SQUAT mı ?!...HACK SQUAT (Machine Squat) mı ?!...

SQUAT mı ?!...HACK SQUAT (Machine Squat) mı ?!...

• Total voters
    327
t-shirt her şeyi özetliyor sanırım :D

36904ib.jpg

benim imzam da herşeyi özetliyor kısa ve öz :D

daha önce hiç squat yapmamış birinin squata başlayana kadar bir süre makine squatlarla başlayıp sonra serbest ağırlık squata geçiş yapması mantıklı olan bana kalırsa. boş barla squat yaparak o bölgeyi ağır squatlara hazırlamayı hızlandırır en azından.

zaten etkisi tartışılmaz her bölge için serbest ağırlıkların.

squatın en sevdiğim çeşidi breathing squats çoğu zaman tek set squat yeterli oluyor. birde deadliftte var başka hiçbir hareket bu ikisinin verdiği hayvansı hissiyatı vermiyor.

En son 1.5 yıl önce squat yaptım oda ilk salonumdu ondan sonra 4-5 salon değiştirmeme rağmen hiç birinde squat rack yoktu 3. salonda dips aletinin çubuklarına barı yerleştirip squat yapmaya çalışırken aynayı kırdıktan sonra squat rack olmayan yerde bu hareketin yapılamayacağını anladım ve maalesef uzun süre smith machinede squat yapmaktan belimde arızalanmalar başladı makinada hack squat yaparken de nedense belimde ağrı hissediyorum ve hareketi yapamıyorum,

Bele gereken kavisi veremiyoruz makinada çalışırken o sebeple dikkatli olun squat rack varsa kesinlikle serbest ağırlıkla yapın her ne kadar makina daha güvenli görünse de bele kavis tam olarak verilemediği için serbest ağırlık daha güvenli diye düşünüyorum hele smith machinede squat çok sakat, 7 derecelik değilse zaten bele zarar vermemesi çok zor

Son düzenleme:
Sakatlanmalardan kaçınmak için hack squat, yeni sporcuların kesinlikle tercihi olmalı çünkü makine bazı şeylerin ters gitmesini engelliyor. 3aydan sonra squata geçilebilir .

1-ters mekik ve hafif ağırlıkla squat yaparak belinizi güçlendirin
2-iyice ısındıktan sonra serbest ağırlıkla squat yapabilirsiniz
ben makinayı tecih etmem(kişiseldir)

1-ters mekik ve hafif ağırlıkla squat yaparak belinizi güçlendirin
2-iyice ısındıktan sonra serbest ağırlıkla squat yapabilirsiniz
ben makinayı tecih etmem(kişiseldir)

ısınma için ters mekik öneriyorsun galiba. ama yanlış anlamalar olabilir.

squat öncesi beli ısıtmak için ters mekik yapılacaksa bu zorlayıcı olmamalı. kişiyi (beli) yormayacak, sadece ısıtacak kadar düşük şiddette yapılmalı.

bir kaynakta, squattan önce mekik çekilmemesini söylüyordu. sebebi; squatta dengeleme görevi gören karın kasının yorulmaması ve squatı tam performans yapabilmek.. aynı şey bel için de geçerli hatta bu daha önemli..

belirli sayıda öne arkaya eğilerek bel ısındırılabilir.

Yeni başlayanlar için varsa hack versiyonu yoksa smith ama SQUAT hareketlerin kralıdır hiçbirşey yerini tutamaz.
SQUAT veya balık yağıyla iyileşmiyorsa, muhtemelen öleceksiniz demektir.

Son düzenleme:
En son 1.5 yıl önce squat yaptım oda ilk salonumdu ondan sonra 4-5 salon değiştirmeme rağmen hiç birinde squat rack yoktu 3. salonda dips aletinin çubuklarına barı yerleştirip squat yapmaya çalışırken aynayı kırdıktan sonra squat rack olmayan yerde bu hareketin yapılamayacağını anladım ve maalesef uzun süre smith machinede squat yapmaktan belimde arızalanmalar başladı makinada hack squat yaparken de nedense belimde ağrı hissediyorum ve hareketi yapamıyorum,

Bele gereken kavisi veremiyoruz makinada çalışırken o sebeple dikkatli olun squat rack varsa kesinlikle serbest ağırlıkla yapın her ne kadar makina daha güvenli görünse de bele kavis tam olarak verilemediği için serbest ağırlık daha güvenli diye düşünüyorum hele smith machinede squat çok sakat, 7 derecelik değilse zaten bele zarar vermemesi çok zor

İncline makinesinden alabilirsin ağırlığı. Ben öyle yapıyorum.

Sana katılıyorum. Smith machine'da kesinlikle squat yapmayın belinizi sakatlama olasılığınız %100

45-50 kg arasında barla serbest squat yapıyorum ağırlık yükselttikçe ağırlığı yerden alıp omuzuma koymam zorlaşıyor sanırım yerden halterciler gibi kaldırıyorum ama doğru değil kimse de uyarmadı asıl hocam erzurum da olduğu için :)

Back
Yukarı