TheBlack_D-D_
Üye
Klasik body building yerine bu tarz çalışmaların bana daha uygun olduğunu düşündüğümden bir süredir Street workout ile ilgilenmekteyim. Daha detaylı programlar yaparım normalde yani haftada 5 gün ayırırım mesela göğüs sırt bacak kol vs diye ama bu aralar bu sporun EN TEMEL hareketlerine kasıyorum. Dips - Şınav - Barfiks. Bu günlüğü açmamın sebebi de belki benim gibi ilgilenenler daha vardır diye onlarla hem bilgi alışverişi yaparız hem de bu spor hakkında sorusu olanlara elimden geldiğince bilgim dahilinde yardım edebilirim. Kısaca bugün neler yaptığımı yazayım :
Dips - Max Repetetions
Dips on straight bar(Barfiks demirinde dips) - Max Repetetions
Bunları üst üste yapıp 1 dakika dinlendim ve 1 set tamamladım. Toplamda 4 set yaptım.
Evet, oldukça basit bir antrenman değil mi ? Günlere ayırdım mesela bir gün dips günü, diğer gün barfiks günü, ertesi gün şınav günü GİBİ. Zaten bu hareketlerde iyice uzmanlaşınca zaten işin en eğlenceli kısmı o zaman başlayacak. Muscle Up gibi hareketlere geçicem o zaman
Zaten kısa veya uzun vadede en büyük hedeflerim : tek kolla barfiks - Muscle up. Onlara göre bir çalışma sürdürmekteyim şuan. Peki, şimdi bugünkü antrenmanımı biraz detaylandırayım :
Max repetetion demiştik hareketler için ;
İlk sette, 40 normal dips, 20 kadar da barfiks demirinde dips yaptım.
1 dakika ara....
İkinci sette, 32 normal dips, 16 barfiks demirinde dips.
1 dakika ara....
Üçüncü sette, 25 normal dips, 13 barfiks demirinde dips.
1 dakika ara....
Son sette, normal dips 13-15 kadar çıktı, yaklaşık 4-5 tane de barfiks demirinde dips. E anca
Ve SON..
Bugünü böyle bitirmiş bulunmaktayım. Aslında dipste maximumu zorlayınca kapasitemi gördüm moralim de yerine geldi zira eskiden dips aletinde düzgün duramıyordum bile. Şuan zorlayınca 40 tekrar çıkıyor. Neyse, şuanlık hedeflerim dediğim gibi tek kol barfiks ve tabii ki Muscle Up yapmayı becerip onda ilerlemek. Fakat çok kişiye belki çok ütopik rakam gibi gelebilir ama uzun vadede normal dips sayımı 100 e kadar çıkarmak hedefindeyim. Çok uçuk bi rakam gelebilir çoğu kişiye e doğal olarak ama o hedeflere ulaşıncaya kadar bana rahat yok :badgrin: Bu arada şuan tam emin değilim, dips şınav ve barfiks günlerini haftada 2şer gün yapmaktı ilk planım fakat haftada 1 günü komple karın bölgesine ayıracağım. E haftanın 7 günü antrenman bilmiyorum aslında olabilir. Olmadı sadece barfiks veya dips gününü 2şer gün yapar diğerlerini 1er gün bırakırım. Karın bölgesini kesin ekleyeceğim orayı boş bırakmak olmaz :evil: Bu arada bu hafta yada gelecek hafta Boksa başlayacağım SW yi de onunla beraber yürütücem zaten ekstra ağırlık yok boksta da vücut ağırlığı ile yapılan hareketler önemli yer arz ediyo dolayısıyla sıkıntı olmaz gibi. Zaten barfiks dipste rakamları yükseltip Muscle Up yada One arm pull up gibi hareketlere ulaşırsam daha kimse tutmasın beni
Bakalım inşallah herşey hedeflediğim planladığım gibi olur. Klasik body building yaparken çok kere motivasyon kaybı yaşadım çoğu zaman sıkıldım vs ama Street Workout gerçekten bambaşka bir olaymış. İnsanın kendi has vücut kuvvetinin potansiyelini görmesi inanılmaz bişey. Neyse yarın görüşmek dileğiyle, iyi geceler 
Dips - Max Repetetions
Dips on straight bar(Barfiks demirinde dips) - Max Repetetions
Bunları üst üste yapıp 1 dakika dinlendim ve 1 set tamamladım. Toplamda 4 set yaptım.
Evet, oldukça basit bir antrenman değil mi ? Günlere ayırdım mesela bir gün dips günü, diğer gün barfiks günü, ertesi gün şınav günü GİBİ. Zaten bu hareketlerde iyice uzmanlaşınca zaten işin en eğlenceli kısmı o zaman başlayacak. Muscle Up gibi hareketlere geçicem o zaman

Max repetetion demiştik hareketler için ;
İlk sette, 40 normal dips, 20 kadar da barfiks demirinde dips yaptım.
1 dakika ara....
İkinci sette, 32 normal dips, 16 barfiks demirinde dips.
1 dakika ara....
Üçüncü sette, 25 normal dips, 13 barfiks demirinde dips.
1 dakika ara....
Son sette, normal dips 13-15 kadar çıktı, yaklaşık 4-5 tane de barfiks demirinde dips. E anca

Ve SON..
Bugünü böyle bitirmiş bulunmaktayım. Aslında dipste maximumu zorlayınca kapasitemi gördüm moralim de yerine geldi zira eskiden dips aletinde düzgün duramıyordum bile. Şuan zorlayınca 40 tekrar çıkıyor. Neyse, şuanlık hedeflerim dediğim gibi tek kol barfiks ve tabii ki Muscle Up yapmayı becerip onda ilerlemek. Fakat çok kişiye belki çok ütopik rakam gibi gelebilir ama uzun vadede normal dips sayımı 100 e kadar çıkarmak hedefindeyim. Çok uçuk bi rakam gelebilir çoğu kişiye e doğal olarak ama o hedeflere ulaşıncaya kadar bana rahat yok :badgrin: Bu arada şuan tam emin değilim, dips şınav ve barfiks günlerini haftada 2şer gün yapmaktı ilk planım fakat haftada 1 günü komple karın bölgesine ayıracağım. E haftanın 7 günü antrenman bilmiyorum aslında olabilir. Olmadı sadece barfiks veya dips gününü 2şer gün yapar diğerlerini 1er gün bırakırım. Karın bölgesini kesin ekleyeceğim orayı boş bırakmak olmaz :evil: Bu arada bu hafta yada gelecek hafta Boksa başlayacağım SW yi de onunla beraber yürütücem zaten ekstra ağırlık yok boksta da vücut ağırlığı ile yapılan hareketler önemli yer arz ediyo dolayısıyla sıkıntı olmaz gibi. Zaten barfiks dipste rakamları yükseltip Muscle Up yada One arm pull up gibi hareketlere ulaşırsam daha kimse tutmasın beni