Mactaki oyunculari 10 ustunden degerlendirsek herhalde hem hamit hem de nihat 9, arda da 8 alir. Sonucta maci 90 dakika'lik performansa gore degerlendirirsek, ilk yari bu adamlarin hic biri sahada yoktu, bence hicbiri 10'u haketmiyor. Her seyi cok abartiyoruz milletce. Mac 3-0 da olabilirdi adamlar iki tane neredeyse karsi karsiya kacirdilar, olmadi. Ust uste uc tane atmamiz bizim adamlari mac boyunca surklase ettigimizi de gostermiyor Her takimin sansli oldugu, mucizevi dakikalari vardir, bize de cok onemli bir macta tam zamaninda denk geldi. Ayni maci 10 defa oynasak 8'inde cekler alir.
Bizimkiler buyuk ihtimal ayni anlamsiz gol yiyene kadar "bam bam bam defans", golu yiyince de "tak tak tak hucum" anlayisiyla Hirvatistan macina cikacaklar, bir tane de ilk yarida kesin yeriz. Bakalim Hirvatistan izin verecek mi maci cevirmemize! Hollanda one gectigi maclarda italya'ya fransa'ya 3-4 atiyorken, bizim bu oyun anlayasimizla onlar gibi hizli oynayan takimlara karsi isimiz cok zor. Isvicre bile 5'e 2 geldiginde atsaydi, is bitmisti. Cekirge bir sicradi, iki sicradi, bakalim ucuncuyu gorecek miyiz? Pesimist olmak istemiyorum ama sans kapiyi kac defa calacak sizce? Takimda orta sahada top yapan bir arda, bir de (insallah bundan sonra) hamit var. Nihat ilerde top alamiyor, defans desen zaten rezalet. Emre Asik iki mactir o kadar balta hareketler yapiyor ki, ne zaman bir kazaya sebebiyet verecek diye hop oturup hop kalkiyorum. Defansta servet en iyi oyuncumuz, ama o da agir. 36'lik Koller'e yetisemedi dun bir pozisyonda. Biraz daha hizli bir adam olsaydi karsisinda, varsin gerisini siz dusunun. Shevchenko'nun Servet'i hallac pamugu gibi attigi zamanlari unutmadik daha. Servet tecrube bazinda ustune cok sey koydu o gunden bugune, ama suratini bir gidim arttiramadi. Ikinci golu desen dun, sabri yuzunden yedik. Topu seyrediyor orta gelmeden once, sonra ayip olmasin diye geri kosuyor. E, Hakan Balta da duz bir adam. Hucumlarda hic yok, savunmada da kritik hatalar yapiyor. Boyle bir defans, ustune fazla top tutamayan bir orta saha (ki portekiz macinda gorduk, pres yiyince ne hale geldiklerini) ve hucum hatti, ve su ana kadar dun yarim saat, isvicre macinda da 15 dakika oynanmis adam gibi top. Ben mi pesimistim gercekten, yoksa cabuk mu gaza geliyoruz gercekten karar veremedim.