Created By Loss
Üye
4kg lık dumbell aldım dün aslında ben daha ağır alacaktım ama erkek arkadaşım bayan için yeterli dedi onun dışında pilates lastiğim var decathlonda şey gördüm ayak bileklerine ve kollara agırlık takılıyor 2kg"lık ondan almayı düşündümde aldırtmadı onun sıkılaşmada bir faydası olurmu?doğrusunu soylemek gerekırse bundan 1ay önce salona gidiyordum sonra sol orta ayak parmagımı kırınca alçıdır ağrıdır iyileşme süreci derken şuan 4hafta oldu o yani o yüzden eskisi gibi uzun yürüyüş koşu yada lunge tarzı hareketler yapamıyorum mecburen evde kendım ayagıma göre zorlamıcak hareketler yapıyorum atel var tabi parmagı kıvırmım dıye yaparken takıyorum nolur nolmaz bu squatıda ondan sorduydumda parmağa yük binmediği için sorun yaşamadım neyseki dedıgınız yerlere yüklendim
Agirlik calismaktan korkmayin 4kg 10kg 40kg, daha fazlasini sistemli ve dogru formda kullanabilecek seviyede iseniz veya o seviyeye geldiginizde squat i 50 kg ile yapabiliyorsaniz yapin zarar gorme ihtimaliniz 0 oldugu gibi saglayacaginiz fayda anlatmakla bitmeyecektir. Ayak bileklerine takilan veya turevleri agirlilar bazen faydadan cok zarar verebiliyor bu yuzden gerekli oldugunu dusunmuyorum bosuna almayin, squat ve deadlift yapabiliyorsaniz su an icin fazlasina gerek yok, parmaginiz iyilesinceye kadar ki cok uzun surmeyecektir bu sureci biraz rolantide gecirebilirsiniz, dumbellar ile veya vucut agirliginizla yapacaginiz squat ve deadliftten sonra belki birkac set glute back tipi egzersiz eklenebilir
Sic Semper Tyrannis