Arkadaşlar,
Body sporuna başlayalı 3 ay oldu. İlk 1,5 ay içerisinde 63 kilodan 68 kiloya çıktım. Ancak ilk 2 ay forumda su ile ilgili hiçbir şeyi okumamıştım. Bu 2 ay içerisinde günde 1 litre ancak içiyorumdur. Belki bazı günler o bile olmuyordur. Su ile ilgili yazıları okuduktan sonra bol bol su içmeye başladım. Özellikle antrenman sırasında 1 litre su içiyorum. Günlük tükettiğim su 2-3 litre civarı. Bazı günler 4 litreye kadar çıkabiliyor. Fakat 2 hafta içerisinde 65 kiloya düştüm. Kazandığım kiloları geri kaybettim. Durum böyle olunca su ile ilgili kafamda soru işaretleri uyanmaya başladı. Su içmenin kilo verdirdiği konusu kafamda dönmeye başladı. Ancak ben yinede bunu suya bağlamak istemedim. Haziran ayına girmiş olmamız ve İzmir gibi sıcağı çok daha erken hisseden bir şehirde yaşıyor olmamında katkısı olabilir. Sizce bu kilo düşüşü neden yaşanmış olabilir?
Bazı arkadaşlar farklı düşünüyor olabilir tabii, ama ben suyun kesinlikle yağ yakımına katkısı olduğuna inanıyorum. Kaldı ki antrenörüm de içebildiğim kadar çok su içmemin faydalı olduğunu söylediZayıflatıyor yani ...
Sizin durum biraz daha farklı tabii ... Sanırım kilo kaybetmemeniz gerekiyor...
Arkadaşlar,
Body sporuna başlayalı 3 ay oldu. İlk 1,5 ay içerisinde 63 kilodan 68 kiloya çıktım. Ancak ilk 2 ay forumda su ile ilgili hiçbir şeyi okumamıştım. Bu 2 ay içerisinde günde 1 litre ancak içiyorumdur. Belki bazı günler o bile olmuyordur. Su ile ilgili yazıları okuduktan sonra bol bol su içmeye başladım. Özellikle antrenman sırasında 1 litre su içiyorum. Günlük tükettiğim su 2-3 litre civarı. Bazı günler 4 litreye kadar çıkabiliyor. Fakat 2 hafta içerisinde 65 kiloya düştüm. Kazandığım kiloları geri kaybettim. Durum böyle olunca su ile ilgili kafamda soru işaretleri uyanmaya başladı. Su içmenin kilo verdirdiği konusu kafamda dönmeye başladı. Ancak ben yinede bunu suya bağlamak istemedim. Haziran ayına girmiş olmamız ve İzmir gibi sıcağı çok daha erken hisseden bir şehirde yaşıyor olmamında katkısı olabilir. Sizce bu kilo düşüşü neden yaşanmış olabilir?
sıcaklık olduğu için kilo düşüşü yaşarsınız, ancak vücuda zorla fazla su yüklemenin hiçbir bilimsel kanıtı yokturArkadaşlar,
Antrenörünüzün her dediği doğru değildir, neye göre faydalı, bilimsel bir kanıtı mı var?Bazı arkadaşlar farklı düşünüyor olabilir tabii, ama ben suyun kesinlikle yağ yakımına katkısı olduğuna inanıyorum. Kaldı ki antrenörüm de içebildiğim kadar çok su içmemin faydalı olduğunu söylediZayıflatıyor yani ...
Sizin durum biraz daha farklı tabii ... Sanırım kilo kaybetmemeniz gerekiyor...
aslinda suyun yag yakimina degil su atimina etksi vardir
vucutta su tutan hicbirsey almiyorsaniz(tuz v.b) vucudunuz daha az su tutacaktir siz su icmeye devam ettiginiz muddetcede vucutta odem olusma riskide azalir cunku vucut siz fazla su alodiginiz icin tuz gibi su tutan maddeleride bir miktar disari atar buda su tutumunu azaltir
Suyun faydasının bilimsel kanıtı var mıdır?Bence vücudun yüksek su tüketimine daha tam adapte olmadığından kaynaklanabilir, 1,5 ayda 5 kg almışsan iyi beslenmişsin demektir, su tüketimini birden arttırdığında midende oluşan doygunluk hissi çok yemeni engellemiş olabilir, bir de bende izmirli olduğumdan nasıl olduğunu biliyorum o sıcak tüm yemek ve antreman isteğini engeller, ben yazları izmirde sadece kilomu korumaya çalışırdım.
verdiğiniz link için teşekkürler, verdiğiniz linki okudum ve öncelikle ortada ülkemizde yapılmış bir araştırma söz konusu yok "Araştırmalara göre" diyor yazıda önceden gelen geniş bir anlam kullanmış, kendisinin yapıp yapmadığı belli değil. Ve kendisi bir araştırma yapacak olsaydı "Araştırmalara göre" deyip geniş anlamlı kullanmazdı, kendisinin yada üniversitesinin yaptığını mutlaka belirtirti ve öznesel olurdu.http://www.turkcebilgi.net/saglik/genel-saglik/su-icmenin-faydalari-27704.html
ulkemizde yapilmis bir arastirma
yaz aylarında en az 2 litre diyor peki Prof. Dr. Yorulmaz'ın savunduğu araştırmalar nerede?bence tam okumadin cunku eriskin bir insanin ozellikle de yazin gunde en az 2 litre su icmesi gerektigi savunuluyor ve yazida ne kadar su icmemiz gerektigi yaptigimiz aktiviteye bagli olabilecegi soyleniyor
bende senin tersine insanlara suyu bolca icmeleri gerektigini soyluyorum cunku suyun saglikli olduguna inaniyorum insanlara burdan cok su icmeyin demek kadar yanlis bir sey yok
Şaka maksatli mi soruyosun,su icmeden idman olur mu hicantireman esnasında su tüketimi doğrumu ?
Kaslarin %70 i sudur, duzenli antrenman yapan kisilerin vucudunda spor yapmayanlara nazaran daha cok su var, bunun nedeni kas hucrelerinin yag hucrelerine oranla daha fazla su icermesidir, susuz kalan kas islevini kaybeder bu nedenle bol su icmeli..yok bazı kışiler su içmeyın flan dıyo bosu bosuna terlemek için diyen varda harbı harbı sordum
Kaslarin %70 i sudur, duzenli antrenman yapan kisilerin vucudunda spor yapmayanlara nazaran daha cok su var, bunun nedeni kas hucrelerinin yag hucrelerine oranla daha fazla su icermesidir, susuz kalan kas islevini kaybeder bu nedenle bol su icmeli..