Achilles1980
Üye
Tatlı patates Amerika kökenli bir patates fakat ülkemizde de şu an yetiştirmekteyiz. Glisemik endeksi düşük bir kompleks karbonhidrat kaynağı. Amerika da genelde yulaftan sonra kullanılan en temel kompleks karbonhidrat kaynağı. Yazılanlara bakılırsa tadı da ismi gibi bir o kadar güzelmiş. Merak ettim aramızda kullanan var mı ? Varsa nerden aldığını söylerse sevinirim.
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 13:02 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 12:13 ----------
Google da şöyle bir aratınca bu ithal tatlı patatesin kilosunun 30 lira falan olduğunu öğrendim. Ayrıca yanıbaşımızdaki yer elmasıyla aynı familyadan geldiğini de öğrendim. Hatta bizim yer elmasının buna göre daha düşük glisemik endeksi olduğunuda öğrendim. Yer elmasının kilosu da 1.5-2 ytl arası. Zaten yer elmasını da USA baya kullanıyor. Yam diyorlar.
Yarım kap (pişmiş):
sweet potato
Cals - 103
protein - 2 grams
carbs - 24 grams
fat - <1 gram
fibre - 3 grams
GI - 61
GL - 17
yams
Cals - 79
protein - 1 gram
carbs - 19 grams
fat - <1 gram
fibre - 3 grams
GI - 37
GL - 13.2
Kazanan yer elması

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 13:02 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 12:13 ----------
Google da şöyle bir aratınca bu ithal tatlı patatesin kilosunun 30 lira falan olduğunu öğrendim. Ayrıca yanıbaşımızdaki yer elmasıyla aynı familyadan geldiğini de öğrendim. Hatta bizim yer elmasının buna göre daha düşük glisemik endeksi olduğunuda öğrendim. Yer elmasının kilosu da 1.5-2 ytl arası. Zaten yer elmasını da USA baya kullanıyor. Yam diyorlar.
Yarım kap (pişmiş):
sweet potato
Cals - 103
protein - 2 grams
carbs - 24 grams
fat - <1 gram
fibre - 3 grams
GI - 61
GL - 17
yams
Cals - 79
protein - 1 gram