SmartEolution
Üye
Selam ,
Yaş 21 Boy 176 Kilo 76
1 yıl kadar bir body building geçmişim var . Fakat 4 – 5 ay aradan sonra beslenmeye de dikkat etmemem yüzünden hacim ve güç kaybı yaşadım . Şimdi ilk olarak kuvvetimi arttıracağım daha sonra kazandığım kuvvet ile hacim antrenmanlarına yöneleceğim .
Bu başlık altında da günü gününe gelişmeleri paylaşacağım .
Beslenme olarak günde 3500 kalori ile başlayacağım .Temiz bir şekilde almaya gayret göstereceğim. Günlük beslenmemi de yazarım buraya hem takip açısından hem de günlüğe devam etmem açısından bana faydası olur .
Kuvvet kazanımı için uygulayacağım program Stronglifts 5 x 5 olacak . Daha sonra hacim içinse yine 3 günlük full body workout tarzı bir programla devam edeceğim . Fullbody benim için candır
Uygulayacağım Stronglifts programı haftada 2 fullbody workout tipinden oluşuyor .
Workout A: Squat, Bench Press, Barbell Row
Workout B: Squat, Overhead Press, Deadlift,
İlk hafta A/B/A ikinci hafta B/A/B ve böyle tekrar ederek gidecek .
Sitede programa ağır başlanılmaması ve ilk setten önce güzel bir ısınma yapılması yönünde özellikle bir uyarı yapılmış. Dikkate alacağım
Ağırlık artırımını da şöyle belirlemişler .
Deadlift için 5 kg
Squat için 2.5 kg
Bench Press için 2.5 kg
Barbell row için 2.5 kg
Overhead Press için 2.5 kg
Her seferinde bu kadar artırarak yapacağım .
Gelelim kaç kg ağırlıklarla başlayacağıma . Salondaki barlar 10 kg luk olanlardan . Barla beraber ağırlıklar
Bench Press 40 kg
Squat 40 kg
Deadlift 60 kg
Barbell Row 30 kg
Overhead Press 25 kg
Bilirsiniz powerlifterların omuzları geridedir . Heybetli bir duruşları var elemanların
. Benim omuzlarım öne eğik . Bu yüzden antrenmanlarımın sonuna ağırlıklı barfiks ekleyip ilerlemeyi düşünüyorum . Bir yerlerde omuzları geriye almak için etkili olduğunu okumuştum . Temel mantık sırt kaslarının güçlenerek omuzları geri çekmesi .
Bu omuzları powerlifter gibi geri çekme konusunda bilgisi olan arkadaşlar varsa yorumlarını da bekliyorum .
Pazartesi akşam yazarız artık bir daha
Yaş 21 Boy 176 Kilo 76
1 yıl kadar bir body building geçmişim var . Fakat 4 – 5 ay aradan sonra beslenmeye de dikkat etmemem yüzünden hacim ve güç kaybı yaşadım . Şimdi ilk olarak kuvvetimi arttıracağım daha sonra kazandığım kuvvet ile hacim antrenmanlarına yöneleceğim .
Bu başlık altında da günü gününe gelişmeleri paylaşacağım .
Beslenme olarak günde 3500 kalori ile başlayacağım .Temiz bir şekilde almaya gayret göstereceğim. Günlük beslenmemi de yazarım buraya hem takip açısından hem de günlüğe devam etmem açısından bana faydası olur .
Kuvvet kazanımı için uygulayacağım program Stronglifts 5 x 5 olacak . Daha sonra hacim içinse yine 3 günlük full body workout tarzı bir programla devam edeceğim . Fullbody benim için candır

Uygulayacağım Stronglifts programı haftada 2 fullbody workout tipinden oluşuyor .
Workout A: Squat, Bench Press, Barbell Row
Workout B: Squat, Overhead Press, Deadlift,
İlk hafta A/B/A ikinci hafta B/A/B ve böyle tekrar ederek gidecek .
Sitede programa ağır başlanılmaması ve ilk setten önce güzel bir ısınma yapılması yönünde özellikle bir uyarı yapılmış. Dikkate alacağım

Ağırlık artırımını da şöyle belirlemişler .
Deadlift için 5 kg
Squat için 2.5 kg
Bench Press için 2.5 kg
Barbell row için 2.5 kg
Overhead Press için 2.5 kg
Her seferinde bu kadar artırarak yapacağım .
Gelelim kaç kg ağırlıklarla başlayacağıma . Salondaki barlar 10 kg luk olanlardan . Barla beraber ağırlıklar
Bench Press 40 kg
Squat 40 kg
Deadlift 60 kg
Barbell Row 30 kg
Overhead Press 25 kg
Bilirsiniz powerlifterların omuzları geridedir . Heybetli bir duruşları var elemanların

Bu omuzları powerlifter gibi geri çekme konusunda bilgisi olan arkadaşlar varsa yorumlarını da bekliyorum .
Pazartesi akşam yazarız artık bir daha