine değişir. Bir yumurta proteini ile bir tavuk proteini aynı kalitede değildir.

Back
Yukarı