zigbog, ben hareketleri yapmadan önce youtube dan defalarca izliyorum. deadlift için de girip onlarca video izdelim çok güzel anlatımlar var. ben stiff e yüklenmiştim şimdi kırılarak olana yöneleceğim. ilk yapışta bence 90 çok. hatta bayağı çok. bence bir süre düşük kilolar ile hareketi oturtun daha sonra zaten alt yapınız müsait ise hemen artacaktır. ama diyelim sırt veya karında bir zayıflık var ise engelleyecektir. ben stiff de 120-130 u geçmedim. kırılarak olanda da 110 lardayım bunun daha da artması lazım ama yavaş yavaş gidiyorum. coyote sizin yaptığınız ağırlık gerçekten güzel tebrik ederim ben kendimi 150 için henüz hazır görmüyorum. ayrıca motive edecek kimse de yok salonda müsabık olan 3-4 kişi var onun dışında 4-5 sene bu işi yapan bir sürü adam var ama deadlift yapan 2 kişiyiz sadece.
Deathlifter bende salonda deadlift yapan tek üyeyim. Size salonu bırakin demicem ben. Cunku daha önce benim spora yeni basladiğimda aldiğim tepkileri duysanız sizde şaşirirdiniz.
Hiç unutmam 34 yaslarinda bir sporcu benimle ilk deadlift yaptigimda dalga geçmişti. Tekerlekli araba değil o onu kaldir git sen mekik çek demişti bana.
Bende cok tuaf olmuştum tabiki salondaki 3. ayınız ve yeni yeni alışıyorsunuz.
Ancak benim yapim nedeni ile umursamadim. Böyle kötü durumları asla umursamam.
ilk basladiğimda hocama cok sordum. Kendisi daha evvel bir güreşçiydi ve bu tarz hareketleri cok severdi. Sağolsun baya bir tekniğini öğrendim.
Ayrıca 3 ay boyunca ters mekik cektim 2 gunde bir ve haftada 3 defa mekik çektim.
Öyleki artık ayaklarımı yerden kesmeden mekik çeker hale geldim. bazen kucağimda ağirlikla çaliştim. 20 kg ile mekik çektim bilincli olmadıgım dönemde.
Ve ters mekik çekerken elimde ağirlikla çektim. Çok hırslanmistim.
Bu uc aylık zaman zarfında.
Daha sonra deadlift gelisimi zamanla devam etti. 70 + bar ile çalişirken 150 kg ları gordum.
Ayrıca Balyozla çalişmalar yaptim. Buda ön kolları inanılmaz kuvvetlendiriyor ve daha iyi deadlift yapmamizi sağliyor.
10 ayda elimden gelenin en iyisini yaptim. D
Daha iyi olacak bundan eminim.
Ancak yinede bu hareketi yapmaktan korkan cok sporcu var.
Bu harekette bodynin olmassa olmazı ve tekniği iyi bilinirse sakatlık riski cok düsük olucaktir.
Ben çevreme cok anlatiyorum her seferinde anlatiyorum.
Saygılar.