178 boyunda 68 kilodaysan bulka girme zamanı gelmiştir. Bekçi doğrı söylüyor, o kiloda o bel şu ana kadar herşeyi yanlış yaptığını gösteriyor. Bunu ne kadar erken kabullenirsen o kadar iyi.
Protein diyeti uyguladım hep karbonhidratlardan uzak durdum gün içinde yediğim tek karbonhidrat sabah kahvaltısında yediğim 1 dilim tam tahıllı ekmekti bi kaşık pilav bile yemedim
Düşük karbonhidrat yüksek protein diyetleri geri kalan bütün diyetler gibi tek bir şekilde iyi çalışır: Günlük kalori ihtiyacının 10-30 arası düşüğünü alırsan (duruma göre) ve yeterli makro ve mikro besinleri alırsan. Eğer bunu yapmış olsaydın bu kadar kas kaybetmezdin, bu kiloda o bel çevresi kas yaktığını gösteriyor.
her gün 2-3 saat antreman yaptım.bu antremanın 50 dakikası koşuydu.Yeri geldi bıraktım interval yaptım
Bunu yapmayı kim önerdiyse bir daha söylediği hiçbir şeyi dinleme. Eğer kimse önermedi de sen yaptıysan şu ana kadar bildiğini düşündüğün herşeyi unut.
sırf bi avuç patates kızartması yedim diye agoradan konağa yürüdğümü biliyorum
Sadece sonraki gün daha az yiyerek ve kanepede uzanıp tv izleyerek hiç yorulmadan bu açığı kapatabilirdin.
:/ Kendini bunun için yormanın sebebi kalori hesabı yapmaman.
oturduğumda hala kat kat oluyor.Spordan soğumaya başladım artık.Dayanamıyorum artrık bi şeyler önerin bana yapayım.
Daha uzun bir süre kat kat olacak, kat katlıktan kurtulursan da korkuluk gibi olacaksın, önce bunu kabullenmelisin. Şimdi, eğer antrenörün falan olsaydım ve yanında bulunsaydım sana neyi ne kadar yemen gerekeni anlatabilirdim ama ne yanındayım, ne de antrenörüm. Bu işin güzel yanı ise şu, çok kolay olması. Sadece belli bir vakit ayırıp ne yapman gerektiğini okuman gerekiyor.
Muhtemelen dinlemeyeceğin ama şu anda yapacak daha iyi bir işim olmadığından vereceğim tavsiye şu, fatsecret.com.tr'ye girip bir hesap aç. Kalori hesabı yapacaksın. İki seçeneğin var, önce benim görüşüme göre kötü olanı söyleyeyim. İlk seçenek önce kalan yağlarını yakar sonra kas yaparsın. İkinci ve benim daha mantıklı bulduğum seçenek ise önce kas kütleni arttırır sonra yağ yakarsın. Neden bunu daha mantıklı bulduğumu yazmaya üşeniyorum. İki ihtimalde de en verimli yöntemler şunlar:
1-Günlük kalori ihtiyacını hesapla.
2-Vücut ağırlığının 2 katı gr cinsinden protein al.
3-Eğer kas yapmak istiyorsan günlük kalori ihtiyacının %20 üzerinde beslen.
4-Eğer önce yağ yakayım dersen günlük kalori ihtiyacının %20 altında beslen.
Günlük kalori ihtiyacını şuradan hesapla:
http://gunluk-kalori-ihtiyaci.hesaplama.net/
İnsanlar çalışma biçimlerini genelde olduğundan daha fazla zannederler, tahmin ettiğinin bir altında çalışma biçimi hesapla. 2 hafta bulduğun kalori miktarıyla devam et. Başlamadan önce sabah aç karnına ve tuvalete gittikten sonra ağırlığını ölç. 2 hafta sonunda tekrar aynı koşullarda ölçüm al. Eğer yağ yakmayı seçtiysen ve bu 2 haftada 1-1.5 kg kadar kaybettiysen aynen devam et. Eğer daha fazla kaybettiysen hızlı kaybediyorsun, günlük kalori ihtiyacını olduğundan fazla hesaplamışsın demektir, 200 kalori arttır (yoksa şu ana kadar olduğu gibi kas kaybedersin). Eğer daha az kaybediyorsan veya hiç kaybetmiyorsan 200 kalori daha azalt. 2 hafta daha devam et. Sonra vücut ağırlığındaki değişime bakarak tekrar ayar yap.
Eğer mantıklı, aklı başında insanlar gibi bulka karar verdiysen aynı yöntemi kullan. Bu kez 2 haftada 1 kilo alamadıysan 200 kalori arttır vs... Anlamışsındır yöntemi.
Başta bu zor gelecek, sonra ise gerekli ayarı yapmak günde birkaç dakikadan fazlasını almayacak. Eğer bunu yapamam dersen yapacak fazla bir şey yok. Karanlıkta el yordamıyla ilerlemeye devam edeceksin. O zaman sadece daha çok ye, kas kütleni arttır, sonra daha az yiyip yağ yak. Veya tam tersi. Bunu seçersen zaten az rastlanan genetik yapılardan birisine sahip değilsen, ki içinde bulunduğun durum sahip olmadığın izlenimi veriyor, başarısız olacaksın demektir. Eğer bu olursa da boşver, hayat güzel. İzmir'de yaşıyorsun, kızlar güzel, deniz idare eder, güzel şehirdir çok severim, keyfini çıkar.